У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 840
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
jd, ние сме много сложни, че всеки харесва различни неща, но горе-долу се срещаме някъде в поредицата мусака с таратор, пилешка супа, винен кебап (с ориз или пюре), пилешко филе с куркума и сметана (също с ориз или картофено пюре), руло стефани, кюфтета по чирпански, броколи на пара с чеснов сос, пиле с картофи и гъби на фурна. Боб, леща и риба също обичат, но това се приема максимум веднъж в седмицата. Правя и една овесена пица, която учудващо много се харесва и е много лесна. Обичат и паста, тя ми е в резервите, че не може само това.
Всяка вечер задължително салата, без изключения. И това въртя, както по принцип, така и сега.

# 91
  • София
Вие сте късметлийки бе. Моето малкото върти: фарфали с пушена сьомга, принцеси с кайма, пържени или печени картофи и пица маргарита. Наборката е месарка, аз съм вегетарианка, а ММ всеки ден ми казва, че днес нямало да яде и като не го предвидя, после го заварвам да опустушава дълготрайните запаси.

# 92
  • София
Не видях- мусака, класическа, супи и люти чушлета и салата.

# 93
  • София
Като ви чета  “Ресторант Бг мама- 2005 “ е готов със сезонното меню 😂 само да мине карантиЯта 🤣

# 94
  • някъде ... тук ...
Мусаката я разпознах някъде из комбинациите Simple Smile Салата у нас е задължителна към всичко останало и не я броя за ядене Simple Smile
Това не пречи към 12 посреднощ да мажат филии, я с шоколад, я с масло и шарена сол Crazy

# 95
  • Там, където мечтите се сбъдват
При нас понеделник, сряда е петък сме на вегетарианско меню, другите дни - 2 на риба и останалите с месо, без месо - както дойде. ММ не може да яде бобови и пресни зелении, така че като готвя зрял боб, леща, боб мунг, нахут, грах за него правя нещо с яйца, че е най-лесно.

# 96
Допреди половин година си мислех, че въртя около 10 манджи. С решението на голямата да не яде месо, още повече ми се стъжни. При все, че готвя всяка вечер. От три седмици яде каквото съм сготвила. Има ропот на моменти, ама яде. Последно бяхме в Гърция миналия август. Тя и баща и изядоха де що има калмари, октоподи, миди и някакви си техни риби, докато ние с малката накрая се чудехме какво да поръчаме. Тази вечер изпържих калмари и направих гръцка салата. "Ама това е било живо!". Сервирах и само салата, а калмарите останаха настрани. Е ми, хапна си, гледайки телевизора. И мисля, че и се усладиха. Blush

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 21:02 от petenka1983

# 97
  • София
Затрих си мнението в опит да кача снимка на нашето куче.

АниК, не мога пак да пиша всичко....идеята ми беше, че човек трябва да си прецени навици и важни неща. Определено всичко това търпи реформа с куче. Аз вярвам, че постъпих правилно като прибрахме паленцето по Коледа, но всеки ден си плащам и отработвам избора. Казват, че ще стане голям. Да ни е здрав, ще видим как ще върви животът ни заедно. Без разходка става беладжия, а след разходка (х2 на ден за по час-два) спи доста, но почти трябва да го къпя след всяко прибиране в това време и после да мия банята. Нахлува в личното пространство определено, но ако човек е спокоен, уверен и търпи на промени, вероятно е по-лесно за двете страни. Аз не съм лежерен тип, уви.

# 98
dimitrina73, благодаря на хора като теб! Миналото лято малката докара бездомно пале в двора. Страхотно оранжево куче, тип ловджийско. Вечери подред идва вкъщи да го храня. Голяма игра падна и си помислих какво е да имаш по-голямо куче. Мъжът ми не позволи. Не защото е бездомно, а защото нямаше как да се грижим пълноценно за него.  Ваксинирах и обезпаразитих. Прибраха го в приюта и след няколко дни го осиновиха. Честно да си призная, много ми беше на сърце Айра ( така я кръстиха децата). Проследих историята и и съм доволна, че е едно обгрижвано и обичано куче. В противен случай най- вероятно щях да я прибера вкъщи, въпреки мърморенето от страна на мъжо. Искам голямо куче. Ако се реша, ще е бездомно или от приют. Само не знам как да организирам почивките ни без него. Ежедневните разходки са ОК, тъй като ненавиждам големи дворни кучета на синджир.

