Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 206
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Честно казано, не знам. Аз вече продължих напред. Бащата на децата все още цикли някъде в 2022 и се гневи. Поради това, синът ни седи при мен и не желае да го вижда.

Съдийката по моето дело е била в отпуск, но може да се произнесе скоро. Стискайте ми палци!

# 556
Здравей 😀
А на колко години е детето?
Като страничен човек и от това, което си написала виждам, че освен разбитото ти сърце, което само времето може да излекува, другият ти голям проблем е, че нямаш никакво лично време - нещо, което досега не е било така, защото си разчитала на помощта на баща му...
Ако бащата иска да взима детето и да прекарва време с него (и е добър баща, не е имало насилие от негова страна или някакви други притеснителни неща) единствения ти вариант е да започнеш да му го даваш. За детето ще е по-добре да прекарва повече време с баща си, а ти ще имаш време да си поемеш дъх. При мен това например не е възможно, защото бащата на детето е психопат и алкохолик... така че не отхвърляй напълно тази възможност, защото има майки като мен, които не разполагат с нея...

# 557
  • София
Да, много е важно жената да има време за себе си. Моят син е голям и мога да прекарвам време без него понякога.

# 558
Здравей 😀
А на колко години е детето?
Като страничен човек и от това, което си написала виждам, че освен разбитото ти сърце, което само времето може да излекува, другият ти голям проблем е, че нямаш никакво лично време - нещо, което досега не е било така, защото си разчитала на помощта на баща му...
Ако бащата иска да взима детето и да прекарва време с него (и е добър баща, не е имало насилие от негова страна или някакви други притеснителни неща) единствения ти вариант е да започнеш да му го даваш. За детето ще е по-добре да прекарва повече време с баща си, а ти ще имаш време да си поемеш дъх. При мен това например не е възможно, защото бащата на детето е психопат и алкохолик... така че не отхвърляй напълно тази възможност, защото има майки като мен, които не разполагат с нея...
Детето  ми е  на 4 и половина.Честно казано и до сега не можех да разчитам много на баща му защото той като цяло не му се занимаваше.Рядко се е случвало да му го оставям или да излязат на площадката само двамата,като цяло някъде само двамата.
Въпреки това можех да отскоча до магазина за половин час сама,но някакви други занимания като да отида на кафе с приятелка,да отида на маникюр или просто да се разходя сама ,се случваха само когато родителите ми са идвали на гости и са гледали детето.
Имаше психически тормоз над мен,който започна малко след като е започнала връзката му с другата жена.И до момента продължава до някаква степен въпреки,че вече не живеем заедно.
Не ме е удрял никога ,но се е случвало по време на скандалите които бяха почти всеки ден ,в миг на гняв ,да стиска юмруци и да се засилва срещу мен без да посегне да удари.
Имам си своите притеснения и относно другата жена ,защото дори се опита да ме изгони от собственият дом ми ,защото тя искала да се шири в големият апартамент в който останахме ние с детето,а те живеят на квартира.Също така разбрах от жената на  наш общ приятел ,че му вдига скандали ден през ден за щяло и нещяло,защото бившият ми се бил оплакал.
Общо взето не само заради разбито си сърце ,а и заради всичко това не искам детето да прекарва време с баща си и нея,но отсрещната страна не ме разбира ,понеже е на крилете на любовта.

# 559
Mirena00, успокой се. И това ще мине.

Няма защо да ти липсват развлечения, излизай си с детето навсякъде. Не е вече бебе. Кафета с приятелки, паркове и градинки. Сега е студено, но при първа възможност излизайте навън. Не сте наказани все вкъщи все пак.

Не можеш да спреш детето да се вижда с баща си и новата му жена. Това изобщо не си го и помисляй. Мисли ти какво ще правиш, къде ще ходиш и т.н.

Щом апартамента е голям и го искате и двамата, рано или късно може да се продаде и да си го поделите. Иначе ще ви е вечен препъни камък. Ако съдът присъди да гледаш ти детето там до 18-тата му година, очаквай уникални циркове, след като и бащата го иска. Просто да имаш предвид.
Но най-важното е да си спокойна. Което ще стане след време.

# 560
  • София
Знам, че те боли. Единствено времето ще излекува болката. И, разбира се ти, доколкото си склонна да не задълбаваш в миналото и нараненото си его, а се отвориш към живота и новите преживявания, които ще ти донесе той. Не забравяй, че всяка ситуация е урок и най-вече заради нея ще ти се случат неща, които нямаше, ако не ти се е случила основната ситуация. В моя случай, преминах през много положителни  и отрицателни неща, но най-главното е, че нямаше да съм човекът, който съм сега. Да не говорим, че изобщо нямаше да се преквалифицирам, да намеря така желаната работа... изобщо, толкова много неща.
А за тях двамата - аз избрах да превъзмогна нараненото си его и да се фоусирам над живота. Имам прекрасно дете, което сега осъзнава колко много съм му дала, че с БНД нямаме нникакъв режим, общуват си непрекъснато, като поиска - давам, тя има приятели в тяхно лице. И не забравяй, че другата жена не ти е виновна. Аз нямам спомен тя да ми се е вричала във вечна любов. Ако някой ме предаде, това е той. А дъщеря ми вече си има сестричка и най-малккото за да дойде една душичка на този свят си е струвало. Да не говоря за купищата уроци и израстване, които ми се случиха, благодарение на цялата ситуация. Знам, че, докато детето е малко, си залепена за него главно, но не го превръщай в заложник на твоите чувства и емоции. А откъснеш ли се от това, ще видиш колко прекрасни неща могат да ти се случат. А пък и това ще е помощ за теб и свободно време Simple Smile А защо не и да срещнеш истински човек и да си щастлива (аз не съм искала). Изобщо, светът е пълен с цветни неща. Само трябва да отвориш очи и да ги видиш!

