Професионални серии за коса 135

• 42 411
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте. Аз правя маслена насока с кокосово, розмарин и лавандула. Днес измих Лореал противокосопаден. Вчера взех от златна рибка маска реконструктор макадамия, олиото на o right за боиядисана и те ермото на Genesis.

# 76
Бихте ли ми предложили нещо за къдрици.... Взех инзи, ден един стилизант н а davines.... уж много бил хубав, обем правел, къдрици, а то.... Нищо 😫

# 77
Няма по-влияещата терапия за моята коса от това да спра да я дърпам с пресата всеки ден. 🤷‍♀️ И от време на време /веднъж на месец - два/ и правя маска е силно казано - намазвам я с арганово, бадемово или кокосови масло. Стоя час два и я излизам. ✌

# 78
Проверих за четките на Olivia Garden, понеже ги споменавате. Доста хора ги ползват явно. Мен ме блазни най-голямата - 80мм като размер. Но има 3 варианта, кой е най-добрият ? Моля за мнение Simple Smile
-Nano Thermic Ceramic + Ion (кафявата) 48лв в MakeUp и Нотино,
-Pro Thermal (сиво-черна) 43лв в MakeUp
-Mega Ceramic + Ion (бяло-бежова) 46лв в MakeUp?
Има ли някой код за намаление от тези магазини?

# 79
Как си справяте с две ръце да си направите сешоар, не ми го побира акълът 😁😁 Вкъщи имам сигурно 3-4 четки, купени с тази цел, една от тях никога неползвана, плюс въртяща се на Ровента, като дори с нея не мога да докарам ефект сешоар като в салон. Ясно ми е, че аз съм спъната, но ще се радвам да споделите някакви трикове.

Когато косата ми е вяла и груба в краищата, това означава ли, че прекалявам с протеина? Не мога да преценя дали просто е изтощена или използвам продукти неправилно.
Тедичка,не е трудно,но трябва тренинг.Освен това,за новобранци,според мен е по-подходяща четка от сорта на Тенгъла,имам предвид с гладки зъбци.Когато ръката не е свикнала,четината се заплита в косата.Когато косата е много дълга е по-трудно.Разделяш косата на сектори хоризонтално,горните пластове захващаш с щъркели,за да не ти пречат.Запозваш от най-долния пласт(от към врата).Отделяш един кичур,захващаш го от корена от вътрешната страна и изтегляш бавно като движиш сешоара в синхрон с четката.Като стигнеш 3/4 на кичура,с дясната ръка хващаш кичура,а с лявата връщаш четката в изходна позиция(зависи с коя ръка работиш по-добре)...и така 3-4 пъти.Накрая изпъваш върховете с 2-3 движения.Накрая размазваш между ръцете си кристали или олио и изпъваш само върховете леко.За завършек можеш да издухаш със студената струя на сешоара за запечатване на косата.
Надявам се,че го обясних разбираемо Grinning

Hristo Mihailov,кокосово масло слагай само в корените.Като ти гледам дължините,не са за кокос.По-добре слагай зехтин,ако нямаш друго масло.За къдрици ти препоръчвам това https://www.lookfantastic.de/kerastase-discipline-curl-ideal-ole … &gclsrc=aw.ds но после да не мрънкаш,че е много къдрава Wink Освен това,ползваш твърде много протеин по мое мнение.Заложи на хидратация един два пъти,да видим дали няма да ти се получат къдрици

РуСа-Мамма заглаждащо не значи непременно изправящо.Заглаждащият продукт заглажда косъма,т.е.залепва люспиците,не го изправя.

# 80
VanessaDE,
Кокосовото масло протеин ли дава на косата, че й препоръчваш да го ползвам смао в корен, без дължини?
От къде мога да си поръчам масло от розмарин? Май не намерих в нотино, а друг сайт с качествени масла не знам.

# 81
Mecha, мен са ме правили с нано термик кафявата и се насочих към нея /най-голямата е 82мм/, но  сега видях, че има ecoceramic за фини коси, като те са по-скъпи Rolling Eyes , та ще си помисля коя да е. Тук гледам аз https://victoriastyle-shop.com/produkt-kategoriya/марки/olivia-garden/

# 82
Viktoriai, най-общо казано, не харесвам как се държи на косата ми. Формулата променя някак нейната текстура. И то не в положителна насока.
Casual, плътна, дълга. Боядисвана нон стоп многогодишно.
Много добре описа и моя опит с Олаплекса
Попитах за косата ти, защото забелязвам че за доста продукти сме на едно мнение. ( само моята не е чуплива )
Към описаното от Ванеса за използване на четка и сешоар бих добавила и ъгъла под който се държат. Струята от сешоара да не е перпендикулярна на четката а да се движи по дължината на кичура който се изсушава.
В това видео на 2та минута го обяснява:
https://www.youtube.com/watch?v=fDEZRI94tLk
има много видеа по темата
https://www.youtube.com/results?search_query=how+to+blowdry+your+hair+by+yourself
https://www.youtube.com/watch?v=cUzeZSVetK0&t=337s и на български, една потребителка го беше споделила в някоя от темите. Има още много други като се напише "сешоар и четка "

# 83
Как си справяте с две ръце да си направите сешоар, не ми го побира акълът 😁😁 Вкъщи имам сигурно 3-4 четки, купени с тази цел, една от тях никога неползвана, плюс въртяща се на Ровента, като дори с нея не мога да докарам ефект сешоар като в салон. Ясно ми е, че аз съм спъната, но ще се радвам да споделите някакви трикове.

