ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 237 765
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Херпес ми е излизал веднъж в живота - в 4 клас, много добре си спомням.
Ковида го карах 3 дни с хрема, после някакви 4 - 5 не поредни дни кашлица (не по цял ден), сега още имам някаква от гърлото, като да прочиствам секрет. Мисля, че "беше" леко, ама продължително ми се вижда.
След 20 ден спрях да ги броя, та не знам в момента точно кой ден ми е.

# 721
Имам херпеси рядко, но карах Ковид в болница. Половинката има херпеси често, но го кара като грип у дома. И двамата си носим вируса от деца/младежи. Не виждам никаква връзка. А иначе херпеси избиват при стрес или отслабена имунна система, така е било и отпреди Ковид, о отпреди ваксините за Ковид.

# 722
Айде като преболедуваш да ти е отслабена имунната система, но от ваксина какво да е отхлабено?

# 723
Ето, “няма никаква” връзка с инжекциите, разбира се!
https://www.hartgroup.org/recent-deaths-in-young-people-in-england-and-wales/

# 724
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html

Should I Still Get Myself or My Child Vaccinated?
Yes. CDC continues to recommend that everyone aged 12 years and older get vaccinated for COVID-19. The known risks of COVID-19 illness and its related, possibly severe complications, such as long-term health problems, hospitalization, and even death, far outweigh the potential risks of having a rare adverse reaction to vaccination, including the possible risk of myocarditis or pericarditis.

# 725
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/vaccines/safety/myocarditis.html

Should I Still Get Myself or My Child Vaccinated?
Yes. CDC continues to recommend that everyone aged 12 years and older get vaccinated for COVID-19. The known risks of COVID-19 illness and its related, possibly severe complications, such as long-term health problems, hospitalization, and even death, far outweigh the potential risks of having a rare adverse reaction to vaccination, including the possible risk of myocarditis or pericarditis.
Ама разбира се!

# 726
Ето, “няма никаква” връзка с инжекциите, разбира се!
https://www.hartgroup.org/recent-deaths-in-young-people-in-england-and-wales/

Ти си прозряла истината преди учените, ми поздравления.

Although there may be a number of explanations for these findings, further investigation of the cause of these deaths is warranted.

# 727
  • Варна
https://www.facebook.com/100002112606386/posts/4263527620394283/
Днес в група на медицински специалисти попаднах на това старо видео. "Фурнаджийска лопата..."
Преди месец, два се загледах в статистиките от НСИ, починалите миналата година от Ковид бяха 8554, така до момента общо над 22 000...което ще рече, че сме средата на октомври и уж с над 2.5  млн. ваксинирани, щом някои и вече и с бустер, смъртността е нагоре (до момента над 13000 души, или с 5000 повече от миналата година. И тогава писах.. За 2020 има 75000 души починали с причина Болести на органите на кръвообращението. А в Ковид бройките сами може да видите и методологията.
   А видеото го постнах, защото някои говорят едно после се отмятат..
И в действителност в България, ако почине някой, често бива вписан по причина заради основните си заболявания. А ССЗ са социално значими , отдавна сме на 1 място по смъртност.
Друго гледам, написали в портала  90 % неваксинирани, ама има една * в това число и такива с една доза. Ама нали друго е да кажеш 90 % неваксинирани, никой не знае точния брой с нито една доза, всеки си вика на 100 човека хоспитализирани 90 неваксинирани.
Избягвам да коментирам, не съдя никой за избора си. Просто гледам числата.

А относно причината за смърт темата е обширна..
Отварям сайта на Агенцията по лекарствата, никъв ъпдейт. Трябва ли да влизам в ЕМА, вярно оттам всичко им се спуска.. Ама все пак. Никой не публикува докладите от ежемесечните съобщения на PRAC. Последното юли с миокардитите и тромбозите и пр..., нито актуалузираните листовки.. Аз ли съм сляпа? Явно разчитат, че  сме образовани  и ще си прочетем сами или точно обратното.
   Каквото и да си пишем, все тая. Бъдете здрави, с или без ваксини и се радвайте на това, което имате, в крайна сметка сме тук за малко.

# 728
По отношение на ССЗ - според мен проблем е липсата на профилактика. Редно е след 50 да се ползват средства за разреждане на кръвта и отпушване на кръвоносните съдове. Всеки затлъстял след 60 е тиктакаща бомба.
Когато някой над 70 г. получи инфаркт, инсулт, за мен ЛЛ не си е свършил работата по превенция.

За БГ не знам, в САЩ се води ваксиниран две седмици след втора доза.

