У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 417
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София, в момента в любимото ми село Железница
От вчера
Скрит текст:

# 616
Това у нас ли е? Натрупал сняг?

# 617
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да в Железница. За там не е необичайно през април да вали сняг. През годините съм виждала и на 14 май, 24 май и на 10 юни. Това са изключения разбира се, но се е случвало.

# 618
  • Sofia
ninanb, дано насажденията ти са на сигурно!

jenap, и аз се бях навила за куче, та даже ми е мъчно, че се отказахме. Доста почетох и намерих сигурен източник край София. Колегата на ММ, който го "нави" за куче, го беше взел от ветеринарен лекар на 1/3 от нормалната за породата цена. Разбрах, че не е хубаво да се взима от ветеринари или зоомагазини, а от сигурен развъдник, където е ясно родословието. И не толкова заради външния вид, колкото за да сме сигурни, че взимаме генетично здраво куче. Обясних аз това на ММ, за да му стане ясна разликата в цената. Малко не ми се върза на приказките и по-скоро това, че трябва да чакаме до края на юни, за да вземем от там, откъдето аз искам, го отказа. Седмица по-късно кученцето на неговия колега умря Sad Това вече окончатено ни убеди, че взехме правилното решение. На децата не бяхме казали нищо, щеше да е изненада. Някак си ни олекна, че решихме НЕ. Хем ни е много мило и хубаво като си го представим, хем знаем с какво се захващаме и като че ли не ни се поемат тези допълнителни анагжименти точно сега.
Друг е въпросът, че породите, които аз харесвам, искат двор Grin

Нашата класна е преподавала на този Кристиан. Слушах я докато разказваше за него на учениците. По-малката му сестра е учила също в нашето училище - отлична ученичка и възпитано дете...

# 619
  • София
Аз бях класна на сестрата на Кристиян. Тя завърши миналата учебна година. Изключително възпитано и добро момиче, отлична ученичка. Никога не е парадирала с възможностите на семейството си.

# 620
  • София
Ради, да ти е живо и здраво момчето, много успехи и щастие! Всеки път като пишем пожелания в темата ми звучат като наричане от добри феи. Да бъде!
Петенка, много мъчно ми стана за вашия любимец! Прегръдки! Много животинки са минали през ръцете ми, много загубих с техните смърти, но много повече получих. Това, една животинка да ти се довери и да те обича, не само кучетата, а и котки и други рошковци, е нещо безценно. Изпълва ме с такова щастие! От сега зная, че няма да остана без домашен любимец. Кучето и едната котка са на 9 години, почти 10, и се радвам, че все още са много жизнени. Другата ми котка е на 2 години и все още се държи като малко коте.

# 621
Sparkling Heart Много благодаря за цялата прекрасна енергия, която изпратихте към момчето ми и мен! Sparkling Heart
 Petenka, съжалявам за загубата. Пожелавам скоро да стигнете до момента, когато ще се усмихвате на всичките мили спомени с него. Аз така си мисля за душите, които вече не са тук на земята, болката отминава и остава радостта от това, че е бил част от вашето щастие и семейство.
aniK, важното е да сте убедени и спокойни в решенията си, щом така сте решили, така е трябвало да бъде.
ninanb, по Великден сте били със сняг, а по Коледа имаше ли, инак е много красиво.
Шарлот, както винаги много мъдра.
Моето момиче нещо е изнервено, пубертет+изолация не е добра комбинация Pensive

# 622
Моето момиче нещо е изнервено, пубертет+изолация не е добра комбинация Pensive
Много лоша комбинация е, а като прибавим пролетна умора, потиснат стрес /те всички отричат, че ги плаши епидемията/, ситуацията става лоша.
НО наблюдавам учителите им. Толкова любов и нежност има в думите им. Литераторът постоянно ги насърчава, обръща се с думите "разбрахте ли, мъничките ми?", учителката по ИТ- изключително ласкава, опитва се да ги разсмее, ободри.... От думите им струи много любов. За мен са трогателни тези хора. Дори строгата математичка е станала мека и търпелива.

