У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 816
  • 742
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Dimitrina73, чудесно че си презаредила. И на мен ми лисват много приятелските срещи, аз съм силно социален персонаж и сега си е предизвикателство (навремето като тий. съм се чудила как мои приятелки отказват да излизат, защото имали да перат/чистят/та дори и да учат. Е те такова нещо нивга не ми се е случвало, има ли сбирка-първа съм, а за останалите дейности все ще се намери кога-те не са времево фиксирани Wink

Преди 2 месеца прочетох Дневника на Ане Франк и точно същите мисли ми се въртяха напоследък, как хората са живяли години в подобни условия, и все пак някои са оцеляли (уви, не и главната героиня в книгата, но поради други причини извън вирусните) .

Знаеш, че всяко нещо има начало, има и край, колкото и безкрайно да ми се струва сега.

И после-живота продължава, под една или друга форма.

# 76
  • София
Момичета и момчета, точно си мисля, че всяко нещо има начало и край. И това ще свърши (дано да е скоро и по най-добрия начин). Стремя се да запазя здравия си разум, макар да трябва да се преструвам, че всичко е наред. Прави ми впечатление, че на част от приятелите ми се отразява още по-зле. Вчера, най-добрата ми приятелка (от 40 години) ме "разприятели" не само от ФБ, а изобщо. Заради различия в харесването/нехаресването на премиер и президент. Просто не можах да повярвам. Приятелство от 5 клас, семейни приятели от десетилетия.... потресох се. Много ми е мъчно, но си мисля, че като се успокоят страстите, има шанс да си върне чувството за реалност.
Използвам времето да правя неща, за които все не идваше ред.
Бъдете здрави и не позволявайте обстоятелствата да ви смачкат.

# 77
  • Там, където мечтите се сбъдват
Препоръчвам филма "Lion", в петък вечер го гледахме с ММ. Много е хубав и дава доста храна за размисъл. По действителен случай е.
Опитвам се да гледам трезво на ситуацията и да намирам начин за разтоварване/зареждане. Някои приятели ме шокират с мненията си, но си давам сметка, че карантината е стрес и за всички ни, така че отминавам с усмивка казанато от тях.
За тези от вас, които рисуването е начин за разтоварване днес има безплатно такова, събитието е във фейса, организирано от Rosso.
Иначе моята терапия е и готвенето и днес ще пека хляб с квас, и орехи, с кваса дето си го отгледах от началото на карантината и ще замеся едно тесто за солени кифлички, които ще пека утре.

Наборът е влюбен и едни чатове до късно, завалията, любов по време на карантина:)))

# 78
  • София
Ние сме ходили с наборката в музей- къщата, в която се е крила Ане Франк в Амстердам. Валеше дъжд като в днешния ден и чакахме на една много дълга опашка, за да влезем. Аз почти се бях отказала, но дъщеря ми настоя да чакаме, въпреки дъжда. Беше й много интересно и много се впечатли от историята за малкото момиче.  Сега като се събуди, ще й припомня и ще го правя всеки път като ми мрънка, че е като затворник вкъщи. Благодаря, че ми припомнихте. При нас това ще подейства, тъй като тя беше много впечатлена тогава и си спомня често и до ден днешен за това посещение.
Ние днес имахме онлайн тренировъчен тест с малкия от СМГ учители. Искам да ги похваля, че бяха организирали всичко перфектно. Не че съм се съмнявала всъщност.
Бях го записала за тренировъчен тест на 8.03, който не се състоя по известни на всички ни причини. Тъй като края на ваканцията не се вижда, те проведоха днес тестовете си онлайн. Мисля че и 7клас са имали по български. Беше ми интересно как ще протече и дали няма да има бъгове в системата, но бяха безупречни.

# 79
  • София
Дъщеря ми пък сега ме светна за някакви "диамантени гоблени". Още не съм виждала на живо, но поръчах да се занимаваме с някакво творчество.

# 80
  • София
И аз още не съм се скапала. Децата са горе-долу спокойни.
Готвя повече, пека хляб, десерти и си поръчах някаква козметика. Ей така, да не губя форма. Набора има утре рд. Поръчахме торта и подарък, какъвто си избра, дрешки спортни.
И чета. Доста книжки, които събираха прах отметнах. Отделно си имам вас. Чета си всеки пост, чакам си да мине карантината и да си направим една хубава среща❤

# 81
Аз пък нещо издишам напоследък. Нервно ми е, не ми стига въздух. Не мога да си представя развоя на събитията по никакъв начин. Но сигурно много хора се чувстват така, затова не се вглеждам.

