ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 237 779
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 735
В другата тема писаха, че на семейство е предложено лекарство като са се разболяли. Вероятно тестово. Вярвам, че вече има и напредък и на този фронт.

# 736
Има, някакви антитела (не съм следила подробно, така че мое и да не се изразявам съвсем коректно), а Мерк гласят някакво лекарство, но има сериозни съмнения в безопастността му също. Не знам подробности.

# 737
  • Варна
Моята майчица е жив пример, преживява голяма трагедия преди да се родя и от млада е с високо кръвно. Цял живот хапчета, едно че си прекалява със солта.. Отключи диабет преди 9г, за сега все още на хапчета ,почна се разширени вени, полиневропатии, за капак няква рядка болест стотици имат в света. Няколко пъти я оперират на шията, химиотерапии, какво ли не.. Източиха здравната каса на нейн гръб, тая година нз колко пъти все за нещо влиза в болница, добре че не я лепна нещо. Дори преди 2 дни я изписаха  вливания за диабета, профил.. Пътеката да мине. И като я погледнеш не можеш да кажеш, че е болна на вид... Ала една торба лекарства. А последно и при някви гастроентрелози, къде ли не, аз съм мед. лице не мога да й хвана реда, епикризи, чудо! Да е жива и здрава, но за мен всичката тая химия от лекарствата пити години наред + др. фактори я доведоха до тук, забравих и хистеректомията много преди диабета. Съсипа се, ами добре че я крепя с внучетата,макар и отдалеч в друг град. Отделно химиотерапията я скапа също.
   Да е здрава, не е здрава, но се надявам да има още време да се радва на внучетата.

# 738
  • в кукувиче гнездо
Аз днес побеснях в една аптека. Някаква аптекарка ми твърди, че витамин Д се давал само с рецепта…. Моля?! Значи ваксинките с неизвестно съдържание се бодат на паркинга, в парка и по бусчета, без дори да погледнат очите на човека. А за нещо толкова важно за имунитета на хората, като вит. Д не само, че не обясняват, че трябва да се пие, ами не ти го и дават! Абе изобщо… “здравето над всичко”. Отвратително.
В ДМ е без рецепта, че е и по-добър от този в апетките. Къде ваксини, къде витамини...

# 739
Интересна статия от психиатър за предполагаеми дълги ефекти от ваксините.
http://www.drgerev.com/blog/?p=4393
Скрит текст:
Цитат
Ваксините могат да променят функцията на Хемато-Енцефалната Бариера
публикувано от: доктор Веселин Герев
Хемато-енцефалната бариера е основната защита на мозъка ни от инфекциозни,химични и биологични агенти.Тя работи на принципа на пропускливостта като се управлява  по модела на правата и обратна връзка.Това означава, че когато невроните се нуждаят от някаква субстанция- се подава сигнал към защитната мембрана и тя се “отваря” за съответните вещества.Щом неврона се “насити” на веществата следва обратна  команда  и хемато-енцефалната бариера се затваря за тези химически субстанции.Много от заболяванията на мозъка и психиката се дължат на “пробив” в ХЕМАТО-ЕНЦЕФАЛНАТА БАРИЕРА , наричана още защитна стена на мозъка.Проучване на списание “Нейчър сцайънтис”определя като основна причина за пробив в хемато-енцефалната бариера стреса-високите нива на кортизол.Трябва да отбележим, че някои медиатори се нуждаят от транспортери, за да я преминат,други преминават свободно при описания “контрол”.Тъй като пандемията създаде много страх и паника сред хората е логично да се твърди, че тяхната защитна стена на мозъка е пробита и вещества могат да влизат безконтролно.Тук е момента да отбележим, че най-вреден от органичните протеини е бета -амилоида.Той е основна причина за дегенеративните процеси на неврона.Продукт на амилоидна активност са заболявания като Болестта на Паркинсон и на Алцхаймер.Ваксините, които сега си поставяме съдържат РНК. Покрай веригите могат да се образуват апопротеини, които в последствие да синтезират бета-амилоид.Това крие риск след години ваксинираните да развият съответните болести, дори без да ги свързват с ваксинацията.Тъй като населението на Земята застарява а съответните болести се “подмладяват” е много вероятно те да се превърнат в социално-значими и да инвалидизират много хора в активна възраст.

