Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 115
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
  • Далечният изток
Винаги се определя конкретен размер. Искаш увеличение - водиш ново дело.

# 706
  • София
Един въпрос-нашето съдебно решение е от 2019г.и издръжката е 140лв.на дете.Упомената е сумата,а не 1/4от минималната работна заплата за страната. За да я увелича трябва дело да водя,нали?
Друг е въпросът,че БД дава 300лв за 2 деца,и че това е смешно малко🙄
Да, завежда се ново дело, за съжаление.

# 707
Не водиш дело, ако бащата плаща доста над издръжката, по свое желание, допълнително под формата на извънкласни, дрехи, обувки, лекарства и т.н.

# 708
papa6ka-За съжаление размера на издръжката не се актуализира автоматично, а трябва да се води ново дело, в случай че след разговор с бащата същият откаже да заплаща по-голям размер. Съдиите са длъжни да посочат конкретен размер, а не -1/4 от МРЗ.
А аз не знах, че в първоначалния иск е можело да поискам и заместващо съгласие за пътуване и сега ме е яд. Всеки път, когато му поискам пълномощно, той започва да увърта и така и нямам досега, та се налага да пътуваме само със самолет...

# 709
  • София
Е нали пуснаха сухопътния Шенген? Поне Гърция ни е сигурна.
Аз се регистрирах на новия адрес - и мен, и детето, да се похваля. Ще му вадя ЛК и ще го запиша в местното училище.
Говорих с адвокатката ми. Още я чакаме тази съдийка. По принцип може да подадем оплакване, обаче тя пък може да вземе кофти решение и си седя в шах.

# 710
  • Далечният изток
Я го дай на лично това дело да го видя, че ми стана любопитно какво толкова се бави от юни.

# 711
Здравейте, сега се сетих, че на детето му предстои кандидатстване за първи клас. Разводът дали ще се отрази на точките? Много се притесних, защото искаме да сме в едно училище, което не ни се пада прилежащо, а гранично. Разбрахме се в крайна сметка за развод по взаимно съгласие и разпределение на времето. До времето на кандидатстване вероятно разводът ще е факт. Дали адвокатската ще е запозната? Затова изобщо не се сетих да питам.

# 712
  • София
Аз не разбрах - какво общо има разводът с приема на детето в училище?

# 713
Дали не трябва да се променят новите обстоятелства в системата? Дали тези нови обстоятелства ще са факт към момента на кандидастване? Наистина не съм наясно.

# 714
  • Буркина Фасо
разведете се след кандидатстването и приема и си решавате проблема. Smiley
какъв е тоя зор за развод ?

# 715
Зорът е от мъжа ми и не мога повече да се разправям с него. Той натиска тук и сега да стане, иначе щял да завежда дело...

# 716
  • Пловдив
Кандидатствате с адрес, не със семеен статус.
Ще променяте ли адреса си след развода?

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 12:13 от miraluba

# 717
  • София
Кандидатствайте с адрес, не със семеен статус.
Ще променяте ли адреса си след развода?

Дори да го промени и да се изнесе, решението за развода няма да стане от днес за утре. Към момента на кандидатстване тя се води на този адрес и толкоз. Кой го интересува дали живее с Пенчо или с Генчо, разведени ли са, или не? Виж, ако от Люлин отиде в Младост за самата нея ще е по-добре да го отпише и да е в по-близкото училище. Което може да стане по всяко време на учебната година.

# 718
Сега проверих в системата, критериите са още за детска градина, но никъде всъщност няма семеен статус. Няма да си променям адреса след развода. Вероятно и бащата няма да го промени поне до смяната на личната карта след няколко години. Точно така по адрес се кандидатства и се вписват данни дали родителите са работещи или не. Благодаря!

# 719
  • София
Разводът няма значение, адресът има значение.
Аз похвалих ли се, че детето е вече по постоянен и настоящ адрес при мен?

Общи условия

Активация на акаунт