Фанфари свирят, барабани бият - вече и АПРИЛките пристигат

• 18 928
  • 286
  •   1
Отговори
# 195
  • София
zazu1, взех на Икаров против стрии, но доколкото четох в Бъдещи и настоящи майки /там имаше тема за тия мазила/, отзивите са различни. Явно много зависи от типа кожа и от какво ли не. Мисля след третия да мажа нещо естествено като мас и невен или нещо подобно. Смятам, че колкото по-натурално, толкова по-добре. Имам си майка, две баби и куп форумки, готови да помагат с рецепти  Heart Eyes

Нямам идея от кога се носи специалното бельо, но предполагам, като всичко останало е според това как се чувстваш. Все пак, май е малко рано. Защо да хвърляме отсега пари за нещо, което по всяка вероятност след 2-3 месеца вече няма да ни е по мярка?  Grinning Или то е унисайз??

snej_7, да ти е жива и здрава принцесата  bouquet Наминавай, съветвай, съвсем сме зелени още  Mr. Green, имаме нужда от всякакви изпитани на практика съвети.

# 196
Хм, Страчателка още ли я няма тука? Mr. Green
Момичета-официално-имам си зародишче с тупкащо сърчице.Порастнало е много.Хубав хорион.Ехото показа 8 седмица и 4 дена-тамън по изчисленията ми.Това е доклада от мен Hug

# 197
Ама ето мееееее  Mr. Green
Айде и аз да се разпиша. Така вчера се установи бременността ми и съм в 5 г.с. и малкото "бобче" е с размери 11,2 мм , което не знам малко ли е, голямо ли е  newsm78 На 21 години съм, щастливо си живеем с моето мъжле вече почти 2 години. Опити правим от февруари и в месецът, в който го бях отписала за бебеправене, поради безкрайно много проблеми, пенелопка и всички, които идват от Искам бебе, знаят... Та стана точно, когато не чаках от 1-2 път кексене  Blush Мъжо все още е леко стресиран, а още повече и страшно се притеснявам, дали всичко ще е наред...  Thinking Ох, ами маъ толкова се сещам за представянето...  Wink
Иначе, има ли бъдещи мами, които посещават консултацията в Шейново ? Аз мисля септември да отида да се запиша там, защото от доста места чух, че е много добра
  Peace
пенелопка, браво на бебчо как расте хубаво... Hug
Относно симптоми - ами нямам никакви, т.е. леко ми става лошо около обед от 3-4 дни, но само това, ааа и имах силни болки в яйчници няколко дни, но вече като че ли отшумявават. Почвам да се притеснявам, че нямам симптоми     
Thinking

# 198
  • София
Пенелопа, много се радвам. Значе всичко се развива чудесно при теб.  newsm44
Аз трябва да изчакам 3 седмици за тупкащото сърчице. Сигурно е много страхотно усещнето. Вчера като се видя плодното сакче- че го има и си е на мястото и като ми извадиха снимчица, направо ми идваше да я покажа на целия свят Simple Smile
Честито и на Стратиачела  newsm44
А нали е рано и още нищо не се знае- няма да казваме на никого- само с мъжа ми знаем- и докторът де, че съм  pregnant
Вие казвали ли сте на други хора? Ние решихме след 3-тия месец, ако всичко е наред живот и здраве, тогава да казваме. Wink

# 199
zazu1, и ние така сме решили да мине третия месец и тогава. За сега знаем само мъжо, най-добрата ми приятелка и колежката ми. Аз съм такава паника, че имам чувството, че ще се побъркам, докато стана 3-ти месец   Crazy

# 200
Аз започнах с якото повръщане Sad
И по тая причина се наложи да кажем на дечко. Мислех да не му казваме, докато не видим сърциче, ма той толкова се стресна като ме видя да бълвам като фонтан.... Та му казахме,с уговорката да пази тайна. Първо си помисли,че се шегуваме,а после май малко се шашна.
Пенелопка, вие казахте ли на твоята принцеса вече?
Иначе миналият път и аз крих до 3-тия месец (от суеверие),но тая повръщането ме почна от рано и не знам колко ще "устискам"

# 201
  • Пловдив
Здарвейте момичета Simple Smile
и ... честито на новите бременелки Simple Smile
Може би сте прави да изчакате до 3 месец (все пак това е най рисковия период), но ние не можахме да изчакаме и няма и една седмица след като ние разбрахме вече знаеше целия свят.  Joy
Ето сега както сме цяла седмица в притеснение дали всичко е наред поне имам много хора, които ме подкрепят и успокояват (както и вие Simple Smile ).
Ая, ти се оказа пророк Simple Smile тази сутрин пак имах екшън, е поне не е всеки ден и по цял ден (пак да не казвам голяма дума де)

# 202
Здравейте, момичета-кокичета   bouquet

Добре дошла на Страчи - след сек те добавям  Wink

Честито на пенелопа за сърчицето - айде да слагаш лентичка, нали това чакаше  Hug Я виш зазу колко лентички е насложила Crazy

Илит, при мен се видя началото на 7г.с. едното ембрионче и вече беше с биещо сърчице, а в началото на 8г.с. се видя и другото ембрионче и то с тупкащо сърчице  Heart Eyes Мисля, че трябва да поизчакаш още малко - поне 3-4 дни  Peace

За мазилата и аз се замислям - онзи ден си търсих и сутиен, но не намерих мой номер  Sad ... Минавам на чашка Д  Embarassed

