Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 839
  • 763
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ако реша да водя дело за издръжка, имам ли право като самотен родител да ползвам някаква помощ за адвокатските такси?

# 496
  • Далечният изток
Може да поискаш правна помощ от съда, да ти назначат служебен адвокат.

# 497
  • София
А този служебен адвокат дали би си вършил работата съвестно, или по-добре да се опитам да намеря пари да си платя на друг адвокат?

# 498
Аз не бих се доверила на служебен адвокат. Панде, не можете ли да се разберете помежду си.

# 499
  • София
Сигме, досега се разбирахме, макар да плащаше по-малко от минималната издръжка, определена за страната. В момента нещата са на кантар. Чакам да видя ще плати ли следващите месеци и се подготвям с информация, за да имам готовност да реагирам, ако спре да плаща, както ме заплаши. Проблемът не е, че не може да ги плати. Работи, ходи на пътувания с новата си жена , така че има как да плати една минимална издръжка.

# 500
  • София
Ами трябва да жертваш една такса за адвокат...

# 501
  • Далечният изток
Ами те са си адвокати като всички други, плюс че са вписани в регистъра за правна помощ. И аз съм вписана, от време на време ме назначават като служебен адвокат. Разбира се няма как да гарантирам за качествата на всички вписани адвокати, аз моята работа си я върша съвестно независимо дали ми плаща клиент или НБПП.

# 502
  • София
Рокстар, въпросът не е дали да ги "жертвам", а откъде да ги намеря. Не ми свидят парите, стига да ги имам.

Аида, благодаря за информацията!

# 503
  • София
Ами аз за първото дело теглих заем. Или май теглих от кредитната ми карта. Нещо такова беше.

# 504
Аз имам страшен проблем. Комуникацията ми е счупена с бащата. Опитах две години, категорично не желае да поддържаме каквито и да е контакти, дори по повод децата и проблеми с тях.Блокирана съм по всички възможни начини.  Едното ми дете е буен тинейджър и добре се е ориентирало. Като казва на него че ще спи у дома, а на мен обратното. Просто се чудя какво да правя и не намирам никакво решение и детето ми ще пострада.
Последствия от това да си избрал за баща на децата си някой явно без мозък. Разбирам,че вината за тоя факт е лично моя, но не проумявам как може да не те е еня. Оня ден се унижих, през други хора да напиша съобщение да уведомя, че детето е казало че това да спи при него и вече няколко дни съобщението седи непрочетено. Аз влизам в сблъсъци с детето понеже про тоя обстоятелства отказвам да го пусна, то ми вика че му омръзнало от нас и батака е пълен

# 505
  • София
Аз лично въобще не се меся в отношенията тийнейджър - баща. Когато искат да се видят - тийнейджърът има телефон, ключове от тук и там и така... Не забранявам.
Друг въпрос е, че детето не желае да го вижда от около два месеца.

# 506
То и аз бих искала да е така, но цената на счупената комуникация е, че детето ми  изобщо даже може и да не спи там, а незнайно къде

# 507
  • София
В един град ли сте? Ако сте, то просто си хваща транспорт обратно към вас.
Ако не сте, как отива до там?

# 508
  • София
Ирма - имаш ли гугъл мапс и свързан ли е твоя акаунт на телефона с този на детето?
Ако е така можеш да виждаш като влезеш в Гугъл мапс къде е тийнейджъра в момента. Можеш да подадеш една жалба за неполагане на грижа. Може да не й обърнат внимание, но поне я има.

Хаха Бонго - твоя е боклук от боклуците верно LaughingLaughingLaughing

Момичета тия мъже са си напълно стандартни модели манипулатори и като се добави нещастието става страшно.
Няма как човек да е щастлив и да прави такива моноспектакли. Като има някоя женичка да го разведравя ще спре за малко ма после пак ще почне старата песен със старите кирливи ризи на нов глас. Не е проблема в жените, че не ги разведрят достатъчно качествено, а  че те не са способни на нетоксична връзка. Това е големия проблем. От полезно изкопаемо злато няма как да стане по никакъв начин. Има много малко емоционално стабилни мъжове вече -  да сме мислИли кога е трябвало Stuck Out Tongue

Последна редакция: ср, 30 окт 2024, 11:13 от Линдичка

# 509
Pandachina, какво дело за издръжка ? Размерът на издръжката е определен в решението за равод. Увеличение ли искате ? Аз дори смятам, че можете да се справите и сама, не е необходим адвокат.

Общи условия

Активация на акаунт