Клуб на самотния родител - да се преброим и опознаем! - Тема 10

• 64 166
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Misi, бащата няма право да оставя детето без документ за самоличност. Отивате в съда, обяснявате ситуацията и те ще ви издадат решение за да издадете паспорт без бащата, защото това е в интерес на детето

# 676
Misi, бащата няма право да оставя детето без документ за самоличност. Отивате в съда, обяснявате ситуацията и те ще ви издадат решение за да издадете паспорт без бащата, защото това е в интерес на детето
Детето има лична карта. Паспортът е документ за пътуване и не е задължителен. Освен това, ми трябва и ново пълномощно. Той не отказва, просто иска аз да плащам за 'услугата'.

# 677
Е това си е изнудване...
Пътуването може и без разрешение на бащата - пак през съд се минава, казвате за колко време и кога ще се приберете...

# 678
  • София
Пак добре, че е съгласен на някаква сделка.
С БМ не може да се преговаря по никакви въпроси.

# 679
Да, но за мен не е сделка аз да работя и да гледам детето и в същото време да плащам всеки месец на човек, който дължи издръжка на нас. Неговата основна идея е, че той ме е 'търпял' през годините на брака ни и 'хранил' докато аз бях по майчинство и сега му дължа много пари.

# 680
А добре де защо не се обърнеш към съда?

# 681
  • София
Той не отказва, просто иска аз да плащам за 'услугата'.
Иска да платиш издаването на пълномощно, или те изнудва за по-съществени суми. Ако е само пълномощното плащай и не се занимавай повече. Извадете безсрочно от двамата, с което разрешавате детето да пътува само до пълнолетие. Така няма да имаш ядове и с училищни, спортни и прочее екскурзии.

# 682
  • Пловдив
Пътуването само по себе си (и всяко следващо пътуване в бъдеще) е далеч по-скъпо от цената на един паспорт, който е с валидност 5 години.
Аз като ходя по институции с бащата не очаквам нищо от него освен подпис. Не че той идва с нагласа да плаща де. Но самият акт на одобрение и съдействие ми е предостатъчен, защото е много тежък.

В обсъжданата ситуация останах с впечатление, че бащата не дава съгласие и не желае да съдейства за издаване на паспорт.

# 683
  • Далечният изток
Именно, не желае да съдейства. Подобни спорове се решават от съд.
Тия манипулации със сега си длъжна да ми плащаш, щото съм изхарчил едиколко си пари по теб, е редно да се осъзнаят като такива и да спрат да те впечатляват. Прочети за невъзможните, токсичните хора, и му дай спешно пътя у лево.

# 684
  • София
Да, но за мен не е сделка аз да работя и да гледам детето и в същото време да плащам всеки месец на човек, който дължи издръжка на нас. Неговата основна идея е, че той ме е 'търпял' през годините на брака ни и 'хранил' докато аз бях по майчинство и сега му дължа много пари.
Е БМ е същия! Гледал ме бил като "писано яйце" и децата бил гледал /ха ха/ и затова сега няма да плаща издръжка!

# 685
Моят ми викаше, че хляба дето го ям, той го плащал

# 686
  • Буркина Фасо
и моят така ме тормози - дай пари за това, дай за онова ... Smiley

# 687
  • София
Когато се развеждахме, се опита да ме заплашва пред адвокатката как щял да докаже, че моите доходи по време на брака са били по-малко и по тази логика всичко трябва да остане за него - двата имота и двете деца. Адвокатката набързо го поряза, че след като съм си гледала децата, моят принос в семейството се счита за равен!
То едното дете навърши 18 докато се разведем и така.

# 688
  • София
Само да кажа, че тук в Испания развеждащите се жени, които са си гледали децата, имат право да посикат обезщетение/издръжка от съпруга за пропуснати ползи, като наприем че жената си е спряла кариерното развите,  за да гледа деца, че е имала по-малко дохои или без доходи, в името на семейството ин.т.н  та тия глупости, че някой ти е давал хляба, не мисля, че в някой съд ще ги уважават. Провери ти можеш ли да претендираш за такова обезщетение там където си, може това да го склони да е по-съдействащ...

# 689
Благодаря много на всички, които се опитаха да ми помогнат. При мен ситуацията не е нова, проучила съм всички възможни варианти, но засега предпочитам да живея без да пътувам, но и без да го виждам.

Общи условия

Активация на акаунт