# 561
И моят син е на 5 години... Еми може би с времето ще се успокоят нещата... ако той не иска да взима детето, и ти не искаш да му го даваш, не е необходимо да го правиш.... Той като иска да го взима, може да заведе дело, дотогава можеш да си го гледаш сама....

Но пък от друга страна - има една книга "Когато родителите се разделят" на Франсоаз Далто, може да я прочетеш ако искаш. Според нея, за децата е даже по-добре да виждат родителите си в нова връзка, отколкото да ги вижда сами...

# 562
Най-добре е да даваш детето даже по-честичко на баща му. Ще е добре и за теб/дългосрочно/ и за детето.
Скандалджийката не я мисли, мъжът й ще се оправи с нея, особено ако види недобро отношение към детето му.

# 563
Mirena00, успокой се. И това ще мине.

Няма защо да ти липсват развлечения, излизай си с детето навсякъде. Не е вече бебе. Кафета с приятелки, паркове и градинки. Сега е студено, но при първа възможност излизайте навън. Не сте наказани все вкъщи все пак.

Не можеш да спреш детето да се вижда с баща си и новата му жена. Това изобщо не си го и помисляй. Мисли ти какво ще правиш, къде ще ходиш и т.н.

Щом апартамента е голям и го искате и двамата, рано или късно може да се продаде и да си го поделите. Иначе ще ви е вечен препъни камък. Ако съдът присъди да гледаш ти детето там до 18-тата му година, очаквай уникални циркове, след като и бащата го иска. Просто да имаш предвид.
Но най-важното е да си спокойна. Което ще стане след време.
В началото той се опитваше да ни изгони от апартамента.Казвам изгони защото ми казваше да си събирам нещата и тези на детето и да се изнасяме на квартира , той щял да си прибере новата при него.
После клекна и повече не сме говорили по въпроса.Но както казвам новата изгора иска да живее в големият апартамент ,защото дойде да ме гони без дори той да знае,разбра от мен.
Детето много трудно преживява раздялата.Много често плаче ,буди се през нощта ,отново с плач и казва че иска баща му да се прибере,че не иска да я наречем  Иванка и да си ходела.Говорих с моят психолог ,според който все още е рано Иванка да се представя като новата половинка на баща му и детето да вижда ,че майка му е заменена като партньор от друга жена.

# 564
Ами как ще е рано, като то се е случило преди време още. Няма как да лъжете детето. По-добре да се успокоите. Иванка няма да изчезне, а явно и имоти иска. Мисли разумно, а не емоционално само.

# 565
За апартамента е много добре, че сте го запазили. За детето е много важно да има
колкото се може по-малко промени в момента

# 566
Ами как ще е рано, като то се е случило преди време още. Няма как да лъжете детето. По-добре да се успокоите. Иванка няма да изчезне, а явно и имоти иска. Мисли разумно, а не емоционално само.
Отворена съм към всякакви съвети.
Какво печели детето от общуването си с Иванка на този етап?
Не се заяждам ,просто ми е интересна другата гледна точка ,на хора преминали през това.
Раздялата се случи преди четири месеца.
До преди месец баща му висеше до посред нощите вкъщи ,тръгваше си след като детето заспи.Сега изведнъж баща му вече не се прибира и го вижда да целува Иванка и да се прегръщат.

# 567
Mirena00, то нищо не печели, но ти тази жена не можеш да я изтриеш с гумичка. Това е новата приятелка на баща му. Няма закон, който да забрани детето да се вижда с нея. Обречена кауза е да мислиш, че това ще се случи.

Мисли за реални неща - апартамента 50/50 ли е, как ще се разберете за него с бащата и т.н.

# 568
  • София
Много добре си направила, че не си тръгнала от апартамента. Той не може да те изгони никак.

# 569
Много добре си направила, че не си тръгнала от апартамента. Той не може да те изгони никак.
Въобще не съм си и помисляла да си тръгвам.
Живея в него от 10 години,вложила съм много.На детето градината е отсреща,аз работя на 10 минути пеш от домът ми.
Няма как ние с детето да се мъкнем по квартири,да плащаме наеми заради слабите ангели на баща му и някаква жена която иска да се разполага на готово.

Общи условия

Активация на акаунт