Аз, да се похваля - бях снощи на лекар - ами растем, бе девойки    Отговаряме си на седмиците (днес започвам вече 9та  ), бият сърчицата, даже вече сме с характери - почнали са да се движат и едното (дясното  ) е много послушно - седи, не мърда и чака тръпеливо да го огледаме и снимаме, а другото (лявото ) с характер - мърда и не може да го  фокусираме. А ако някой знае, възможно ли е чак толкова да се движи, че да се е завъртяло? Да ама лявото се беше завъртяло на чорчек  Според мен би трябвало да са доста статични още 
Както и да е... Имат си главички, ръчички и крачета и се открояваха много добре  Ще пия утрогестан още 2 седмици и край 

Друго, с което мога да се 'похваля' е, че вече съм с 1кг напред   261uu  Grinning

# 203
Аз съм казала на доста хора-първо-имам приятелки, които знаеха, че правим бебе, знаеха притесненията ми, че не става, чакаха с мен дето се вика-така че те си знаят.Казала съм и на майка ми-миналата седмица.То аз си бях с корем и който ме види ми честитеше без да знае всъщност Confused
Казала съм и на детето-та то идва с мен на ехограф-как да не му кажа?Аз нямам опасения и не крия до 3 месец.Ако му е писано-ще става каквото ще става.
Страчи-за Шейново съм ЗА.Аз не ходя там на консултация, но смятам там да раждам.Ще процедирам както с първото-консултации във Вита, раждане в Шейново.Току виж раждаме заедно, а Hug

# 204
Аз да питам - 11,2 мм добре ли е за 5 г.с. ?  newsm78 Мисля другата седмица да висна пред 8-ми кабинет в Шейново да се запиша за ЖК. Доколкото разбрах тези 280 лв. могат да се плащат на части, някой чувал ли е за това ? Ох, направо ще се побъркам, докато се чуе сърчице  Crazy 
Другото странно е, че по изчисленията ми терминът ми е на 17.04, а на снимката, която ми дадоха от ехографа пише 24.04  #Crazy Последната ми лелка беше на 10.07, според вас кое истината ?
  Thinking
Ая, браво на вас тримата  Hug Ох, докато дочакам и аз да го видя да шава и сърчице...   ooooh!

# 205
  • София
Здравейте момичета!

Добре дошли на новите априлки!!!!

За ехографите и водата  - за много старите апарати важи това за пиенето на вода. Днешната техника не се нуждае от това наливане. И добре, че е така, че ако при преглед ми се пишка до припадък най-много да се напишкам Mr. Green
Зазу, за мазането миналия път ползвах крема на Дева. Имах голям проблем с миризмите и само тази ми понесе. Нямам нито една стрия нито по корема нито по гърдите, но то е 90% ген... Гърдите започнах да мажа почти от началото, че растяха като луди, а корема - когато започна да расте  и да ме сърби кожата. Сега не съм се мазала, но те гърдите още са ми големи - все още кърмя каката baby_neutral

Аз отивам на преглед, че и при мен се получи кафеникаво зацапване... Стискайте палци!!!

# 206
Страчи, споко де-сърчице се чува около 7-8 седмица.Имаш време до тогава.Разходи се до Шейново и разпитай, щом там искаш.Не се ли записва ЖК около 3-4 месец?Тя включва определени изследвания все пак, които се правят по определено време.
Пък ти като не си знаеш кога ти е била овулацията-няма какво да изчисляваш.Изчислява се по дата на последна менструация принципно.

# 207
  • София
Преди малко си взех 2 крема- един на Дева (4.70) и един на Mustela (32.70 !!!!!).
Абе изръсих се с една дума. Аз малко се притеснявам да правя каквото и да е. Нали засега само плодното сакче видяхме и след 3 седмици ще ходя, ама си викам той бюстът ми и без това си расте явно и има нужда от мазане- я да взема да се мажа, а пък дано с бебчето всичко се окаже наред.  newsm17
Хубавото е, че и двата крема са универсални- т.е. не са само за бюст или корем, а за всички чувствителни зони. Иначе да давам по 20 и косур лева за всеки отделен крем.....
А иначе за казването и на най-добрата си приятелка мисля до 3-тия месец да не казвам- за всеки случай. Wink Нашите също не знаят. Само мъжа, доктора и вие  Grinning
А за ЖК докторът каза при следващия преглед, че ще говорим.... Така че, не мисля още по въпроса.
Леко бременеене на всички и успех на предстоящите прегледи.

# 208
Grinning Здравейте и от мен за днес .
ЧЕСТИТО НА НОВИТЕ АПРИЛКИ И АПРИЛЧЕТА ЛЕКА БРЕМЕНОСТ МИЛИ МОМИЧЕТА И ОТ МЕН !
Пенелопка честито ти сърчеце дано всичко мине нормално по нататък  bouquet
ара75 стискам палци всичко да е наред ,не се шашкай.
Аз утре ще ходя на доктор че май и летен грип  ме хвана  здраво и се опасявам да не заразя Габи.
Хайде лек ден!

# 209
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Пенелопа ще е супер ако се засечем няколко мами в една стая в Шейново

Stra4iatela може да се получи разминаване в прегледа ако не са маркирали хубаво бебо. Не се притеснявай. При миналата бременност в 6 месец ми излизаше предполагаема дата за раждане 3 седмици по-рано, а 45 дни преди термина избързваше повече от месец.

Моя лекар ми каза да не бързам за консултацията по принцип в Шейново записват след 12 г.с.
Може да се плаща на разсрочено, зависи на колко вноски се договориш да платиш.

Общи условия

Активация на акаунт