Азооспермия

• 21 414
  • 214
  •   2
Отговори
# 210
Здравейте, след направена СГ диагнозата ми беше Азооспермия с две забележки ?(1.Обем под 2мл. 2.Наличие на бактерии).

След консултация с уролог първите му думи бяха, че няма да имам дете по естествен път и предложи биопсия.
Попитах го дали това е единствения начин само, защото все пак има наличие  на бактерии и знам ли какво точно се случва с мен. След моите въпроси ми каза да направя още една СГ с микробиологично изследване (още чакам резултати) и кръвни изследвания.

FT4 (free t4) 0.960 ng/dl. 0.730 - 1.700
Tsh 1.834 ulU/ml 0.270 - 4.940
LH 5.50mlU/ml 1.7 - 8.6mlU/ml
FSH 7.64mlU/ml 1.5-12.0mlU/ml
Testosterone 6.07ng/ml 2.50-8.36
Cortisol  17.40ug/dl 6.20-19-40
Prolactin 30.62ng/ml 3.00-15.20
Inhibin още не е готов.

Въпросът ми е ако се потвърди Азооспермия и на втория тест СГ какво да направя след това, моля за насоки има ли в България изобщо уролог-андролог който да ми помогне, защото хормоните си ги пуснах аз след търсене на информация по форуми и по моя преценка изглеждат в норма освен Пролактин. Как може да се потвърди дали е обструктивна или необструктивна азооспермия? Ще съм БЛАГОДАРЕН на всеки който сподели мнение наистина незнам какво да направя.

Здравейте, изчакайте инхибин Б и това ще помогне с диагнозата. Задължително кариотип изследване да направите, ехограф също.
В България с НОА  не мисля, че успяват, при ОА има успешни случаи.
Където и да решите да правото лечение - инвитро с операция, задължително искайте терапия поне 3 месеца.

# 211
Има ли успели мъже с Азооспермия след микро тесе без да откажат цигарите или поне да намалят?

# 212
Има ли успели мъже с Азооспермия след микро тесе без да откажат цигарите или поне да намалят?
Зависи дали азооспермията е обструктивна или необструктивна. При обструктивната има запазена сперматогенеза, но по някаква механична така да я нарека причина не излизат сперматозоидите в еякулата. Докато при необструктивната може да има проблем в хормони, генетика и тогава целият процес по образуване на сперматогенеза е повлиян от много фактори вкл пушене, алкохол, спорт, съпътстващи болести.

# 213
Преди да правите микро тесе пуснете генетични и хормонални изследвания, защото ако проблема е генетичен - генът няма как да бъде изменен, а ако е хормонален - може да направите някакъв курс лечение, за да стимулирате сперматогенезата и след това да правите микро тесе.

# 214

След като разбрахме какво ни очаква като процедури, терапии и подобни и двамата спряхме ел. цигарите. Мъжа ми започна хранителен режим с тренировъчен такъв, преди това пак ходеше на фитнес, но не толкова сериозно. Алкохол никакъв. Никакви телефони около интимните зони.

Не е шега работа целия процес инвитро и парите, които заминават за отрицателно време, че едни цигари да не могат да се спрат.
Желанието за здраво дете или желанието за цигара е въпроса….

Общи условия

Активация на акаунт