Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 26

  • 65 518
  • 750
  •   1
Отговори
# 465
  • София
  • Мнения: 3 931
Цветна салатка за настроение



И печени малки лидълски кюфтенца

# 466
  • Мнения: 1 046
Ох Тайна, мръвките които показваш винаги изглеждат много апетитни Yum
Да се похваля, спрях хляба и сладкото! (от 4 дни, ама да видим до кога..)
Козунаците на всички изглеждат страхотно, браво момичета!
Днес вкъщи пилешка супа и ориз с тиквички, та да може да хапва и малката:


# 467
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
  • Мнения: 13 179
Аз пък искам Тайна да ме осинови......
Извинявам се за спама Blush

# 468
  • Мнения: 16 633
Днес не съм готвила, карахме на сухоежбина:
Домашно мариновано в зехтин и подправки сирене:

Мезенца разни:

И от вчерашната скара:

# 469
  • Мнения: 22 867
Много вкусотийки и страхотни пици видях, тестото на пицарии Верди наистина е разкошно!

У нас за вечеря яйца в лук и домати, манджа на ММ


и макаронци на фурна с шунка, кашкавал и млечно-яйчена заливка.

# 470
  • Мнения: 43 464
Мен ако ме осинови Тайна ще стана 100 кила. Не искам осиновяване. Искам да ѝ отивам на гости.
Менюто на снаха ми.

Пеги, честит празник! Да е живо и здраво момчето ви!

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 21:55 от mariat

# 471
  • Мнения: 1 046
Пеги, честит рожденик, жив и здрав Blush
Ако може като показваш парчето от тортата и рецепта да дадеш, правя изключения от диетата чат пат Grinning

# 472
  • Мнения: X

Агнешки "дреболийки" в масълце и лют червен пипер за мезенце към ледената биричка...

# 473
  • София
  • Мнения: 3 358
Агнешко с бакла

Салата"морковь по корейски", демек мариновани моркови с подправки

Зеленчукова супа с лапад

Бисквитки,предполагам авторката на рецептата ги позна

# 474
  • Мнения: 494
От тийнейджъра вкъщи

# 475
# 476
  • Мнения: 1 487
Една баничка за закуска, че сутрин са много гладни и тропат по масата 😁
Сварих си яйцата, опекох си блатовете за торатата и още заготовки си направих. Утре ще “сглобявам” 😁

# 477
  • София
  • Мнения: 15 828
Честно казано  и аз искам да бъда осиновена и то от доста хора.Не съм капризна и ще ям от всичко, почти де, без истинско шкембе, охлюви и уши.Фалшиво шкембе от джолан, пиле или гъби ям, даже мозък и жаби ям.  Simple Smile  Simple Smile  Simple Smile  Не знам защо на всеядно като мен, се падна капризно домочадие.

# 478
  • София
  • Мнения: 1 624
Ето и моят козунак по рецептата на Жана Душкова-Козунак в хладилник.


# 479
  • Мнения: 6 585
Добро утро!
Снощи правих кифличките с локум на Georgieva88, споделени тук, благодаря за рецептата отново!

И козунаци, замесени в хлебопекарната и изпечени във фурната. Малките са с локум, а кръглия - с локум и стафиди, накиснати с бейлис. Направих и козуначено руло с плънка от орехи, какао, масло, захар и ром:


Този път станаха трепач, страхотни! И конци, и вкус, най-добрите, които съм правила. Благодаря на Labrex и Marcheva за съветите от вчера! Приложих и двата съвета и резултатът много ни допадна. Пускам рецептата в скрит текст, не цитирам източник, понеже е сбирщайн от много рецепти и съвети, но пропорциите се оказаха успешни, а експериментирах доста през последния месец и с много прехвалени рецепти, които при мен не се получих с добър резултат:
Скрит текст:
3 яйца (единият жълтък се отделя за намазване);
125 мл топло прясно мляко;
130 г захар;
1с.л. течен подсладител ( ползвах Стевия) ;
Кората на 1 лимон;
500+ г брашно за козунак( ползвах на Топаз) ;
7 г суха мая.
100г мазнина, разтопява се (ползвах мас и масло 50/50)
Първите три съставки се слагат в пекарната, може яйцата да се разбият с млякото и захарта. Следва кората, брашното, маята. Пуска се програма "тесто". Ако трябва в движение се добавя още брашно. След като стане хубава топка (след ок.10-на минути), спираме програмата и пускаме отначало. Започваме да добавяме разтопената мазнина лъжица по лъжица, докато се поеме цялата от тестото. Това е ключов момент, понеже така стават конците. Втасва и след това се оформят по избор. След оформяне пак втасват, покрити с кърпа. Пекох на слаба фурна (150гр с вентилатор) и след изваждане напръсках и покрих с кърпа).

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 09:41 от Pали

Общи условия

Активация на акаунт