Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 401
  • 842
  •   1
Отговори
# 135
  • София/Севлиево
Здравейте.Моята братовчедка е на 13,отглежда я баба ми и преди 2 дни са я приели в болница.Днес се чух с баба и тя плаче,че са ѝ казали,че детето е с камъни в жлъчката.Вероятно ще я оперират,но има ли алтернатива на операцията.Баба се грижи за нея,т.к.баща ѝ почина,а майка ѝ и е такава само по документи,дори в момента не е в България.Те живеят в Плевен.Там има ли читав лекар,на който да се доверят.Преди 11 години пак там,но не помня къде, отстраниха жлъчката на дядото на ММ и след няма и месец човека почина,а уж бе в добро здраве.Баба е много притеснена, защото си спомня тази случка...Малко ми е объркан поста,но се надявам да ми помогнете.

# 136
Здравейте.Моята братовчедка е на 13,отглежда я баба ми и преди 2 дни са я приели в болница.Днес се чух с баба и тя плаче,че са ѝ казали,че детето е с камъни в жлъчката.Вероятно ще я оперират,но има ли алтернатива на операцията.Баба се грижи за нея,т.к.баща ѝ почина,а майка ѝ и е такава само по документи,дори в момента не е в България.Те живеят в Плевен.Там има ли читав лекар,на който да се доверят.Преди 11 години пак там,но не помня къде, отстраниха жлъчката на дядото на ММ и след няма и месец човека почина,а уж бе в добро здраве.Баба е много притеснена, защото си спомня тази случка...Малко ми е объркан поста,но се надявам да ми помогнете.

Нека потърсят и второ мнение, не знаем и в какво състояние е детето.
Операцията е лека лапароскопска и млади хора се възстановяват бързо, успокойте бабата.
При възрастни хора е много рисково, особено отворена операция, даже над определени години избягват.

# 137
Здравейте, моля за мнение за доц. Антоний Филипов в Св. Иван Рилски е сега...  И там добри ли са условията, апаратурата ...
Благодаря!

# 138
Здравейте, моля за мнение за доц. Антоний Филипов в Св. Иван Рилски е сега...  И там добри ли са условията, апаратурата ...
Благодаря!

Наскоро четох много добри отзиви за този доктор във Fb.

# 139
Благодаря!

Наскоро четох много добри отзиви за този доктор във Fb.

И аз четох, но тук май не срещнах никой при него да се е оперирал.... 🤔

# 140
  • софия
Здравейте мили хора. Следя темата от много одавна. Аз също имам проблем с жлъчката. Камъни. Много, ама много ме е страх... Човешко е. Много моля да ми кажете, пълноценно ли се живее жез жлъчка? Наистина ли после трябва да си пазим черния дроб поради факта, че мазнината отива в червата и дроба?
Дали махането на жлъчка е предпоставка за по кратък живот?
Много съм изплашена...  Благодаря предварително и сърдечно

# 141
Болната жлъчка е предпоставка за по кратък живот, с болка! И при премахната жлъчка "тя" напомня за себе си когато прекалиш с количествата и с тежките храни, напомня с дискомфорт там където се е намирала, поне при мен /1,5г след операцията/.

# 142
Здравейте, нов съм и на бързо! В понеделник махнах жлъчка в Токуда при доцент Маринов лапороскопска! Вторник ме изписаха и сега се възстановявам. Три седмици преди това си правих ЕРХП отново в Токуда, махане на камъни в жлъчен канал. Ще пиша ако имам проблеми. Надявам се да нямам и да се възстановя бързо.

# 143
  • софия
Много ме е страх от операцията.... Но май ще се наложи...

Имали ли сте повишена температура?

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 14:08 от AnMary

# 144
  • Sofia
При кризи вдигах.

# 145
Много ме е страх от операцията.... Но май ще се наложи...
И менме беше страх, но мина:) Болките са поносими за сега. Раздвижвам се, храня се с пасирани неща. Предполагам до 2-3 дена може леко да променя режима. Нещо по-твърдо.

# 146
  • софия
Много се извинявам, но казаха ли ви за напълняване след махане на жлъчка или да внимавате с далак, черен дроб, дебело черво след махната жлъчка?

# 147
Много се извинявам, но казаха ли ви за напълняване след махане на жлъчка или да внимавате с далак, черен дроб, дебело черво след махната жлъчка?
Дадоха ми диета 5. Като я гледам с тези картофи и ориз има шанс за напълняване, но с повече движение няма да е проблем според мен! Смятам да я спазвам стриктно 3-6 месеца и след това да си позволя нещичко вредно като малко шиколад примерно. Нямам нужда от мазни и пържени храни. Храните, които са варени, печени или ма пара са също много вкусни. Просто внимавам сега. Все пак организма ми е без един орган... Трябва да се настрои. Днес се чувствам още по добре и повече се раздвижвам. Кръвнотомо е 115/75, с малко висок пулс съм 80-90 но наблюдавам тенденция към спад. Твмпвратура само при болка евентуално, но те са редки.

# 148
Тук чета за камъни в жлъчката,а има ли някой който са му открили полип.От вчера не съм на себе си ,само рева,защото ми казаха ,че имам полип има ли някой който може да каже повече по въпроса ?

# 149
Да, аз имах и полип и ми казаха , че задължително трябва да си махна мехура, но  имах и много камъни и задебелена стена.

Общи условия

Активация на акаунт