През седмицата работата е доста, а забелязвам, че в хоум офис условия никой не се съобразява с работно време. Работи се до посред нощ в някои дни. Заради това до момента съм прочела точно 1/3 книга, обикновено за три седмици само в метрото чета по една.
Нито един филм или сериал по мое желание не съм изгледала, също така, само 2-3 с децата. Времето минава в готвене, сервиране, отсервиране, миене на съдове и работа. Така поне е за момента. Малко черногледа съм днес, в унисон с настроението - както моето, така и на всички у дома.....

# 82
  • София
Лейди, приеми го като препятствие, което ще преодолеете заедно. Затова са приятелите, да се обичат въпреки недостатъците и да се приемат с различията. И да не си търсят кой крив, кой прав за дреболии.

Аз пък наскоро се сетих за "Пианистът" на Полански.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 13:44 от Спунк

# 83
  • София
Горе главите, момичета - и тази карантина ще мине Flowers Four Leaf Clover
Ние сме добре и физически, и психически - всеки се занимава с нещо и така времето минава.
Да си призная, че се събираме в тесен кръг със сестра ми и една приятелка по домашно му, но тъй като всички сме здрави не мисля, че е голямо нарушение.
Дори следващата седмица мисля по-често да ходя в офиса, където няма почти никой и да съчетая работата с  разходка Wink

# 84
  • Sofia
Ей, времето нещо хич не ми стига.

dimitrina73, и мен ме зареждат постовете ти. Както писа Rady, приличате си с нея по светоусещане. Revolving Hearts
jenap, хареса ми как дъщеря ти се е нагласила за магазина. Аз вчера возих набора да нашата фризьорка да го подстриже - не се траеше вече. Пет мин го чаках пред колата на дъжа той да си наглася маската и да се гледа добре ли изглежда.

Упорито отказвам да купувам брашно, боб и леща. По едно време едни пеперудки ми се навъдиха - полудях да чистя и изхвърлям от шкафовете. Заподозрях един орехови ядки, но можеше да бъдат от някоя леща (боб нямам) или киноа... ММ още в началото на ИП искаше да купим количества от някои неща, но аз бях категорично против. Да съм правела хляб на пекарната - това остава, да се тъпчат с хляб Grin Достатъчно пица и паста имаме в седмичното меню.

За Великден ще омеся козунаци. По принцип и това не правя, за да не прекалим с яденето, но този Великден е по-специален.

Тоя моят мъж се е навил на куче за РД на малката Confounded (нещо в това ИП всеки върви към изтрещяване). Аз по принцип искам голямо, ако ще взимаме, но знам всички трудности, свързани с гледането на голямо куче без двор. Та хем да е куче, хем да е по-лесно, нахвалили му мини йоркширски териер. Ако някой има опит или препоръки, може и на ЛС, да не занимаваме всички.

# 85
  • София
aniK, вметвам за мини йоркито. Понеже и аз бях обещала (в пристъп на слабост), разпитах сериозно девойката от зоомагазина, който използваме. Та тя обясни, че минито е изкуствено създадена модификация и като такава е значително по-уязвима откъм здравето. Разликата с "големия" йоркширски териер е около половин килограм в пораснало състояние и 3-4 см във височината. Не е за пренебрегване и разликата в цената. Йоркширският териер при тях е 800 лв, докато минито е 1300-1600 в зависимост от родословието и желанието ти да го водиш на изложби. Реших, че за разликата в цената мога да взема клетка за вкъщи, легло, хубава храна, ваксините и играчки. Та, поразмислите и вземете най-доброто за вас решение. Ще чакам да се похвалиш. Моето обещание остана за след като се нормализират нещата.

