Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 26

  • 65 519
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
  • София-Младост
  • Мнения: 24 071
Ще простите липсата ми на креативност,  но вчера след четири козунака ме домързя да излизам на пазар и отново пица с лимецов блат

# 451
  • Мнения: 16 633
Добро утро!
Закуската:

# 452
  • Мнения: 1 948
Торта за рождения ден на синът ми.
Довечера ще снимам и парче,не ми се получи добре,а е торта която правя от няколко години,дето се казва„със затворени очи”

# 453
  • Мнения: 2 191
Здравейте, момичета! Какво ухание на козунаци се усеща в темата Heart Аз утре ще се отдам на това сладко занимание.👩‍🍳 За обяд днес приготвих много вкусна спаначена каша, която е любима на всички у дома. А от снощи - запечени гъби с ориз на фурна. 👩‍🍳🌿🥚😋 Приятен следобед ви пожелавам! 🤗
https://---shoretner923-34GBFq2

https://---shoretner923-3coxKRf

# 454
  • София
  • Мнения: 12 220
.............
Използвам момента да ви попитам - как постигате кората на козунака да е по-мекичка и не дебела? Мисля, че при козунаците на Пинко видях такава хубава коричка... Моля за съвети 🙂
Скрит текст:
Фурната трябва да е на по ниски градуси. Не пека на повече от 165 -170 максимум., даже на 160-165 е най-добре. По дълго е печенето, но за сметка на това не прегаря и се изпича равномерно,2 Моята фурна е с вентилатор и винаги го ползвам, мога и да го изключа, но така съм свикнала, не ми пречи. Проверявам винаги, винаги с дълго дървено шишче.

# 455
  • Мнения: 22 867
За мека кора - пръскам със студена вода и завивам с кърпи.

# 456
  • Северозапада
  • Мнения: 5 712
Събрано от последните седмици
Добруджанки - за първи път правих

Паста със сметанов сос с бекон и гъби

Зеленчукова кремсупа

Пици

Пилешка супа

И, разбира се, козунак измесен в хлебопекарната - генерална репетиция

# 457
  • Мнения: 1 804
У нас тази седмица почти изцяло постни гозби
Ориз с тиквички и малко киноа


Леща


Грах


Картофени кюфтета

Скрит текст:

Мъфини с течен шоколад от детето

# 458
  • София
  • Мнения: 3 452
Получава ли се козунакът, омесен в хлебопекарна, защото и аз искам да пробвам утре? Ще споделите ли хубава рецепта?

# 459
  • Мнения: 190
При мен се получи супер, прикачвам и рецептата по която ги правих https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D1%80%D0%BD%D0%B0

# 460
  • Мнения: 10 271


от обяд днес по леко , че ми дотежа от толкова козунак Wink , а още не е дошло представлението..

# 461
  • София
  • Мнения: 3 358
ant G,ще споделиш ли рецептата за тестото за пици.Опитвам се да постигна такъв борд,но все не ми се получава.

# 462
  • Северозапада
  • Мнения: 5 712
Тестото от тук някъде си го откраднах и всеки път се получава, а аз не съм голям готвач "Тесто за пица „Верди”, препоръчано от tzvety26"
Скрит текст:
500 гр.- брашно
20 гр.- мая - 1/2 кубче (аз сложих в брашното 7гр суха на д-р.Йоткер)
1 ч.ч.- прясно мляко (мляко сложих-250мл)
2 -яйца
8 с.л.- олио (аз слагам зехтин)
¼ ч.л сол

Приготвяне
Замесва се тесто /маята се разтваря в хладкото млякото + много малка щипка захар, яйцата се разбиват и всичко се омесва до меко тесто/.
Откъсва се топка колкото юмрук, ръцете се намазват с олио, разтегля се до някъде, поставя се в намазнена тава и се раздърпва до краищата.
Пицата се намазва с доматен сок, после кашкавал и после всичко останало.
Пече се на 200-220 градуса за 10 - 15 мин.

Не е нужно да втасва, нито да се разточва.
Количеството става горе долу за 2 тави.

# 463
# 464
  • Мнения: 624
Козунаците ми,току що излезли от фурната.Направени по моята си стара рецепта Hug

Спокойна нощ:kissing_heart:

Общи условия

Активация на акаунт