ВАКСИНИ - ТЕМА САМО ЗА вредата от тях - тема 37

• 235 235
  • 3 052
  •   1
Отговори
# 3 000
За варицела не съм чувала да е била задължителна ваксината. Вероятно я няма.

# 3 001
  • Deutschland/HE
Ваксината за варицела я няма изобщо в имунизационния календар. Те от 2-3години започнаха да я внасят в България. За морбили и рубеола е задължителна, ако не може да представи доказателство, може да си направи кръвен тест. В Германия процедурата е да отиде при личния си лекар и ще и направят кръвен тест. Тестът не се поема от касите, а се заплаща.

# 3 002
  • Deutschland
Благодаря на всички. Ще се допитам до РЗИ и ако нямам успех, ще се правят тестове за антитела.

# 3 003
  • София
Здравейте, ще съм ви благодарна, ако някой знае какво се прави когато детето няма ваксини и от училище мрънкат. Става въпрос за гимназия вече, до сега не сме имали драми и разправии с това. Сега доктора ми каза, че подава код в РЗИ и при тях ще светне, че няма. Въпроса е какво да направя, ако от у- щета искат да се сложат?
Моите деца са учили общо в 4 училища в София. Двете са в Младост - не са мрънкали за ваксини. Каквото им представят - това. Сестрата веднъж беше казала на класната да й занесем бележка за някаква ваксина. Казах, че до началото на другата учебна година няма да я слагаме и повече не са ме закачали.
Едното училище е в центъра (Триадица). Влязла сестрата им казала, че трябва да им се направи някаква си ваксина и да занесат бележка в училище. Не ги е търсила повече децата.
Другото училище (в Луксозенец), сестрата беше тормозила няколко месеца детето, че в картона не са описанни ваксините, а пишеше само "без промяна". Хлапето се е опитало да се оправя само, но онази е била много досадна. Дадох на детето снимка от картона и му казах да й даде моя телефон и да не се разправя повече с нея. Не ми се е обаждала.
Личната много пъти ми е искала писмени обяснения, когато отлагам ваксини. Пиша ги.
Но училището и МОН не са институция, която да преценява какви и колко медицински интервенции трябва да се правят на детето.

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 16:43 от Вампирче

# 3 004
# 3 005
Здравейте! Тъй като темата е за вредата от ваксините, обмислям поставянето на ваксина за варицела на детето ми, от задължителните има само 3, след това подписах отказ. Изгледах доста материал за комбинираните многокомпонентни, и за много случаи на отключили заболявания след тях. Затова не ги и сложих. Ваксината за варицела обаче е еднокомпонентна и ме интересува дали някой тук е имал последствия от нея, ако я е сложил? Благодаря за вниманието.

# 3 006
Здравейте! Тъй като темата е за вредата от ваксините, обмислям поставянето на ваксина за варицела на детето ми, от задължителните има само 3, след това подписах отказ. Изгледах доста материал за комбинираните многокомпонентни, и за много случаи на отключили заболявания след тях. Затова не ги и сложих. Ваксината за варицела обаче е еднокомпонентна и ме интересува дали някой тук е имал последствия от нея, ако я е сложил? Благодаря за вниманието.
Последствия маже да има само ако не я сложите. След определена възраст варицелата се кара доста тежко.

# 3 007
  • София
Последствия маже да има само ако не я сложите. След определена възраст варицелата се кара доста тежко.
Бихте ли уточнили след коя възраст се кара тежко?

# 3 008
  • Sofia
Моя позната беше на около 20г и я изкара тежко.

# 3 009
  • Deutschland
Голямата ми дъщеря няма ваксина за варицела, въпреки че има всички останали. Информираха ме, че по онова време в България не се е поставяла. Понеже й трябваше сега ваксина за варицела за лабораторията, си направи кръвен тест за антитела. Резултатът беше 2000. Как се е получило, нямам идея. Има и документ за доказателство, защото и антителата важат.
Брат ми кара варицела на 30 и нямаше никакви последици. Аз не съм карала никаква шарка никога.

# 3 010
  • София
Колега на малко над 30 я изкара, стигна до болница.

# 3 011
  • София
Писала съм и преди - деца на 10, 14 г и мъж на 45+. Детето на 14 и мъжът изкараха варицелата почти еднакво- като продължителност и симптоми, детето на 10 г една идея по- леко и без никаква температура. А мъжът не е абсолютно здрав и си има някои хронични заболявания. До организъм си е, никаква възраст според мен не играе роля.

Последна редакция: вт, 22 окт 2024, 09:33 от stelaartois

# 3 012
Благодаря ви, знам, че няма лека ваксина и не се знае какви може да са страничните реакции , както и самото изкарване на варицела. При мен беше с много пъпки но не си спомням да ми е било толкова лошо. Но при всеки е различно. Чета доста по темата в момента и виждам, че тази ваксина като цяло се понася най-лесно от организма (може би защото е еднокомпонентна).

# 3 013
  • Пловдив
Аз съм изкарала варицела на 17г-нищо особено,по-късно малкият ми син на 5г се разболя,зарази брат му(тогава на 7г) и баща му на 32г-много леко премина и при тримата,на Ваше място не бих ваксинирала детото си против варицела.

# 3 014
  • Sofia
Това, че при едни минава леко, не е гаранция, че и при други също ще мине леко.
Като цяло официалната информация е, че Варицелата се кара доста по-тежко при възрастните.

Общи условия

Активация на акаунт