# 623
Честит Световен ден на книгата!!

petenka1983, прегръдки!
Шарлотче, и аз мисля, че учителите се справят страхотно! Говорят си за всичко, а това винаги е добре дошло за децата!

# 624
Петенка, прегръдка и от мен, съжалявам Hug
У дома госпожицата също изглежда мрачна и обезверена. Ще ми се, освен добре подготвените текстове получени в началото, да се включат и училищните психолози с малко помощ, примерно вместо час на класния. Написали са, който има  нужда да им пише. Не ми се струва съвсем професионално - на колко ли тийна ще хрумне да ги потърсят!

# 625
  • София
Петенка, искрено ви съчувствам. И прав е съпругът ти - не бива заради страха от загубата, да се отказваш да обичаш.

Абе вие откъде знаете какво говорят учителите? Допускат ли ви в стаите си децата, когато са в час?

# 626
  • София
Мен не ме допускат. Голямо шъткане и ръкомахане настава в момента, в който реша да отворя вратата за нещо. Подавам си само носа в стаята й, и веднага ми се показва пътя наобратно, ако е в час. Тъй като децата ни с Шарлот са в един клас, много ми беше приятно да чуя нейните отзиви от т. нар. обучение. Бих се радвала, ако учителите действително са мили и разбиращи с децата. Със сигурност не им е лесно в момента.

Иначе малкият е при мен. Компютър до компютър  и аз се образовам покрай него. Даже ме ръчка за помощ като запецне на някоя задача или упражнение. Много ни е добре така.

# 627
Да, когато моята се върнеше приповдигната от у-ще, все питах какво хубаво се е случило, а тя отговаряше "нищо особено, просто трябва да си там, за да разбереш". Учителката по немски била надарена с тънко чувство за хумор, което включвала при всяка неудача или грешка на дете. Като малка четяхме с детка една поредица от приказки за Джиго - малко човече, което укрито в джоба на дете, ходеше с него на училище и ставаше свидетел на различни забавни случки, в които и участваше. И тя ми казваше, че не може да ме скрие като Джиго, за да разбера духа в класа.

Когато започна ДО, първо бях "непреодолима сила", буря, която можеше да помете всичко по пътя си. Бях много ядосана за късния старт и исках да се убедя дали ДО е формално или има смисъл от него. После на няколко пъти ставах свидетел на обучението, освен по немски и по другите 3 предмета. От там придобих впечатления за преподаватели, за които на единствената РС си бях съставила друго мнение. Определено преценката ми е преобърната. Единствено г-жата по немски не е в своето си амплоа. Навярно това е правилно, защото времето е лимитирано и ако го обърнат на кикот, трудно ще ги "събере" при единствено гласова връзка.

# 628
  • Sofia
Аз си влизам свободно, докато има час. Който учител ми е интересен, го слушам. Обаче няма при нас такова нещо - любов, грижа Laughing Класната си има един характерен тон, все едно се кара, математичката е като картечница (в един от дните половината час го слушаме заедно в колата на път за урока по немски език, направо главата ми гръмва), по философия не "влизам", не ме вълнува, по БЕЛ е .... "нека си говори, не ми пречи".

И аз съм с малката в една стая и слушам уроците - колкото желанието ми е да преподавам на големи ученици (, когато си взема тапията), толкова са ми сладки тия малките колко много слушат госпожата и как се убиват да вдигат ръка и искат да взимат участие Revolving Hearts

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 14:55 от aniK

# 629
Аз няма как да слушам, девойката е на слушалки. Не ми е и хрумвало де.
По споделеното от дъщеря ми, при тях вървят нормално нещата, без цветя и рози чак, но добре. Е, имат си една математичка, дето се опитва да им вгорчи живота, но това си е и отпреди ДО.

Общи условия

Активация на акаунт