# 740
Не съм експерт, но тази РНК от ваксините е някакви микрограмове и след седмица изчезва, няма я вече. Не е като да се поема всеки ден с храната например и така да има време нещо да се натрупа около РНК веригите. Нали затова ваксините се пазят в хладилник - за да не се разпадне тази крехка и неустойчива РНК. А сега се казва, че един ден след години ще причини вреди??? Освен това ваксините се инжектира мускулно, не венозно и няма как за това време да се стигне до мозъка. По-скоро това се теоретични упражнения на антиваксър. Ето друга статиоя по въпроса, според мен доста по-издържана:

https://www.nebraskamed.com/COVID/where-mrna-vaccines-and-spike-proteins-go

Цитат
The Pfizer and Moderna vaccines work by introducing mRNA (messenger RNA) into your muscle cells. The cells make copies of the spike protein and the mRNA is quickly degraded (within a few days). The cell breaks the mRNA up into small harmless pieces. mRNA is very fragile; that's one reason why mRNA vaccines must be so carefully preserved at very low temperatures.

Ваксините на Pfizer и Moderna работят като въвеждат РНК (съобщителна РНК, mRNA) в мускулните клетки. Клетките правят копия на шиповия протеин и тази mRNA бързо се разгражда (в рамките на няколко дена). Клетките раздробяват mRNA на малки безвредни късове. mRNA е много крехка, това е единствената причина ваксините с mRNA да изискват толкова внимателно съхранение при много ниски температури.

Цитат
Vaccines mostly remain near the site of injection (the arm muscle) and local lymph nodes.

Ваксините основни остават близо до мястото на инжектиране (мускула на ръката) и локалните лимфни възли

А ето и една презентация направо на български, пак не от някой си лекар:

https://vaccination-info.eu/sites/default/files/documents/MRNA-v … nfographic-BG.pdf

# 741
  • на пистата
Аз днес побеснях в една аптека. Някаква аптекарка ми твърди, че витамин Д се давал само с рецепта…. Моля?! Значи ваксинките с неизвестно съдържание се бодат на паркинга, в парка и по бусчета, без дори да погледнат очите на човека. А за нещо толкова важно за имунитета на хората, като вит. Д не само, че не обясняват, че трябва да се пие, ами не ти го и дават! Абе изобщо… “здравето над всичко”. Отвратително.
В ДМ е без рецепта, че е и по-добър от този в апетките. Къде ваксини, къде витамини...
Естествено,че ще е с рецепта.Миналата година изкупиха витамина и нямаше за бебетата.Щяло и нещяло се юрна да го купува.Вие имате ли дефицит на витамин д, та искате са вземете?Изследвайте се и ако имате нужда ще ви дадат рецепта.Само тук се пият витамини на своя глава без изследвания.

# 742
Цитат
Ново проучване на Massachusetts General Hospital (MGH) осигурява нови доказателства, че бета-амилоидният протеин – който се отлага под формата на бета-амилоидни плаки в мозъка на болните от Алцхаймер – е нормална част от имунната система, първата линия на защита на организма срещу инфекции.
https://medicina.nauka.bg/broij2/%D1%87%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88% … D0%BA%D0%B0%D1%82

Май д-р Герев е доста по-наясно какво говори от наша ЧС. Очаквам сега да ни разясниш какви биохимични процеси протичат след ваксиниране и какви молекули се синтезират в организма, както и действието им. Също и как точно тези ваксини не водят до образуване на амилоиди, след като клетките репликират шипчестия протеин на ковид.

Бих  се изненадала, ако производителите твърдят, че продукта им е вреден.

