У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 811
  • 742
  •   1
Отговори
# 60
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2576915229253731& … =1557953497816581
Не е официално, от фейсбук.
При нас часовете на наборката започват от 10:30. В началото само преговаряха, без нов материал. До сега бяха без оценки, като ви чета навсякъде е различно.

# 61
  • София
M_I_A, има ли го официално, че мога да пишат оценки?
Ани, в доста информационни сайтове го видях, като заповед не съм и търсила https://bnr.bg/post/101252412/zapochva-postavaneto-na-ocenki-na- … ncionno-obuchenie

# 62
  • Sofia
Аз питам, защото се случиха нещата в един ден (петък) - сутринта се появи заповед на министъра, в която пише да не се пишат оценки, няколко часа по-късно в учителската тема стана ясно, че вече ще се пишат.

# 63
  • София
https://www.mon.bg/bg/news/3890 Не го намирам оформено в заповед. При нас /в Испанската/ си правят тестове и пишат оценки, независимо от предходната заповед. Но от другата седмица има промени - вместо часове от 9 до 17ч. сега ще вървят по срочната програма /включително четен/нечетен вариант/, с тази разлика, че часовете ще са по 30 минути /съответно блокове по 1 астрономически час/. Пак ще започват в 9, но ще свършват най-късно до 13:45 с 15-минутни междучасия.

Момичета, имам трудово-правни въпроси за съжаление, които съм формулирала в писмен вид. Дали някоя от вас е компетентна и би се наела да ми отговори на лично? Предварително благодаря на отзовалите се🤗

П.с. Не съм смогнала да ви прочета последните дни, поради горните обстоятелства, извинявам се за малко директната молба. Sad
Давай въпросите!

# 64
  • Там, където мечтите се сбъдват
И при набора, и при второкласничката от самото начало карат по материали от втори срок и имат оценки, за нея  - звездички и други символи.
Според мен, защото не беше ясно колко време ще продължи ИП и затова МОН остави училищата да се оправят сами. Сега обаче е редно да излезе със някакъв нормативен документ. Не мога да приема думите на министъра, че НВОта ще има, а 11% от децата, които не са включени в ДО, ще отучват през юли, е, за тях НВО явно няма да има....

# 65
  • София
Има ли някой поне идея какво трябва да се случи, за да се променят мерките? Ако стават повече болните, ще се затягат, но в обратна посока?
[/quote]
Jd, според премиера, три дни спад на заболеваемостта било основание за преразглеждане на мерките. Малко неясно, а и само три дни ми се вижда недостатъчно за  направата на извод за необратима тенденция.
https://www.bloombergtv.bg/bulgaria/2020-04-03/boyko-borisov-sht … i-spad-na-bolnite

# 66
И те не знаят. Движат се по пътя на проби и грешки. СЗО съветва и при спад на заболеваемостта, мерките да не отслабват. Но като прочетох за голия мъж със самурайските мечове в Мадрид...може да е здравословно да се вкара малко свобода в много стегнати глави.

# 67
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ще ги затегнат докато мине Великден и после ако има спад в броя заболели в комбинация със затопляне на времето, ще преминат на масове тестване за антитела. Не знам доколко е ефективна карантината в малките градчета и села обаче....

# 68
Нямаше ли да тестват за антиген? Така се открива, че си го изкарал. Някой слушал ли е какво стана с пробите на полицаите?
Дано се оправи пак времето, хич не ми влияе добре този студ, дъжд и сняг.

# 69
  • София
Аз оставам с впечатление, че нищо не знаят за положението. Почти не правят тестове, дали защото няма, дали защото са скъпи, дали защото искат да манипулират информацията. Ако правят повече тестове неминуемо ще се увеличи заболеваемостта... На мен лично не ми влияе на доходите положението, но брат ми е с малък вегетариански ресторант и положението е трагично - отначало готвеха за доставки, но нямат поръчки и служителите си носеха храната в къщи, за да не я изхвърлят, сега са спрели и служителите са се записали като безработни, но той е управител и не е безработен и какво ще правят с наема и как ще се оправят в бъдеще не ми е ясно. Неговият бизнес не беше особено печеливш и нямат резерви за 2 месеца. Но всяко зло за добро - може да се намери ново поприще.