Когато косата ми е вяла и груба в краищата, това означава ли, че прекалявам с протеина? Не мога да преценя дали просто е изтощена или използвам продукти неправилно.
Тедичка,не е трудно,но трябва тренинг.Освен това,за новобранци,според мен е по-подходяща четка от сорта на Тенгъла,имам предвид с гладки зъбци.Когато ръката не е свикнала,четината се заплита в косата.Когато косата е много дълга е по-трудно.Разделяш косата на сектори хоризонтално,горните пластове захващаш с щъркели,за да не ти пречат.Запозваш от най-долния пласт(от към врата).Отделяш един кичур,захващаш го от корена от вътрешната страна и изтегляш бавно като движиш сешоара в синхрон с четката.Като стигнеш 3/4 на кичура,с дясната ръка хващаш кичура,а с лявата връщаш четката в изходна позиция(зависи с коя ръка работиш по-добре)...и така 3-4 пъти.Накрая изпъваш върховете с 2-3 движения.Накрая размазваш между ръцете си кристали или олио и изпъваш само върховете леко.За завършек можеш да издухаш със студената струя на сешоара за запечатване на косата.
Надявам се,че го обясних разбираемо Grinning

Hristo Mihailov,кокосово масло слагай само в корените.Като ти гледам дължините,не са за кокос.По-добре слагай зехтин,ако нямаш друго масло.За къдрици ти препоръчвам това https://www.lookfantastic.de/kerastase-discipline-curl-ideal-ole … &gclsrc=aw.ds но после да не мрънкаш,че е много къдрава Wink Освен това,ползваш твърде много протеин по мое мнение.Заложи на хидратация един два пъти,да видим дали няма да ти се получат къдрици

РуСа-Мамма заглаждащо не значи непременно изправящо.Заглаждащият продукт заглажда косъма,т.е.залепва люспиците,не го изправя.
Аз мислех, че всичко, което съм ползвала е хидратация🙄 Дайте ми пример кое какво е и как да ги комбинирам, моля 🙏

# 84
Хубави масла има в Зоя.
Как се нанасят ампулите Аминексил? Гледам на кутията е показан някакъв ролер. С него ли?

# 85
Да, махаш капачката на ампулата и слагаш накрайника, разделяш косата все едно боядисваш корени и минаваш през всяка секция с ролката. Много е удобно така. Аз 1 ампула я ползвам на 2 пъти, в момента сладам 10 дни подред всеки ден и усещам намаляване на косопада.

# 86
Терапията, която правя най-често е еластисайзър на PK. Оставила съм на заден план маслата, но понеже накупих доста покрай предизвикателството „Рапуцел” трябва да започна пак да ги ползвам да не гранясат.😀 Бонбонената терапия на BNH също много я харесвам, но я правя по-рядко, защото ми идва твърде хидратираща в момента. Реконструктора на Aphogee затоплен със сешоар под шапка е game changer.💘 На две седмици ползвам и бустерите на Kerastase, като ги запечатвам с K water и ефекта се задържа по-дълго. За скалпа изпозлвам като терапия ампулите на Napura.

Четката ми за коса е Tangle Teezer и съм си много доволна от нея, но е на 4 години и обмислям скоро да взема Ikoo. Пробвах я веднъж в Рибката и въпреки че, преди да вляза ме беше духал много силен вятър разресах с едно движение косата. За изправяне и начупване  със сешоар имам само една четка на Parsa, купувана от DM за 10лв. и ми е идеална.

В нотино са пуснали комплекти Ш+Б на Kerastase от сериите за блондинки, elexir ultime, extentioniste и resistance.

# 87
Коя е тази бонбонена терапия, тъкмо търся ефект дълбока хидратация?

# 88
VanessaDE,
Кокосовото масло протеин ли дава на косата, че й препоръчваш да го ползвам смао в корен, без дължини?
От къде мога да си поръчам масло от розмарин? Май не намерих в нотино, а друг сайт с качествени масла не знам.
Кокосовото масло не е за порьозни и третирани коси,т.е. за дължините,и най-вече връхчетата.На върховете им трябва "тежко" масло което да ги запечата,не да ги накъдря и разхвърчава.Разбира се,никой не е длъжен да се съгласява с мен,всеки решава сам за себе си какво да ползва.
Масло от розмарин си купих на Ривана от Лили в БГ,етеричните им масла са много добри и на прилични цени

Hristo Mihailov,нямам представа с какви продукти разполагаш.Аз имах предвид цяла серия чиста хидратация,т.е. от шампоан до финиш.Няма значение дали са от една марка

# 89
  • Някъде там
Не се спогодих н Brave New Hair.
.Първите пъти имах уау ефект после трагедия .
Още се мотаят из нас.
Бонбонената терапия  е на българската марка brave New hair ,но не бих се хвърлила да я взимам на сляпо .

Общи условия

Активация на акаунт