Последна редакция: пн, 18 окт 2021, 17:22 от Diorela

# 743
Да де, ама:
Първо, не противопоставяй мен на някакъв авторитет, а цитираните от мен източницио на твоя цитиран авторитет. Аз си казах, че не съм експерт.
Второ, в дадената от теб статия няма нищо свързано с ваксините, РНК и образуването на каквото и да е. просто си намерила нещо, в което се споменава друго нещо в друг аспект.
Интересно е как противниците се хващате за всеки линк, публикуван от когото и да е и го размахвате като светата истина без даже да прочетете за какво се говори.

# 744
Според мен Черна станция няма как да сравняваш яденето на нещо и  неговото инжектиране, пък било то и мускулно. Цялата ти храносмилателна система е един имунен орган, който те пази нещо чуждо да не навлезе в теб. Милиарди години еволюция.
Също така не схванах защо ми бе изтрит поста с химикалите във ваксините, които са опасни и до какво водят - вероятно не е по темата на темата, която според модераторите е "Да величаем ваксините и да накараме мислещите различно да изглеждат безумци ", но за да може една ваксина да бъде усвоена от организма, да се избегне имунната система и куп други защитни механизми на организма ваксината съдържа химикали, които имат за целта да направят организма възприемчив или поне пропусклив, за нещя които принципно не бива явно да пропуска. Комбинацията от тези химикали и РНК не е тествана и хабер никой си няма какво точно ще се случи. Учени и специалисти могат само да предполагат и да изказват своето мнение. Всеки сам подбира в чии думи да се вслуша, докато истината излезе наяве.

# 745
Като казахте Испания, майката на мой много близък приятел живее там. Ваксинирана е с Пфайзер и наскоро изживяла кошмара да си мисли, че има рак на гърдата. Жената не е знаела, че реакцията към ваксината може да се прояви 1 месец по-късно и че може да причини подуване на лимфните възли. Лекарите, при които е правила биопсия споделили, че имат много такива случаи на "фалшва тревога"...

# 746
Държали се били в специален хладилник... За това ли от клипчето, в което във Варна в един от мобилните пунктове, бяха отишли да искат разрешително за ползването на ваксините на територията на България, ясно се видя как изнасяйки ваксините, ги бяха сложили в хладилна чанта, проснаха я отзад в багажника на колата, припичайки се на слънце и постоя бая време, преди някой изобщо да се качи в колата. Може би твърдиш, че хладилните чанти са с температура -70 градуса?

