Фанфари свирят, барабани бият - вече и АПРИЛките пристигат

• 18 923
  • 286
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Леле какво чудно бебе описваш, пенелопа... Heart Eyes да ти е жива и здрава!!!!
Моята маймунка си беше ревлива като малка, изискваща 150% внимание непрекъснато и досега сме все на ръце.... Както е тръгнло не се и надявам второто да е по-различно... Де такъв късмет Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
А с повръщането и аз започнах - вече 3 ден съм като парцал... Така беше и първия път до средата на бременността. tsveta_pile, само  мога да ти съчуствам за 9 месечния кошмар.....
Просто наистина нищо не помага. Ако днес ме спаси за 2 часа сухар, утре точно той ще провокира гаденето... и така всеки ден нова хитрина да измислям... Или по-точно си мисля, че измислям, а то като дойде време да отмине неразположението си минава независимо какво ям, пия и т.н.
стаси, чуй се с лекаря ти ако можеш днес, ако  не утре. Имай предвид, че нищо по-различно няма да препоръча от почивка. Лекарствата за задържане са хормонални, (т.е предполагат, че кървенето се предизвиква от ниските нива на прогестерон и предписват такива хапчета без да се изследва наистина ли е така.) Почивай си и се успокой!!!

# 166
Благодаря на всички за подкрепата!   bouquet
Отидох във Вита, имаше дежурен лекар - д-р Иван Цанов, прегледа ме - новините не са много добри, но не са и много лоши. Както каза доктора, шансовете са 50 на 50! Има отлепване на плодното сакче, което е причина за кървенето. Причинните можело да бъдат както физиологични, бактериални, така и генетични. Предписа ми витамин С, за да спре кървенето и хормонални таблетки. Взех си само витамин С. Препоръча ми и активна почивка, без никакви натоварвания!
Като се прибрах се сетих, че майката на моя приятелка е акушер-гинеколог, толкова се бях шашнала, че съвсем бях изключила за нея, обадих й се, тя ми препоръча да взимам Но-шпа. Утре ще отида при моя гинеколог, пък ще видим дали има някакво подобрение.

Ауа цветът е ръждив, и е гъсто, като бяло течение, но с кафяв цвят. Освен снощи и днес имаше една капка.

Освен това зацапване, което си е сериозен проблем, с тази бременност нямам никакви други неразположения. С първата бременност повръщах почти до последно, ставаше ми лошо от всякакви миризми, дори повръщах само, ако ми замиришеше на пиле. Още не мога да ям пиле  Grinning

Още веднъж искам да ви благодаря за подкрепата! Наистина ми подействахте много успокоително.
Една голяма  Hug за всики!

# 167
  • Чехия
Момичета и аз от три дни нещото не съм много в час силно ми се гади и не мога да хапна почти нищо.. Sick.. сега от   едно ми  e добре след малко по-добре да не го виждам.
( Cry може би нещата малко се влошиха от новината, че в БГ е починал дядо ми защото след това започнаха тези гаденици)
Пиша и  по-редичко, гадането ми изпива силичките.
От сутринта започнаха и сухи треровки  на повръщане, неприятно на гладен стомах.
Какво то и да кажа вие милички, го преживавате същото така, че думите са излишни.......но нали трябва и аз да се отча.
Още ходя и на работа и давам нощни, та допълнитено се скапвам без сън Shocked.
Загубила съм всякакво чуство за хуманност напоследък, малко или много защото се интересувам само от себе..........от там и непрятното усещане, че по-скоро аз се нуждая от грижи и неспособността ми да ги дам на пациетите си.
Както и да ми е трява да се отзова когато има нужда.. ooooh!........а каде остват мойте потребности сега. Embarassed
Естествено, няма как да го обясня нито на тях, нито да извиня себе си за егоизма си. Naughty
Така, че някой има счупан крак не по-маловажно от това, че  съм бременна.
Остава последна възмoжност да изляза на болнични, и май ще е по-добре да го направя.
.............................................................................................................
Стаси само дaно всичко е наред. Praynig  Praynig Praynig

Лека вечер от мен милички  bouquet

# 168
  • София
stassy, много стискаме палци Praynig  Hug

ivalex, не се притеснявай от промененото ти отношение към околните. И аз отначало изпитвах вина, че съм станала малко егоистка, но всъщност не е така. Това си е грижа за бебчето и не мисля, че е егоизъм. Ако ти идва вповече работата, вземи болнични, ако можеш. Съжалявам за гаденето. Sad

# 169
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
В Шейново на вагиналния ехограф слагат гумена ръкавица.

Преди години на прегледи и на мен ми казваха, че имам обърната матка, но нямах проблеми със забременяването и раждането. Миналия път качих 9 кг. /първите 3 месеца от бременността свалих 5 кг./, на изписването от родилния дом бях само + 2кг, но после за един месец качих 12 кг. с които се борих доста време.

Много ме приспиват хормоналните таблетки.
В петък ми изписаха Геритамен и да сменя фолиевата киселина с такава от 400 мг. Само като си помисля за хапчета и ми се обръща всичко в корема.