# 99
Димитрина, та то е мъдрец, като теб. Страхотен поглед. И няма случайни неща. Всяка живинка заема своето си място и участва в енергийния обмен между членовете на семейството. Ще мине време и ще усетиш защо този малчо е намерил подслон точно във вашия дом. Помните ли рефрена към един български филм "едно добро четириного е нещо много"!

Сега, покрай истерията с вируса, купих от електронен магазин силиконова чашка за миене на лапи. Безкрайно удобна! В "Спетете.бг" е около 6 лв. /срещу около 30 в друг сайт/.  За отрицателно време се измиват лапичките. В лошото време излиза с поларен "пуловер" /от Лидл/. Той поема калта, а се пере лесно и съхне бързо. С времето ще му измислиш хитринки, с които да се облекчиш и обгрижването няма да тежи, а радостта от присъствието на кучо ще се увеличава.

# 100
Шарлот, с най-добро чувство ( сега погледнах що е то чашка за измиване на лапички), но при нас няма как да проработи. Времето не е толкова студено, без дреха е, защото се потриса от нея, и е вечно кална в момента. Heart Eyes Козина бол и иска баня след това. Скоро сме на грууминг и се замислям за 0 номер, предвид обстоятелствата. Stuck Out Tongue Winking Eye
При двете деца официално обявиха, че от понеделник започват да пишат отсъствия и оценки по предметите. Ще нанесат и оценки от предходните две седмици. Учението си тече, а учителите при нас адекватно са на линия. Скоро ще разбера доколко и щерките са възприемали учебния процес сериозно през последните седмици! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 101
  • София
Шарлот, petenka, благодаря ви за поощрението и съветите. Аз за чашката доста се чудех какви я върши (виждах я като реклама), така че ми е полезно да чуя реално мнение.👍

Сега ще е възможно това с отсъствията (защото при нас до петък всичко друго освен ИЕ беше общ час за целия випуск), но вероятно няма да е педантично като "на живо", защото понякога има технически проблеми. Дали teams има автоматично отчитане на присъствие и минути престой на участник? Чакам с нетърпение реалната програма дистанционно. Другата седмица са ваканция, нали?

# 102
  • Sofia
Ееех, не знам дали да си слагам главата в торбата с куче. Имали сме далматинец с ММ като млади и напълно разбирам dimitrina73, а го гледахме и в гарсониера под наем. Затова компромисът е малко куче, колкото и да не харесвам тия лигочи (да не се обиди някой, с мили чувства го казвам). Имаме тераса ок.50 кв м, та ще може и там да го пускаме. Съвсем съм наясно с всичко положително, но и половинчасов разговор снощи с приятелка, която наскоро взе йорки, пак взе да ме разколебава (като си припомня как му се трепери на един малчо, бетер бебе си е....). Малката по принцип от около две години за померанче мечтае, а аз - за кане корсо Relaxed
ММ ме убеждава за йорки, защото не пускали косми, имали сравнително дълъг живот  и някакви други позитиви, които колега му е наговорил. Ако имахме двор, бих взела от приют.
Ще се похваля, ако/когата... Grin

Отиде му уикенда на набора в проект по ИТ. Заданието беше от 2 седмици, но само през уикендите има време за него. Трябваше да изработи сайт. В събота работи до 1ч.през нощта, че крайният срок беше в неделя. Аз редактирах текстовете Wink Половин час, след като го изпрати, получи отличен, а госпожата си е бая запъната. Обаче закъсаха всички останали домашни. Напоследък все към 1ч. си ляга, не знам как ще оправяме после режима Confounded

# 103
  • у дома с любимите си хора
Лека и спорна седмица на всички! Горе главите и нека да запазим самообладание и да бъдем здрави!

# 104
Ани, ние имаме йорки, мъжко, на 3 години вече - кастрирано, е няма такава любов и топлинка, за секунда не съжалявам. Макар децата да обещаваха само те да се грижат за него (даже декларации подписваха Simple Smile ) сега основно аз съм човека , но не ми тежи - нашето куче си го научихме на пелена да си върши работата още като беше бебе, разхождахме го преди само уикенда, сега всеки ден сме навън. Прическата е момчешка, къса, така че нямаме много ангажименти - подстригване на 3-4 месеца, откъм чистота също няма грижи - като се сетя на младини имахме кокер - цялата къща беше в косми и беше съсипал всички столове в квартирата ни, йоркито в началото само нагриза няколко връзки на маратонки на сина ми и с това се разминахме Wink.  Даже не мога да си представя как сме живяли преди без куче - толкова ни е хубаво с него, той е и страшно гальовен и добричък, все иска да се гушка в някой. С две думи - вземай, не се дърпай Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт