У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 413
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И аз, като Jenap, съм низвергната от класните стаи и на двамата. От време на време нещо се споделя, но тоооолкова рядко, и толкова малко, че изобщо не мога да си съставя, макар и субективно, мнение.

АниК
Ти педагогическа тапия ли печеш? Стана ми интересно по кой предмет и се извинявам, ако прекалено навлизам в пространството, може да не отговаряш ако сметнеш за неуместно любопитството ми.

# 631
  • София
...Разбрах, че не е хубаво да се взима от ветеринари или зоомагазини, а от сигурен развъдник, където е ясно родословието...
Абсолютно задължително от развъдник, при това от проверен такъв.
Правилото важи, когато се взимат породисти кучета и котки.
Ако се осиновяват бездомни животинки, ситуацията е съвършено различна; те са с добре размесени гени обикновено, а и благотворителните организации, които са ги приютили, обикновено вече са направили изследвания, та е ясно какво е положението. По-скоро от вирусни и бактериални инфекции страдат те.
Ние взехме нашата британска котка неправилно - от зоомагазин и спонтанно. Чак месеци по-късно, от котешката група във ФБ, започнах да разбирам как стоят нещата. Идея нямате колко котешки душѝ, взети от ОЛХ, си заминаха, от неправилно дилетантско развъждане и генетични дефекти - пак във въпросната група. Има и нечитави развъдници. Та просто се проверява щателно.
Иначе Терезата на 4 години ни е здравичка, стискам палци да продължи да е така. След ИП ще я водим пак на профилкатична ехокардиография.
Извинете за офтопика, но се чувствам длъжна да кажа. Simple Smile

# 632
А, аз също не слушам (то по френски и да слушам, все тая Satisfied), от дъжд на вятър открадвам нещо, влизайки да занеса или отнеса нещо от стаята й, иначе само каквото ми разкаже и сподели.. В началото повече наддавах ухо и още тогава ме впечатли класната как успяваше да ги "строи" от дистанция..
Но пък се промъкнах да видя учителя й по английски от АVO, защото много си го харесва и обича (млад англичанин).. И уцелих някаква почивка, в която дъщеря ми си размени няколко думи с приятелка от курса (какво четат, какви сериали гледат, въобще какво правят) и той по едно време каза на развален български - "много, много интересно"! Smiley Сладур голям, искрено се надявам да им е и занапред той!

# 633
  • София
Сиси, на моята също е млад англичанин. Те навярно са в една група в Аво. В събота ли са й часовете?

# 634
Значи АВО продължават! От "Сервантес" изпратиха мейл, че считат за невъзможно дистанционното обучение и ще положат усилия да компенсират изпуснатото. Предполагам, че вместо/или наред с  интензивните летни курсове, ще има втори семестър от редовната учебна година.

# 635
jenap, не, през седмицата, така искахме, за да й е свободен уикендът и ходеше понеделник и сряда от 14:15 ч. след училище, перфектно й се комбинираше и бяхме нагласили всички занимания, но.. Сега онлайн. Ще ти пиша на лично, но вероятно е същият, едва ли имат много нейтив преподаватели.

Шарлотче, почти веднага започнаха, паралелно с ДО на ФЕГ! И се радвам, че спазиха графика и си остана същият. Пълноценни са часовете, много говорят по принцип и сега така.. Иначе Сервантес бях планирала за другото лято евентуално, като мине 1 г. в училище..

# 636
И аз не слушам часовете, не ми е забранено, но гледам да не преча. Рядко чувам нещо, като Сиси, ако нося някаква напитка.
След вечеря гледаме по един филм заедно. Снощи им пуснахме " Дванадесетте стола" - от 71г. Не очаквах, но много хареса и на двете. Оцениха високо актьорското майсторство на Арчил Гомиашвили, смяха се на специалните ефекти - във филма е включена и анимация, на Шчукина и отец Фьодор. Каката се обади да го препоръчва на приятелки, а аз се чудех колко време ще стоят от любезност, преди да кажат, че не им е интересен.

# 637
  • В средата на времето
Ради, да е здрав и щастлив рожденика, да следва пътя си с лекота и да пожъне много успехи там, където е призванието му! А...и много щастие в любовта му пожелавам също!.Simple Smile

Петенка, разбирам те много добре. Знам какво е и колко е мъчно. И аз се бях зарекла без повече животни, но ей на...появи се Алис и сърцето ми се отвори отново.

