Камъни в жлъчката - тема 7

• 49 422
  • 842
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Аз бях с памперс и беше много неприятно

# 181
Аз имах дрезгав глас, близо месец след операцията, без болка!

# 182
  • софия
Имам два въпроса към хората, които са се оперирали.  Имали ли сте тръба в гърлото, когато сте били в пълна упойка и след операцията боляло ли ви е гърлото?
Благодаря ви сърдечно
И аз сигурно съм имала, но изобщо не ме боля. И свалянето на конците хич не боля, а бях голяма паника - като леко гаделичкане е.

Моята драма беше, че след операцията много ми се пишкаше, а 4 часа лежах и нямаше начин да стана, бях и на системи. Едвам удържах, предлагаха ми подлога или памперс, но отказах.
Защо сте била на системи, милата Sad

# 183
  • Sofia
На всеки слагат система след операция.

# 184
  • софия
Но защо?
Аз мислех, че се събуждаш и се раздвижваш и хапваш.

# 185
Но защо?
Аз мислех, че се събуждаш и се раздвижваш и хапваш.
И аз бях на системи.
Прочистват тялото от медикамента мисля.
Не ядох и пих няколко часа след операцията( не на жлъчка).

# 186
  • софия
Леле хора, така като слушам системи, тръба в гърлото, но вие всички до един сте герои. Горда съм от този факт. Герои сте, защото това сте го преживели, продължили сте напред, сега предполагам всичко ви е наред макар и без жлъчки.
Наистина не мога да се изразя, освен да ви кажа ЕВАЛА.

# 187
  • Sofia
В системите има разни коктейли от антибиотици и обезболяващи.   .

# 188
Леле хора, така като слушам системи, тръба в гърлото, но вие всички до един сте герои. Горда съм от този факт. Герои сте, защото това сте го преживели, продължили сте напред, сега предполагам всичко ви е наред макар и без жлъчки.

Да, доста противно е. Ако може да се избегне е по-добре. Но операция без системи и дори инжекции май няма. Ако имате проблемни вени и се съгласят да ви угаждат, могат да ви сложат бебешки абокат. Така постъпиха с мен преди 2г. и нищо не усещах при вливанията. Но ги правиха бързо с голяма спринцовка, а не банка, която да изтича часове. Предполагам, че невинаги е възможно да се действа така. При мен обаче не се касаеше за махната жлъчка, а за ужасни болки в коляното от скъсан менискус.

# 189
  • софия
Ще видим какво ще стане, непрекъснато следя темата, защото смятам, че освен полезна, тя дава и подкрепа в трудните моменти. За жалост бая народ живеят без жлъчен мехур, но какво да се прави... Стрес, храна..

# 190
  • София
Това се забравя толковаа бързо, особено на фона на кризите, които правех. При мен роля изигра и това, че беше по спешност и нямах време и да го мисля толкова варианта "мечка страх, мене не". Също така самите лекари като те предразположат е в пъти по-лесно. За мен отношението от страна на лекарите в такива моменти е много водещо.

# 191
  • Sofia
И аз я чаках с нетърпение.

# 192
  • софия
Днес отидох на лекар, попитах лекаря всевъзможни въпроси, дори и глупави от рода на тези, които и вас ви питам, за което се извинявам..
Ще се съкрати ли живота без жлъчка?
Дебелее ли се без жлъчка?
Мога ли след време да консумирам сладолед, шоколад и бисквитки?
Човека каза, че няма проблем, даже и дете да се ражда.
Малко се поуспокоих, сега остава в скорл време и аз да направя вашата крачка с махане на жлъчката.

# 193
А кризи правите ли?

# 194
  • софия
А кризи правите ли?
Кризи не правя, но от известно време имам целодневна болка, отидох на лекар и той ми каза, че е, защото мехура се увеличава и препоръчва операция. То и аз си знам, че това е начина, но от страх все отлагам. Затова се възхищавам на всички, които са преминали през тази трудност. Сигурно сте се върнали на работа след 10 дни?

Общи условия

Активация на акаунт