# 170
Стаси,ще се моля за теб! Praynig Дано всичко се оправи и това да е последната ти тревога тая бременност!
Пенелопка,моето дете беше същото-кротко,поспаливо,ядящо... Сега вече не яде толкова,ама пак си е кротаначе голямо! Давай да ги женим с твоята щерка,че страх ме хваща някоя "кобра" да не го вземе  Laughing
Иначе и аз с 1-вата бременност се скъсах да повръщам и подозирам,че и с тази ще е така. От сега ми се гади мнооого яко.Вече и солетите не помагат.

# 171
На мен само леко ми се гади  сутрин  и като съм гладна, нямам апетит, но гледам да хапвам  - вечер повече ми се яде. Иначе съм добре, ходя на работа, спи ми се много...... Simple Smile

Малкия моя е добър звяр, палав е , но не е лош - все иска внимание, а пък аз сменям едни настроения - милия търпи ме.

Пожелавам на всички живи и здрави палавници напролет и лека зима Wink

# 172
Здравейте, бременлийки  Grinning
Хубава седмичка ви пожелавам   bouquet

Стаси, всичко ще се оправи, ще видиш - само почивай и не се товари с нищо  Naughty

Иве, много кофти с работата, но сега ти си най-важната, така че не се чувстай гузна за това, че в теб расте нов живот  Heart Eyes - взимай болнични и напусн ако трябва, но това с нощните и хорските травми ми се струва доста натоварващо психически  Embarassed

Иначе аз вече съм края на 8ма седмица и се надявам да не се появява никакво гадене - казват, че щом досега не се е появило, щяло да ми се размине - Praynig
Обаче от вчера ми е ужасно нервно и нямам настроение за нищо  #Crazy - дразня се от глупости, а вчера ревах половин час без да знам защо - просто ми беше криво. Явно хормонките хич не ми прощават  Blush
Утре съм пак на преглед и ще докладвам  Grinning

# 173
Здравейте,бъдещи майчици  Simple Smile Пишете ме и мен !Мъничко коремче аз съм  знам,но ще порасна аз голям  Simple Smile Радвам се ,че Ви открих !Страхотни сте! Бъдете живи и здрави
Аз тази седмица ще ходя на преглед,дано всичко е наред!
Поздрави

# 174
чакайте и аз  да се   запиша през тази седмичка   Grinning
през почивните дни ми беше ад само лежах горкото ми дете то си иска своето ,ама какво да се прави.Нещо жегите ми взеха акъла .
Вие как е арате ?
АИЯ ,дано да се разминеш с гадното повръщане,а за  настроението то ще е така това е нормално.
хайде мили бъдещи майки приятен ден ! pregnant pregnant

# 175
АИЯ ,дано да се разминеш с гадното повръщане,
Аз НЕ повръщам и с това се хвалех  Grinning

# 176
Благодаря ,че сте ме добавили толкова бързо! Термина ми е на 20.04.07г.  Simple Smile
Имам въпрос за лентичката....всеки път ли ще я поставям и ще пиша дните? Има ли начин сама да се показва? Извинявам се за глупавия въпрос,но съм на ВИ с техниката

# 177
  • Пловдив
liddi, ти къде поставяш кода на лентичката? Предполагам всеки път го пействаш в полето за писане...?!?
По принцип като си влезнеш в профила (от бутончетата в горната част на страничката) можеш да му правиш корекции - в мястото за подпис поставяш кода на лентичката, запазваш тази промяна и тя ще ти излиза сама:)
Дано да съм го обяснила като хората, че хич ме няма Rolling Eyes

# 178
  • София
В Шейново на вагиналния ехограф слагат гумена ръкавица.

На единия от пръстите ли? А какво става с другите?  Joy Стърчат???

Иначе аз вече съм края на 8ма седмица и се надявам да не се появява никакво гадене - казват, че щом досега не се е появило, щяло да ми се размине - Praynig
Обаче от вчера ми е ужасно нервно и нямам настроение за нищо  #Crazy - дразня се от глупости, а вчера ревах половин час без да знам защо - просто ми беше криво. Явно хормонките хич не ми прощават  Blush
Утре съм пак на преглед и ще докладвам  Grinning

О, мисля, че съвсем ти се е разминало, Aya, смятам, че и на мен ми се е разминало пък съм по-назад от теб. Но май сме малцинство. Като чета момичетата, направо сме извадили късмет.  Flowers Four Leaf Clover
Но иначе и аз рева за всякакви неща. Понеже само зяпам разни образователни филми напоследък и... гледам сперматозоид прониква в яйцеклетката и .. рев!; Делящата се яйцеклетка се прикрепя към стената на матката - рев! Да не говорим като почнат да растат ръчички и краченца, да мърда, а като се роди, едва ли не хълцах от плач. Ама хубав един такъв  Sob Приятен плач, не знам как да го обясня.

Изобщо обзела ме е една такава голяма любов към целия свят  Two Hearts ...

# 179
Здравейте момичета,
На 2 и 3 септември ще има акция на "Движение на българските майки" ......." да спестим едно кафе....да е сухо едно дупе" .....ще събират парички за памперси за децата в домовете на които помагат......който иска може да даде колкото иска ....всяка стотинка е ценна Simple Smile
Ще се събират и учебни помагала за по-големите....

за повече информация :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=121577.0
http://www.pr-bg.com/index.php?option=com_content&task=view& … 580&Itemid=80

Общи условия

Активация на акаунт