Професионални серии за коса 135

• 42 416
  • 759
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Тедичка,не е трудно,но трябва тренинг.Освен това,за новобранци,според мен е по-подходяща четка от сорта на Тенгъла,имам предвид с гладки зъбци.Когато ръката не е свикнала,четината се заплита в косата.Когато косата е много дълга е по-трудно.Разделяш косата на сектори хоризонтално,горните пластове захващаш с щъркели,за да не ти пречат.Запозваш от най-долния пласт(от към врата).Отделяш един кичур,захващаш го от корена от вътрешната страна и изтегляш бавно като движиш сешоара в синхрон с четката.Като стигнеш 3/4 на кичура,с дясната ръка хващаш кичура,а с лявата връщаш четката в изходна позиция(зависи с коя ръка работиш по-добре)...и така 3-4 пъти.Накрая изпъваш върховете с 2-3 движения.Накрая размазваш между ръцете си кристали или олио и изпъваш само върховете леко.За завършек можеш да издухаш със студената струя на сешоара за запечатване на косата.
Надявам се,че го обясних разбираемо Grinning

В това видео на 2та минута го обяснява:
https://www.youtube.com/watch?v=fDEZRI94tLk
има много видеа по темата
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+blowdry+your+hair+by+yourself
https://www.youtube.com/watch?v=cUzeZSVetK0&t=337s и на български, една потребителка го беше споделила в някоя от темите. Има още много други като се напише "сешоар и четка "
Съвсем обяснимо, благодаря и на двете ви Simple Smile Аз в движенията общо взето се ориентирам, по-скоро имах предвид, че ми е трудно. Че за да прихвана същия кичур, трябва да оставя сешоара, и с двете ръце пак да го наглася четката, покле пак да взема сешоара и така 3 пъти на кичур, примерно. Аз съм малко припряна и като не мога бързо да го усвоя и започвам да се изнервям. И всяка от крълите ми четки е купувана в момент, в който съм решила, че отново ще пробвам и този път ще ми се получи Grinning Сещате се, че щом водим този разговор, не ми се е получило до момента Grinning Grinning Grinning

Вероятно е важно и сешоарът да е добър, а моят не е. Лидълски, за 40 лева примерно и доста разхвърчава. Но така и не се убеждавам, че си заслужава да си взема професионален сешоар и пак да не мога да го ползвам като хората. Въртящата се четка на Ровента ми беше компромисен вариант, но понеже често ме домързява вечер да суша косата и лягам с мокра, сутрин просто я заглаждам с преса. Не е хубаво, знам...

Затова сега се опитвам да издиря най-добрите и подходящи термозащити за косата ми, че поне доколкото мога, да я пазя от изгаряне.

# 91
Че за да прихвана същия кичур, трябва да оставя сешоара, и с двете ръце пак да го наглася четката, покле пак да взема сешоара и така 3 пъти на кичур, примерно.
По този повод моичкия един път ме попита защо изключвам и включвам сешоара на няколко пъти, та получи урок по огормяне на прическа с четка Simple Smile Фризьорите го оставят да работи, мисля че щади мотора това, та и аз се опитвам по рядко да го спирам.

Термиците на керастаз Тедичка

# 92
А коя евтина Кръгла четка ще ми препоръчате за опит да си правя къдрици със сешоар?
Предпочитам в Дм , Елитис,  Лили , т.е от физически магазин .

Аз не мога сама Да я изправям със сешоар , много съм зле с ръцете.
Заспивам вечер с мокра и на сутринта само оформям леко с някакъв крем и така тръгвам , само и само да не я тормозя със сешоар и преса .

Преди ИП поне 1 път седмично отивах на фризьор за измиване и сешоар , като ми държеше около 3-4 дни, което за мен беше чудесно ,
Но откакто не работят, се разхождам само с естествена визия  Joy

# 93
Тедичка и моят сешоар е Лидълския. И аз като теб все се каня на нов, ама все не се навивам да дам толкова пари при положение, че старият си работи все още.
Иначе успявам да се издухам сравнително добре. Особено откакто взех четката на Оливиа Гардън. Не бих казала, че косата ми е разхвърчана после.