# 70
  • София
Звездица, надявам се всичко при теб да е наред. И нека помним, че всяка промяна и излизане от зоната ни на комфорт е прозорец към нови възможности. Hands Pray
Това е нещото, което ме успокоява и ми дава вяра в предстоящата криза.
При нас може и ДО да няма, но оценки хвърчат. Още от самото начало е имало и за мен е новост, че едва сега ги разрешават реално.
Днес се запасихме и ние. За първи път от началото на пандемията и не без начален тласък от бг мама Joy
Реших, че е време и днес изритах мъжа ми на пазар. Него и без това не го свърта на едно място и прие с готовност. Правихме списък, който преправях сто пъти. Купихме няколко пакета боб и леща, въпреки че децата не обичат варива и не правя често, няколко пакета с брашно, ориз, паста и консерви с домати. Болното ми съзнание реши, че това са нещата от първа необходимост, които трябва да имаме вкъщи. Взехме маски, дезинфектант и разбира се тоалетна хартия. Вече не съм от Съпротивата. JoyJoy Не ми подейства терапевтично, както очаквах, а се напрегнах още повече. Децата като видяха пазара, ме довършиха и убиха целия ми ентусиазъм като ме попитаха с тревога: "Мамо, само това ли ще ядем вече, ама ние не обичаме боб, нали знаеш!?" Наложи се да им обясня, че това са военновременни запаси и са за всеки случай.
Бойко Борисов каза, че до" 2-3 седмици ще сме в ада" и аз за там се подготвих. JoyJoy
Щерка ми реши, че трябва тогава и тя да отиде до магазина, за да си купи нещо сладко за ядене, защото нямаше такива неща в запасите ми. Отиде като си облече най-новите дрехи и си сложи маска в тон с тоалета.
#изтрещяхме#

Последна редакция: сб, 04 апр 2020, 21:22 от jenap

# 71
Нашите започват часове в 8.30 с 10м междучасие. Мислех, че навсякъде е така. Иначе вървят по програма от втория срок.
Ако часовете са в началото, са на камера и микрофон, ако са в края-писмени работи в клас рум. Но и "на живо" не е уморително, защото те си гледат в учебника и отговарят като ги изпитват. Ако се преподава нов урок, гледат в екрана и слушат обяснения. Понякога работата в класрум е да си напишат домашното и да го снимат. Искам да кажа, че ДО не предполага много взиране в екрана, според мен.
 Kstati в двата случая е кратък член, защото членуваните не са подлози, а сомо подлогът се членува с пълен член.
Благодаря!

# 72
  • някъде ... тук ...
Аз, от как е карантината, правя разни кексове и сладкиши, които се омитат много бързо. Та, младежите са много доволни.
Оценки има от няколко дни насам.

Глрдаме П.И.Ф.

# 73
  • София
Jenap, M.I.A, и другите съфорумки, добре, че сте вие с прекрасното си чувство за хумор, което държи духа ни бодър❤

Сега повече от всякога е вярна пословицата “Светът е оцелял, защото се е смял”😂

Въпреки всичко, и моя оптимизъм не ме напуска, и вярвам, че (поне на мен) се случва най-доброто, макар и сега да (ми) се струва друго.🍀

dimitrina73, много мъдрост намирам винаги в твоите постове, много сходно светоусещане имаме🤗

# 74
  • София
Добро утро😃

Хубавото на лошото време сега е, че и при други обстоятелства щяхме да сме си вкъщи.

Вчера се чух с много близки приятелки, направихме си двучасова онлайн среща и почувствах себе си като Преди. Щяхме да се виждаме четирите в края на май, но това ще отпадне. Отпадна ми и традиционното зареждане на душата през април в Ловеч.

Скоро прочетох думи на оцеляла през Втората световна война еврейка, която даваше кураж като сподели, че се е крила под земята тогава три години!!!! Това, което изпитваме ние сега е нищо в сравнение. Особеното е, че е масово.

Желая ви хубав, уютен, мързелив семеен, неделен ден😁

Общи условия

Активация на акаунт