# 747
  • София
Интересно мнение, нещата не са черно-бели, и коментарите са интересни
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=16778548859391 … d=100011440663363
Irini Zikidis
Скрит текст:
За мен темата ковид е като минирано поле. Около мен едни хора пердашат смело през него с викове "Ваксините ни убиват", а други крещят "Само ваксините ще ни спасят", без да обръщат внимание на странните факти, които избухват в лицата им.
Много ми се иска и за мен нещата да са черно-бели, за да мога да заема категорично страна, но те, както винаги, са само различни нюанси на сивото, и аз стъпвам плахо ту напред, ту назад.
Може би проблемът е в това, че чета твърде много по темата, и колкото повече чета, толкова повече се обърквам. Липсата на експертни медицински знания не ми позволява да отсея вярната от невярната информация, и единственото, което остава в главата ми, е хаос и страх. И хем опитвам да държа няколко хипотези отворени, хем се побърквам от безсилие и липса на твърда почва под краката си.
Ето, от една страна имаме затихващи ковид случаи в Западна Европа, в резултат от ваксинационните кампании. Във Великобритания хората се върнаха към стария начин на живот, маските са пожелание, а смъртността на 66 милионната държава е по-ниска от тази на 11 пъти по-малка България. И това се дължи само и единствено на ваксините. И няма как да не отчетеш тази феноменална новина и да не въздъхнеш "Слава Богу, че имаме ваксините и че съм ваксинирана." И се моля това да е краят на пандемията и България най-сетне да поеме по този път.
И тъкмо вдигна малко глава и ми поолекне на душичката, и попадам на сериозен учен от Станфорд, който е като конник на Апокалипсиса и който цитира други много сериозни учени. Според тях само ваксини, без няколкомесечна изолация, са рецепта за зловеща мутация на вируса към по-смъртоносен, и дават за пример Чили - една от най-ваксинираните държави в света, където от няколко дни се е появил нов, по-смъртоносен вирус, който покосява наред и ваксинираните. Ако тези учени се окажат прави, то до края на годината Западна Европа ще потъне в далеч по-тежка ковид криза. Решението на този учен е само едно: ваксина + жестока няколкомесечна изолация, както в Австралия и Китай. И не е антиваксър, напротив - горещ привърженик на ваксините, но САМО комбинирани с изолация. Прав ли е? Греши ли? Попитах го нов ад ли ни чака, и неговият отговор беше лаконичен - "Да". И, Господи, как се моля да греши, и да е просто един изплашен като мен човек.
Другото, което жестоко ме съсипва, е разнопосочната информация за протоколите за лечение на ковид. В крайна сметка ивермектинът върши ли работа? Лекари и фармацевти, с които съм говорила, са отново в два отбора - едните твърдят, че е по-скоро вреден, защото унищожава черния дроб, а други казват предпазливо, че приеман в първите дни на заболяването, може да помогне донякъде.
Да, обаче попадам на информация от абсолютно надеждни сайтове, която стои in plain sight от месеци. Това са данните за индийския щат Утар Прадеш. Населението на щата е 228 милиона души към 2020, и ако беше отделна страна, щеше да бъде петата по население в света. Нивото на ваксинация в момента е 13%, но когато започват да се развиват събитията, довели до тези резултати, е било 5%. Причина за този невероятен обрат е широкото въвеждане на протоколи с ивермектин, както за терапия, така и за профилактика. Прилагам един материал, който е отскоро и достатъчно добре описва всички събития. Независимо от това, че става дума за филипинска медия, фактологията е коректна. Имам и други междинни по хронология материали от индийската преса, които се съгласуват с информацията в тази статия. Моля, обърнете внимание на това, как СЗО и свързаните с нея здравни организации в Индия не са допуснали използването на протоколите с иверктимин. Обърнете внимание също и на това, как в крайна сметка здравните власти в Утар Прадеш са се разбунтували и са пратили на майната си СЗО и са започнали ивермектиновата програма.
За мен ужасяващото е, че две години след началото на пандемията, въпросите са много повече от отговорите. Не знам вие имате ли паник атаки и постоянно усещане за тревожност - аз имам. И се чувствам феноменално зле на моменти. И се моля това да свърши по-скоро.
https://twitter.com/TWenseleers/status/1446616272599404547
https://lifestyle.inquirer.net/389302/uttar-pradesh-is-ivermecti … ce-success-story/

За лечението акад. В. Митев
https://trud.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BA … 0%B5%D0%B4%D0%B8/

# 748
  • в кукувиче гнездо
Казвам аз, че ивермектинът е лекарството, обаче - не, та не. Помага, и може би затова не искат да лекуват с него. Ваксини, та ваксини. АЗ съм за ваксините, както всички знаете, но в случая истината е друга.

# 749
Държали се били в специален хладилник... За това ли от клипчето, в което във Варна в един от мобилните пунктове, бяха отишли да искат разрешително за ползването на ваксините на територията на България, ясно се видя как изнасяйки ваксините, ги бяха сложили в хладилна чанта, проснаха я отзад в багажника на колата, припичайки се на слънце и постоя бая време, преди някой изобщо да се качи в колата. Може би твърдиш, че хладилните чанти са с температура -70 градуса?

Не знам дали това е към мен, но е некомпетентна забележка. Ваксините не са вампири, че да стават на пепел веднага щом ги види слънце:-D  А изискването за -70 градуса първо, не е за всички ваксини, а само за една. И второ, то е за дългосрочно съхранение и транспортиране, а пред поставяне на ваксината тя може да си стои часове в обикновен хладилник (хладилна чанта). И това само за онази, останалите изобщо се съхраняват в обикновен хладилник.

Общи условия

Активация на акаунт