Камъни в жлъчката - тема 7

• 51 792
  • 842
  •   1
Отговори
# 240
Лапароскопската операция е с доплащане доколкото знам.
В две болници съм питала.

# 241
Аз понеже разучавах за цените и се оказа, че навсякъде варират около 1200 лева и то това по здравна каса.
Във Вита хирург ми каза че самата операция е 1200, предполагам с включен избор на екип. Беше ми обеснено че консумативите били страшно много скъпи.
Във ВМА където се оперирах бе 900 лева за избор на екип и около 220 лева за консумативи, т.е. операцията ми излезе около 1120 лева. Държаха ме 3 дена, но за мое голямо очудване платих само 2 дена, защото нощувах 2 вечери в болницата. Към 11 лева и стотинки ми взеха за двете нощувки. Банята беше много чиста и облепена със съвременен теракот. Имаше топла вода. Стаята бе изключително чиста с телевизор вътре. Имаше две легла. Не мога да кажа за отопление, защото когато бях там бе лятно време много горещо и дори спяхме на отворен прозорец, но съдейки от другите условия съм 100% сигурна, че и отоплението ще бъде добре. Леглата бяха от модерните, на които им се дигат прегради от двете страни, благодарение на тези прегради не паднах след операцията, защото се изправях в седнало положение и ми се виеше свят. В сравнение с леглата на окръжна болница, тези са просто на светлинни години.
В окръжна болница, където личната ми лекарка ме пращаше, операцията преди две години е струвала към 1100 лева. Но там не бих отишла дори и да е безплатна. Условията които съм виждала... и отношението на персонала към болните хора не е на много високо ниво, да не кажа под нормалното.
До Токуда така и не стигнах, и съм много благодарна на един приятел, който ми даде информация от първа ръка за ВМА, условията и самата операция и това наклони везните да отида там и да си запиша ден за операция още при първата консулатция. Също искам да подчертая че тези условия са в отделението по Ендоскопска хирургия на 6 етаж. Защото разбрах, че на 5 етаж било някакво отделение където също правили коремни операции, но условията били малко по различни, например нямало телвизор, което за мене не е фактор защото за 3 дена телевизор не ми трябваше.
Когато влизате в болница, която и да е задължително се носи нощница или пижама, четка за зъби и паста за зъби, сапун, тоалетна хартия, хавлия,  лъжичка и виличка с ножче. Аз си носих и чашка и чинийка, които така и не ползвах. Храната беше тип кетъринг но винаги имаше по 2  кутийки. Например първия ден след операцията за обяд ми дадоха супа и пилешко бутче с ориз. Понеже от пилешкото получавах кризи, хапнах само малко от бялото месо и от ориза. Но нямах никакви проблеми, въпреки че бях оперирана предния ден следобеда.
Това което намирам като минус е че нямаше свиждания, което за 3 дена не е проблем, но предполагам че заради пандемията това е не само във ВМА.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 15:02 от danisinka

# 242
Във Еврохоспитал Варна /кв. Виница/ с лекарски екип от ВМА, всеки понеделник-256лв!!!

# 243
Здравейте! Тези, които са се оперирали във Варна - в коя болница и при кой лекар сте били?

# 244
Здравейте! Тези, които са се оперирали във Варна - в коя болница и при кой лекар сте били?

Еврохоспитал, Д-р Михайлов.

# 245
На 12.10 ще ми махнах жлъчката. Как стоят нещата с вдигане на тежко?  Имам бебче на 5 месеца, което е 8 кг. Кога ще мога да го вдигам?

# 246
Аз бях с бебе на 2м като ми махнаха мехура и не трябваше да го вдигам 1месец.

# 247
На 12.10 ще ми махнах жлъчката. Как стоят нещата с вдигане на тежко?  Имам бебче на 5 месеца, което е 8 кг. Кога ще мога да го вдигам?