# 729
  • София

За БГ не знам, в САЩ се води ваксиниран две седмици след втора доза.
Точно така. Смърт, настъпила след първа доза или смърт напр. 2,3, 5, 10 дни след втора доза се брои като смърт на неваксиниран. Мисля наскоро го измислиха това.  Хитро:angry:

# 730
Оф, аз не съм толкова крайна в отрицанието си. Но ме е страх от ваксината срещу ковид (и от другите, но там поне уж по-дълъг е стажът им), почти колкото от ковид. Голяма е информационната мъгла, на сайта на СЗО също стоят данни отпреди няколко месеца, че ваксината още не е сигурно доколко предпазва ваксинирания, а и той дали предава евентуално заразата, чувам и за нежелани странични ефекти. Обаче се вадят статистики и графики, от други държави с високо ваксинационно покритие... Виждах съотношение на риска от смърт от ковид като 1 към 100, а от този от ваксина - 1 към 50000. Не вярвам 100 %, 50/50 - да, държавите, които премахнаха мерките, са ми интересни, но не съм проучвала, нито лично, нито чрез хора на място дали са ок и какво следва от премахването. Трудно ми е да преценя кое е по-малкото зло в случая.  Още повече кърмя, а СЗО и за това казват, че още не е достатъчно проучен ефекта от ваксините. Надеждата е, ако прихванем, да изкараме леко. Обаче гаранция няма. То и при ваксините така де. Но уж... Моя приятелка ми сподели за нейна близка на 31 г. починала от ковид... Не знам подробности, неудобно ми е да питам, но следващият път като говорим ще. Тя обмисля да се ваксинира, нищо, че кърми и до скоро е била против. Друга моя близка, която беше твърдо за (надъхана от наша обща приятелка), бодна се два пъти и сега вече не е толкова за, след като явно има проблеми с кръвоизливи и др. Според мен и двете са рисковани - и да се, и да не се боднеш, трябва да се прецени кое по, но е мн. трудно при толкова противоречива информация. Роднинско семейство решиха единият (мъжът) да се бодне (работи с хора), а жената - не (стои вкъщи с детето), за да можело поне единият да оцелее, ако нещо стане с другия (който и да е). Тъжно и страшно звучи, но психозата сега е по-голяма от предишните вълни, поне при нас. От една страна са медиите, от друга и на хората им омръзна да се пазят и е по-трудно така за желаещите да се пазят. Не мога да кажа, че никога няма да се бодна, но на този етап по-скоро не.

# 731
Много са ми интересни бившите руски републики и какво става там.
Русия - ваксинационно покритие 35,5% - починали 47 на един милион
Казахстан - ВП 43%- 11 на ЕМП
Киргистан - ВП 14% - 2 на ЕМП !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! /население колкото България/
Беларус - ВП 26% - 12 на ЕМП
Украйна - ВП 17,8% - 48 на ЕМП

България - 89 ЕМП! Е, как става това?

# 732
Подозирам ,че в голяма степен идва от различно отчитане в различните страни.
А и ние сме много болна нация, бяхме с много висока смъртност от сърдечно съдови заболявания преди ковид. Сега,  хората със ССЗ вероятно още по-лесно умират, като им се насложи и ковид.

# 733
  • Варна
Истината е, че и двата случая е риск.. Сблъсък с вируса, който така или иначе според мен е неизбежен, или се бодваш с ваксина недостатъчно проучена във времето и евентуални нейни последици. Аз на този етап докато имам избор, то като гледам до 2024 може и да нямаме, се въздържам.
   Повече ме вълнува какво се случва с хората, това разделение както се изразихте клонящо в двете крайности към фанатизъм. До незнам къде ми е втръснало едни и същи лица, имена, дори това ме отблъсква най-малкото, цялата тая,, реклама" и пр. Избрала съм хуманна професия и нещо вътрешно в мен подсказва, че не е нормално всичкия тоя натиск на световно ниво... Баси цирка, да хора умират и е тъжно, но да речем че Ковид е гвоздея, а смъртността си е висока по ред други причини и преди него.

# 734
Мен най-много ме дразни липсата на всякакъв опит за подобряване на здравния статус на хората генерално. Очевидно е при кои хора смъртността е преобладаваща. Тъпчат се с лекарства и боклуци представени като храна, нивото на хронични заболявания при българите е едно от най-високите в Европа, после се чудим защо и смъртността от усложненията предизвикани от този вирус са в небесата, а решението ни е ваксина... чудничко просто!

Общи условия

Активация на акаунт