# 86
  • нейде там, където ....
Дайте някакво примерно седмично меню.
В нас се готви всичко, редувам на полуслучаен принцип - картофи, ориз, варива (боб, леща, елда, грах, зелен боб), нещо зелесто (зеле, карфиол, броколи, брюкселско зеле ..), по-зеленчуково (чушки, тиквички, моркови, патладжани ...). Неща като спанак, гъби, риба, различни видове месо - комбинирам с горните неща. Веднъж седмично - нещо яйчено. Салати - предимно сезонни, от силаж, който не е включен в основното. Пица и паста - рядко, но поне веднъж в седмицата правя нещо сладко и нещо солено тестено (това сега, в ИП, иначе бях разредила). Имам някакви идеи, но ми се струва, че почвам много да се повтарям.

Конкретно за днес имаме тиквички с млечен сос и извара + задушено месо с доматен сос. Правя репетиция за козунаците (и осигурявам някоя и друга закуска през седмицата). За утре мисля картофи, моркови, лук и червено цвекло на фурна + отделно месо, за който пожелае. После ще е постно зеле, а след него по план е ориз с праз и маслини. Някъде там ще вместя и риба на фурна. Но ако споделите нещо интересно, ще пренаредя менюто. Поне не са придирчиви и ще ядат това, което им сложа.

Освен готвенето, успях да прочета една книга от читанката - Странникът, Джон Туелв Хокс. Да преговоря окръжностите (справям се не по-зле от осмокласник). Свалих почти всички споменавани от вас филми. След малко ще гледаме някой от всичките. Излизам всеки ден, поне за малко, без да минавам през паркове и други застрашаващи семейния бюджет места. Дори ИП не може да ме накара да взема куче.

Още не ме е хванало някакво изтрещяване. Само си мисля за това, което предстои. Какъв свят ще заварим след короната и какви ще са хората в него? Какви ще сме ние и какво се променя - видимо или невидимо?

# 87
Anik, в първи клас Нети започна да моли за куче. Малката също подскачаше покрай нея, че иска. В трети клас за Коледа взехме морско свинче, след всички обещания как ще се грижат за него. Траяха 1 месец! Stuck Out Tongue Winking Eye В пети клас, отново подарък за Коледа, йорки. Полагат грижи, но основно съм аз. Въпреки всичко е голяма любов! Толкова е крехка, а и имахме неприятен инцидент, че не мога да си представя да я оставя на грижите на друг, докато ни няма. По почивки навсякъде е с нас и понякога срещаме трудности с резервациите. Въпреки всичко, това е кучето, което създава най-малко главоболия, гледано в апартамент, да не говорим в къща. Няма косми, няма разрушения ( С изключение на първите 6 месеца - буквално изкопа две дупки в стената на всекидневната. Още не знам как го направи!). Правим дълги разходки из селото като мога. Като не мога, отварям вратата да излезе на двора и след 5-10 мин. сама излайва да се прибира. Недостатък е времето, което отнема за ежедневен тоалет и времето след баня - сушене, ресане... Някои хора казват, че йоркитата са "мухнати". Според мен е както си ги отгледаш. Да чукам на дърво при нас няма болести, изключително рядко я обличам, само в най-студено време. Цяла зима е навън за разходка и дори в снега при меко време е без яке. После следва измуване и топло подсушаване. Абе, дете си ми е! Ама то и морското свинче така! Да не се отплесвам и за него.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 88
  • Варна
Оо, jd, ти си направо отличничка по разнообразие Simple Smile Ние от началото на ИП сме трите, и едно готвене е за 2 или 3 хранения. Боб, леща и грах от варивата, свинско със зеле, с картофи, с ориз, дробчета с ориз, пилешко напоследък не искат, риба досега два пъти, картофи в други варианти, омлети, баница, пица, спагети вариации и после отначало Simple Smile Два пъти поръчвах No Mouth
Понякога отварям една тема в Готварския подфорум - Кой какво сготви днес, там ми идват идеи.
При нас затвориха вече и ограждението, на което водихме кучетата, и от днес сме само на обиколки, общо 7 км за двете разходки. Явно хората мислят за физическата ми форма, да намаля натрупаната обиколка в талията Simple Smile))

Ани, писах ти на лично по дилемата ти.

# 89
  • някъде ... тук ...
Да добавя към менюто руло Стефани, капама, картофени кюфтета, дроб-сарма, свински дроб и кюфтета с бял сос. Общо взе ядем изброеното от JD.

Общи условия

Активация на акаунт