Аз съм с детенце на 2,2г. 14 кг. Когато попитах, кога мога да го вдигам, лекаря ми каза, да минат поне 10 дни. Но момченцето ми, в този период, искаше все на ръце и успях да се опазя около 5 дни. Знам, че е индивидуално, но аз вдигам тежко от 5 следоперативен ден. На 11.10 правя 2 месеца от операцията и до сега не съм имала някакви сериозни проблеми. Успех 🤗

# 248
Здравейте!
Имам прегъната жлъчка и камъни в нея от 12 години. Отделно имам СРДЧ. От време на време имам проблеми с тези болести.
От няколко дни имам разстройство, обикновено сутрин. Минах на пълна диета, само препечен хляб, варен ориз и картофи. Пия ентерол и спазмомен. Вчера сутринта бях добре, нямах разстройство, сякаш започваше да отминава.Снощи пак се почувствах зле, а тази сутрин разстройството е лимонено жълто, пак имам дискомфот под дясното ребро, но не ме боли. Горчи ми в устата и леко ми се повдига. Почти нищо не ям.
Не знам дали това може да е от възпалена жлъчка заради наличието на камъни и защото е прегъната, или е СРДЧ, който не е преминал.
Въпросът ми е: какви са усещанията и оплакванията, когато жлъчката е възпалена и има нужда от спешна операция за отстраняване? Някой с извадена жлъчка би ли се включил, моля?
Ще мога ли да изкарам до понеделник, докато стигна до гастроентеролога?

# 249
  • Sofia
Възпаление получавах след тежки кризи.

# 250
  • София
Здравейте!

Въпросът ми е: какви са усещанията и оплакванията, когато жлъчката е възпалена и има нужда от спешна операция за отстраняване? Някой с извадена жлъчка би ли се включил, моля?
Ще мога ли да изкарам до понеделник, докато стигна до гастроентеролога?

Здравей, моите кризи бяха силни болки в гърба около кръста, не знам как точно да ти го опиша. Може би затова ми отне години да разбера, че всъщност причината е от жлъчката.

Такива болки, които посреднощите ме събуждаха от сън и не минаваха освен с аулин, охи, ношпа, нурофен експрес и прочие. Правех си всевъзможни коктейли от лекарства, само и само болката да спре. В допълнение мажех със затоплящ гел и награвях мястото.

Когато ме приеха по спешност болките не отминаваха каквото и да правя, само леко отшумяваха. Силни, остри и пулсиращи болки.

Късмет!

# 251
Мерси!
Това моето прилича явно повече на СРДЧ. Почти отминава, но не напълно, още усещам леки болки в корема, тежестта и дискомфорта под дясното ребро отминаха. При това положение ще отложа ходенето на лекар, защото за колит нищо ново не могат да ми кажат или да ми изпишат.

# 252
  • София
Мерси!
Това моето прилича явно повече на СРДЧ. Почти отминава, но не напълно, още усещам леки болки в корема, тежестта и дискомфорта под дясното ребро отминаха. При това положение ще отложа ходенето на лекар, защото за колит нищо ново не могат да ми кажат или да ми изпишат.
Моят съвет е да отидеш на гастро и да те види на ехограф, може и да е възпаление, при всеки е различна болката. Недей да отлагаш, аз питах моята лична, обяснявах и, тя ме прати на нагревки за кръста. Желателно е да те погледне специалист и то адекватен.
Увери се, че наистина не е от жлъчката. Особено се усеща болката при консумиране на по-тежка храна.

# 253
  • София
Здравейте. Не е писано от доста време в темата, но ми е важно да разпитам какво мислите за моя случай.

Имам камъни от около 2-3 години ,всъщност тогава разбрах за тях. Правя кризи не много често, примерно веднъж в годината. Сега от около две седмици постоянно ме боли корема в епигастриума нощем. Отидох на гастро, прие ме в отделението, направи ми фгс. За жлъчката каза, че е със задебелени стени, възпалена е, обаче имам и гастрит, ГЕРБ 2ст и диафрагмална херния. Освен това по време на гастроскопията стомаха е бил пълен с жлъчен сок. Не знам има ли връзка. Сега ми изписа Урзофалк. Има ли изобщо някой при който това е успяло да "стопи" камъните. Доста е скъпо и е ако няма резултат се чудя заслужава ли си изобщо да се мъча. Макар че все още не знам тия последните кризи дали бяха от жлъчката или от гастрита.

# 254
Не Ви ли препоръча операция на жлъчката? Камъните няма вариант да се стопят, вадят се с жлъчката!

Общи условия

Активация на акаунт