Мен също ме гонят от стаята с напористи движеия на всички крайници, когато отворя вратата за каквото и да било.  Та изобщо не съм присъствала на урок, дори и с половин ухо. Единственото, което чувам от време на време, е неразбираемото буботене на моя син, когато говори. И туй то.
Но пък ми е интересно да чета вашите отзиви. Simple Smile

Последна редакция: чт, 23 апр 2020, 16:18 от Izida

# 638
  • Sofia
звездица, баш диплома за учител по английски език пека. Нямам педагогика и трябваше да запиша някаква. Избрах начална училищна - тя ми се стори най-смислена. Та успоредно карам магистратура НУП към ФНОИ и СДК "учител по английски език " към ФКНФ (англ.филология). Да реша да учителствам, след толкова години в съвсем друга сфера и частен бизнес, си е направо авантюра. Дори не съм сигурна дали ще се осъществи. Малко идеалист го раздавам и сигурно ще се сгромолясам с гръм и трясък. Обаче много ми харесва да уча Laughing

От няколко дни избирам ховърборд за РД на малката. Докато проуча и разбера всичко, пишман станах, но поръчах. ММ вика - и ти можеш да си ходиш до магазина с него (, а по баира с торбите???) Laughing

# 639
  • нейде там, където ....
Не съм влизала в часовете, защото и двамата са със слушалки, в другата стая. Знам графика и влизам само в междучасие, при извънредни обстоятелства. Като да проверя източника на шум с децибели на излитащ самолет. Нещата си вървят,  даже по-добре от редовното обучение. С изключение на философията, но там и присъствено не знам как ще я бъде. Все още натискам леко следобедите и проверявам някои неща.

aniK, какво означават ФНОИ и ФКНФ ?

Имам май повече време, отколкото мога да понеса. Мечтая си да съм учител някой ден, както и главен сладкар в собствена сладкишница или ресторант ... Може и билкар или поне да си имам собствена линия с природна козметика ... или ... и да бях сега на 14 ...

# 640
  • Sofia
Eхеее, jd, и аз искам да имах повече години пред себе си.... Laughing Щях да науча немски език добре, а след него - френски Wink Абревиатурите са на факултети в Софийски университет: ФНОИ - Факултет по науки за образованието и изкуствата (преди май е имал друго име - там се учи начална и предучилищна педагогика), а ФКНФ е Факултетът по класически и нови филологии.

# 641
  • София
Беше си само Факултет за начална и предучилищна педагогика. Дори не знаех, че са го преименували.
Моят е със слушалки. И аз само надничам набързо. То и няма какво толкова да му слушам. Нали той трябва да си слуша нещата.
Класният не говори с тях. Той работи писмено.Но яко ги критикува и не им цепи басма хич.

# 642
  • София
AniK
Точно идеалистите са най-ценни, защото пламъчето у тях гори, така че давай смело напред, учениците само ще спечелят вдъхновяващ учител, ако не се откажеш. 🤗 Понеже тази седмица ми връчиха предизвестие за съкращаване на щата, (нашия сектор е най-пострадал от ситуацията), нищо чудно да се окажем колежки, но и аз нямам тапия. Навремето имаше опция в СУ за педагогически профил, но ме домързя и я отказах, тамън бях започнала работа в четвърти курс. Сега ако реша, ще трябва да плащам, да съм мислила ...

За животинчетата, моите две дърпат за различни животни, може би и затова удържам, иначе ако се съюзят ввроятно бих капитулирала. Малкия иска котак, a щерката определено куче-Голдън Ред Ривър. Хем ми се иска да ги зарадвам, хем не искам дома да се превръща в зоологическа градина, а и като зная че аз ще го отнеса накрая вероятно , съвсем ми се охлажда ентусиазма.

# 643
  • София
Голдънът чудесно съжителства с котки. Simple Smile
Пък ако ги вземете почти едновременно като малки, ще станат първа любов.
А котките не изискват твърде много грижи.
Та ето проблемът се решава. Grinning

# 644
И едно канарче да виси в клетка от тавана и да чурулика, да не им е скучно.😂
На стопанката няма да и остане време крак да подвие.
Ние сме гледали котка и куче дълги години. Много се обичаха. Докато живеехме в къща - добре. В апартамент обаче вършеха съвместно големи магарии, тъй като бяха сами през деня. Много ги обичах и двете, но сега не мога да се реша, продължавам да увъртам при всяко споменаване за домашен любимец.

Общи условия

Активация на акаунт