Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 204
  • 763
  •   1
Отговори
# 585
Може да се води дело по вина, но това е допълнително губене на време и нерви. Трябват свидетели за това, че той има гадже и т.н. И ще се протака. Накрая не се печели нищо повече. Може да е минимален плюс относно това кой ще гледа детето, да кажат юристите.

# 586
  • Далечният изток
Е каза ти един човек във форум "какво от това", и ти си съгласна... Joy
Виновният например плаща разноските. Ако е поискано изобщо да се  разглежда въпросът за вината. Също и за предоставяне на семейното жилище има значение вината. И други неща...

# 587
  • София
След като са стигнали до споразумение, няма смисъл да се връщат по вина. Пак ще се превъртат документи, ще се губи време...

# 588
  • Далечният изток
Ами те не са стигнали до споразумение...

# 589
AIDA, не един - двама, двама човека!!! 😀
Важното е да се запази апартамента, а този да бъде осъден да плаща издръжка за детето. Само че едно бракоразводно дело мисля, че със сигурност (по вина или по взаимно съгласие) ще трябва да се уточни как и кога ще се вижда детето с баща си, което майката за сега не иска да става...

# 590
  • Далечният изток
Сега. Има една огромна грешка, която хората са приели като истина и се лансира, не знам защо... Двата вида развод не са по взаимно съгласие и по вина. По взаимно съгласие и по исков ред са. По исков ред не означава, че задължително се разглежда въпросът за вината, а само ако е поискан от страните.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 12:17 от AIDA_N

# 591
Аз това не го знаех. Но все пак си има начин да не стоиш вечно женен, особено ако другият вече си живее като свободен човек.

# 592
Той си живее като свободен електрон още преди да се разделим.
За него нямаше празник или делник,решаваше че тази вечер няма да се прибере и не се прибираше.
Много се измъчвах,много говорих,опитах се да поправя нещата.
Имаше един период в който говореше как е сгрешил,извиняваше се,съжаляваше,искаше да сме отново семейство.После разбрах че тази го е отрязала нещо и от там идва желанието му да си оправяме отношенията.
Ама кратко беше,след два месеца пак запя същата песен и същите номера и отново се появи любовницата на хоризонта.
Относно вината и свидетелите:свидетели колкото си искате,то всички около нас знаеха,даже преди аз да разбера,но си мълчаха.А аз стоях и се чудих защо хората ме гледат странно,защо ме поздравяват с половин уста.
Изключително грозна постъпка и после ме пита "ти защо се гневиш,защо реагираш така".
За него нищо не е се е случило,за родителите му също.Те приемат това все едно е нещо нормално,все едно е напълно нормално да си в брак с някой,но в същото време да си хойкаш.Е аз не го приемам,не съм възпитана така.
Искам да се разберем цивилизовано и по най-бързият начин.Достатъчно нерви изхабих,достатъчно сълзи пролях.
Обаче той явно не знае какво иска.Звъни ми и ми разказва за деня си,какво прави ,къде ходил,какво вечерял.
Казах му че искам да ме търси по въпроси свързани само с детето и развода и да не ме натоварва с нищо друго.
Разсърди се,"защо съм реагирала така"?"Защо не съм искала да го изслушам?"
Достатъчно ми е трудно да се справя с моите емоции и чувства.Отделно детето също реагира много емоционално.
Честно казано нищо не искам от този човек,дори не искам да го виждам.
Знам че е баща на детето ми и че не мога да му забраня да комуникира с дъщеря ни.Но вмомента искам да стои възможно по-далеч.

# 593
  • София
Mirena, ако намериш време и пари, иди на психолог. Много гняв има в теб.
И аз минах през 3-4 години преходен период, скарвания, сдобрявания, драми, скандали, гняв, вина....
Сега се обръщам и виждам, че аз съм на прага на 2025, а всичко вече е в миналото. За мен е като стар филм, който е приключил.

Имам разправии с бившия, но както казва самият той - "теб те интересуват само парите"- и е съвсем прав! Той не ме интересува по никакъв начин.

# 594
  • София
Разведи се по исков ред и приключи въпроса. Нещата ще станат по-цивилизовани, когато вече всичко е уточнено между вас черно на бяло. Дори и да не изпълнява ангажиментите си, поне няма да те държи на някакви емоционални въдички с телефонни обаждания и т.н. колкото по-малко влизаш в конфронтация и контак с него, по-добре за теб, откъсваш се емоционално.
Развода е трудно нещо, въоръжи се с търпение и твърдост за да приключи това нещо.

# 595
  • София
Много хора си точат развода с години!

Аз чуя ли само, че някой не е разведен по документи - бягам със 100. Че се опарих веднъж.

# 596
  • София
Не си приключила с него. Ако беше нямаше да изпитваш нито гняв,нито да страдаш, нито да те интересува с коя е и какво прави.
Освободи се от гнева си, наслади се на живота си и ще видиш как всичко ще си дойде на мястото. Обаче 1вата стъпка е да документирате развода. Той, че не иска е ясно, иска да си има отворени вратички, ама ти, ако не затвориш вратата още много ще страдаш.

# 597
Е рано е още, нормално е да има и гняв, и тъга и всички емоции...

# 598
Mirena, ако намериш време и пари, иди на психолог. Много гняв има в теб.
И аз минах през 3-4 години преходен период, скарвания, сдобрявания, драми, скандали, гняв, вина....
Сега се обръщам и виждам, че аз съм на прага на 2025, а всичко вече е в миналото. За мен е като стар филм, който е приключил.

Имам разправии с бившия, но както казва самият той - "теб те интересуват само парите"- и е съвсем прав! Той не ме интересува по никакъв начин.
Да има много гняв в мен.Виждам ,че ме разбираш защото си минала през това.
Нормално е да не съм приключила емоционално с него взе още.
Първо заради емоционалните въдички които спомена Pimpinela,отделно обидата и факта че аз като цяло съм много емоционален човек и ми е трудно да щракна с пръсти и да забравя всичко,всички години заедно,виждам дъщеря си и все едно гледам мъжът си.Пълно негово копие.
Една голяма каша е просто в главата ми.

# 599
  • София
Защо се обиждаш?
Това не е отношение към теб самата.
Сега ще ти обясня как да го погледнеш от друга страна - бившият ти просто е такъв, какъвто е. Той не е искал да те обиди, той просто действа както е неговият мозък. Той е такъв - има нужда от валидация от повече жени. Ти имаш ли нужда от такъв човек?
Знаеш отговора.

Последна редакция: сб, 28 дек 2024, 19:41 от Rockstar

Общи условия

Активация на акаунт