# 94
Само това имам в момента. Сега имам възможност да купя и др неща. Просто ми трябва помощ 🙏

# 95
Коя четка имаш ти?

# 96
  • София
Тедичка и моят сешоар е Лидълския. И аз като теб все се каня на нов, ама все не се навивам да дам толкова пари при положение, че старият си работи все още.
Иначе успявам да се издухам сравнително добре. Особено откакто взех четката на Оливиа Гардън. Не бих казала, че косата ми е разхвърчана после.
Значи си е от фризьора, aka мен самата Grinning Кажи наистина коя четка, може да направя за 246 път високомотивиран опит да се справя сама вкъщи.

Термиците на керастаз Тедичка
Чела съм ви и преди, че е като че ли най-предпочитаното и харесвано като термозащита. Защо не съм ги пробвала досега, и аз не знам. Вариант е да поорежа малко краищата сега, така или иначе им е ред, да взема една четка, да взема един цимент (примерно) и да видим Thinking

Макар че нали поръчах термото на Генезис. Не искам да се затрупвам с термозащити под формата на кремове, защото ако пак опра до пресата, спрей ще ми върши повече работа. От кремообразните имам от серията за блондинки на Керастаз и наскоро поръчах и няккаво от Арлен - https://www.arlen.bg/product/11494/multi-protektor-za-kosa-s-ter … tector-125ml.html, и то защото пишеше спрей, а всъщност е млечна емулсия, която излиза през пулверизатор. Не мога да преценя колко пази, защото наистина краищата са за подстригване. Но не стават от ден за ден по-зле, което пак е нещо.

Аз мия през ден и ако не е много късно вечер, оставям да поизсъхне сама и после позаглаждам с електрическата четка на Ровента. Ако е късно и ме мързи, лягам мокра и сутринта минавам с пресата. Моята коса е много права и малко, разбирайте тънка, така че я минавам цялата на 4-5 сектора и съм готова.

# 97
Благодаря за новата тема... Gift Heart
Терапии правя рядко, пусти мързел, той е виновен..Smile Иначе преди боя стоя с масла по скалпа и цялата коса. Няколко пъти се мацах с безамонячна къна, силен протеин е и косата става доста плътна. Но ако е суха и изтощена сигурно ще стане на метла, не е за всеки... Stuck Out Tongue Closed Eyes
Наканих се да си купя Alfaparf Semi di Lino Cellula Madre, но свършиха ампулите, та и тази терапия не мога да пробвам...
Въобще съм много несериозна, а и сега на фризьор не мога да отида, исках някаква промяна за пролетта... Май пак ще сменям цвета, че ми писна нещо...
Четката ми е от естествен косъм и от нея съм най-доволна, иначе имам и tangle angel brush, но някак къси ми идват игличките й....

# 98
  • Някъде там
Само това имам в момента. Сега имам възможност да купя и др неща. Просто ми трябва помощ 🙏
Шампоаните на РФ са ми едни от любимите .
Най -  добре  да си вземеш две серии.Една хидратираща и една протеинова и да редуваш.
Или балансирана серия.
Аз много харесвам Керастаз за дълга коса (шампоан  и маска)
Олиосета за блясък (супер бюджетна и хубава серия)

# 99
Поръчах черното олио на Селектив, ще дам отзиви като дойде ❤️
Да споделя размислите ми.. Имах 470мл маска Макакамия от Парфимо, свърши. Поръчах от Рибата. Консистенция, цвят-еднакви. Но косата ми я чувства различно. Много по-питателна и хидратираща ❤️
И да споделя за ботокса на Кей про, вече имам и спрея. Ш+спрей+м = сърахотно напомпване. Много добри са тези Кей про, при все, че консистенцията на маските им е много рядка.

# 100

Ето я моята четка. Преди нея и аз бях като с две леви ръце Grinning
May pro и аз ги харесвам Blush

# 101
  • София
Какъм диаметър е четката? Сега прегледах моите - едната е 52 мм, другите две по 42 мм. Ровентата е с две приставки - отново едната е 5 см, дугата 4 см в диаметър. Чудя се дали да не взема една с по-малък диаметър. Примерно тази 32 мм Thinking

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 20:27 от Тедичка

# 102
44мм е диаметърът.

# 103
  • София
Благодаря, така и си мислех. Ще го поумувам дали да е такава или по-малкия диаметър Flowers Cherry Blossom

# 104

Ето я моята четка. Преди нея и аз бях като с две леви ръце Grinning
May pro и аз ги харесвам Blush
А коя марка е?

Общи условия

Активация на акаунт