Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 410
  • 842
  •   1
Отговори
# 150
  • софия
Мили хора, искам да кажа, че се възхищавам на смелостта, която имате. Вие сте си махнали жлъчката. Успели сте. Аз все отлагам, не знам не мога да се реша. Може би, защото са ме наплашили, че след това живота е непълен...

# 151
Хайде вече събирай смелост и ти.Нямала си скоро май криза?Рискуваш повече с тия камъни в нея отколкото да я няма.

# 152
Мили хора, искам да кажа, че се възхищавам на смелостта, която имате. Вие сте си махнали жлъчката. Успели сте. Аз все отлагам, не знам не мога да се реша. Може би, защото са ме наплашили, че след това живота е непълен...

А кризи имали ли сте?

# 153
  • софия
Кризи съм имала преди две години. От тогава ходя на гастронефролог и той ми изписва лекарства и нямам кризи. Разбира се камъните си седят. Но, когато се притесня правя яко спазми на жлъчката. Подпиране, болки в дясната плешка. Не е ок. Затова се колебая дали вече да я махна, но пустия ми страх...

# 154
  • София
Кризи съм имала преди две години. От тогава ходя на гастронефролог и той ми изписва лекарства и нямам кризи. Разбира се камъните си седят. Но, когато се притесня правя яко спазми на жлъчката. Подпиране, болки в дясната плешка. Не е ок. Затова се колебая дали вече да я махна, но пустия ми страх...
Няма от какво да се страхуваш! Казва ти го супер бъзла, щом аз успях, вярвам, че и ти ще можеш. След последната криза ме приеха по спешност и ме оперираха по спешност. Аз не можех да ям и да спя от болки, положението беше належащо. Операцията ми е продължила около 3 часа. Имах и дренаж. Четири часа след като излезнах от операционната станах, за да отида до тоалетна. Наспах се и на др ден почнах да правя кръгчета на етажа и дори ме изписаха. Премахването на дренажа е леко неприятно, но минава. Конците после са като гаделичкане.
Давай смело, ще видиш, че и след това има живот и то по-хубав, защото няма да ги мислиш тези неща.
Мен ме оперираха на 5-ти декември. Чувствам се добре, малко качих килограми, но се чувствам добре, спя спокойно, без притеснение и водя пълноценен живот.
Късмет!

# 155
Здравейте , и аз съм с камъни в жлъчката , преди 2 години направих 1 криза и от тогава съм на диети , като цяло но мога са си позволявам още кафе шоколад в малки количества без да Правят  проблем ,
Искам да попитам , от глад насъбралата се жлъчна концетрирана жлъчка в мехура може ли да предизвика болка ? Също така може ли да има болки в гърба и таза Без да боли корем и ребро , или много ме е страх и си въобразявам ,... благодаря

# 156
Да всички оплаквания са ти от нея.И да гладуваш и на диета да си пак е възможна криза.Дори и само на вода да си пак.Изчакай си колкото можеш,но не знам защо си го причиняваш?Само след една криза бях решила,че не мога да чакам втора и си записах час при хирург.Успех и здраве на всички.

# 157
Здравейте
Интересувам се от доц.Васил Михайлов от ВМА.Итзиви за него за махане на жлъчка
Благодаря

# 158
Здравейте! От операцията ми мина 1,5г и от около седмица взе да ме подпира вдясно една тъпа болка, но постоянна Sad  То е ясно,че май пак ще се ходи при гастрота,но някой имал ли е подобни болежки след операция минала преди време?

Последна редакция: ср, 09 сеп 2020, 22:24 от dimi76

# 159
Да,и аз съм така.Случвало се е след като съм си похапнала нещо,което не е от позволените храни.

# 160
Здравейте и от мен!
Баща ми от доста време е с камъни в жлъчката- един по-голям около 11 мм и няколко по- малки. Не е имал никога кризи или някакви болки, но пък има сериозен проблем с рефлукс, киселини, стомашен дискомфорт и няколко пъти изпадаше в сериозни състояния, при които с дни не можеше да се храни нормално заради рефлукса, а последния път даже хълца в продължение на няколко дни!
При първото му такова състояние, беше във ВМА и там му правеха колоно- и гастроскопия, при които установиха пангастрит и полипи в червата, които за щастие се оказаха доброкачествени. За съжаление така и не ни казаха защо и как изпада в тези състояние, при които с дни не може да хапне нищо! Има и постоянен запек, като не ходи до тоалетна по 4-5 дни, а за да се изходи пие постоянно Дулколакс. От няколко месеца се храни изцяло само с картофи и ориз и съвсем малко пилешко и риба. Само това...
Ходихме при още гастроентеролози, но никой не казва как да се оправи баща ми и да води нормален живот!
Имаме съмнения, че е възможно проблемите му със стомаха и червата да са от жлъчката!
Та въпроса ми е дали при някого от вас заради жлъчката е имало подобни оплаквания- липса на болка и кризи, но пък сериозни храносмилателни проблеми свързани с рефлукс, киселини и хълцане?
Ще съм ви и благодарна, ако споделите къде и кой ви махна жлъчката, какво платохте, с какво направление се отива, трябва ли предварителен преглед или направо може да постъпи за операцията и т.н. и т.н.
Може и на ЛС, за да не досаждаме на останалите! Предварително благодаря на отзовалите се с информация и помощ!

# 161
Знам, че може да има киселини при проблеми с жлъчния мехур. Аз имах, но бях и бременна и не съм сигурна дали бяха точно от него. Имах и доста силен запек, но го свързваха с бременността. Точно картофи и ориз запичат много. Нека опита да яде круши или тиква.

# 162
  • софия
А защо много хора казват, че се напълнява?
Каква е връзката с килата и махнатата жлъчка?

# 163
Нямам представа, аз дори много отслабнах и чак година след това започнах да качвам и то защото си позволявам сладко  доста.

# 164
Килограмите се качват защото човек се успокоява,че вече не го боли и яде безконтролно,като мен Simple Smile Но взе да ме боли леко, сякаш съм със жлъчка и от няколко дни намалих дажбите от сладко и други изкушения и се облекчи зоната в дясното подребрие. Преди операцията и аз нямах кризи само лека болка. Отидох при гастро заради оплаквания, като оригвания,рефлукс,газове, а той ми каза,че имам камъни,но че проблема ми не бил от тях. Факт е че след махането на жлъчката,тези оплаквания изчезнаха, вече 1,5г.А и при други се е получило така, след като четох навремето във форума тук.Така,че е възможно и при баща ви да е така.Трябва да се храни с повече плодове и зеленчуци!!!

Общи условия

Активация на акаунт