У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 391
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Аз едва се удържам заради едни английски булдочета. Simple Smile По-точно здравият ми разум с нежелание пое ролята на фелдфебел, възпиращ цялото семейство от подобна авантюра.
Темпераментът на тази порода куче идеално ще пасне на наша Тереза, но това е само на теория. Реално тя си порасна като господарка на къщата и смятам, че на този етап вече трудно ще приеме още един любимец.

# 646
  • Sofia
Аз едва се удържам заради едни английски булдочета. Simple Smile

Мммм, много ми харесват Heartpulse

звездица, много неприятно със съкращението Sleepy Ще те пренасочат ли някъде или ще се оправяш сама? За съжаление всичко след бакалавър е платено в СУ, но за някои специалности няма голямо търсене и цените са по-ниски (един младеж се квалифицираше за учител по физика и спомена много ниска цена, в сравнение с тези, които аз плащам в двата факултета) Confounded Иначе със следдипломна квалификация може да се придобие педагогоческа правоспособност по всяка една завършена специалност (, ако си завършила туризъм/счетоводство/психология например, със СДК към основната диплома се взима удостверение за учител по туризъм/счетоводство/психология).

# 647
  • София
Добро утро!🌞
Не зная как съжителстват котка с куче, ама ми се струва, че ще стане панаир. Като се вземе предвид, че моите диванета се опъват дори едни цветя да поливат, за помощ от тях не мога да разчитам.
АниК, сама ще се оправям, ще ти пиша на лично да те поразпитам, да не спамим темата.

Пожелавам ви слънчев и спокоенден, мили виртуални дружки🌞🌞🌞

# 648
И аз се дърпам за домашни любимци (рибката ни умря на пре-преклонна възраст), обаче ми се очертава да получа 2 котки за доотглеждане от една съседка. Добре че са котки, по-лесно се гледат (така се успокоявам Joy ).
За учителските специалности и аз се глася, че вече ми трябва, но още не съм се заела и с това Simple Smile

# 649
  • София
Английските булдочета, доколкото знам, са доста кекава порода. Знам от приятели, които имаха такова и бяха постоянно по лекари.
Аз си представям за вкъщи някаква мини порода, което да е нещо средно между котка и куче. Голямо куче няма как да съжителства с нас в апартамента ни. Аз съм сигурна, че цялата грижа за него ще падне на мен и мъжа ми и най-много на мен, защото той е изначало против и ще има "Аз нали ти казах?!". Но здраве да е.. Отгледах децата (имам предвид, че не са бебета вече), така че може да се погрижа известно време за ново бебе вкъщи...
Има още малко време.. ще го мислим отново и отново..
В момента не изключвам това, че може да реагирам прекалено емоционално предвид ситуацията и идеята за нов живот у дома под формата на куче ми се струва примамлива.. Скучно ми е, самотно ми е, не съм свикнала да живея такъв живот - еднообразен и затворен между 4ри стени... Абе много ми е чоглаво напоследък...  За коронавирус и евентуалната заплаха от заразяване даже вече не мисля толкова. Просто искам всичко това да свърши - да се събудя и всичко да е както преди.

Звездица, съжалявам, че така са се развили нещата при теб. Предполагам, че си в отрасъл туризъм, където практически всичко е спряло. Но всяко зло е за добро. Всяка промяна е нещо ново, което е предпоставка за нещо много по-хубаво. Стискам палци всички да намерим скоро своето най-добро призвание. Heart

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 13:23 от jenap

# 650
  • София
Кекави са, да. Като повечето брахицефални. Някои авиокомпании отказват даже да ги превозват, че е рисковано оцеляването им в багажното. Ама ги харесваме.
Удачна малка порода са кавалерите за мене.

# 651
  • София
Jenap,
да, в събитийния туризъм бях, сега вече нито пътувания, нито събития е възможно да се организират, всичко умря, но както казваш “ всяко зло за добро” Simple Smile
 И в тази връзка има ли някой от списващите, който още да не е отказал бъдещи резервации тази година? Таите ли надежда, че все пак скоро ще се пътува?

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 17:17 от звездица

# 652
  • София
Ние отменихме нашите. Нямаме нищо планирано за първи път от мнооого време насам. Това ме подтиска още повече, защото винаги е имало нещо, което чакам. Никаква идея дори какво ще правим лятото, а и след това. Имах някакъв импулс и тръгнах да купувам билети за другата година, но не се поддадох и спрях малко преди да ги платя. По принцип не правя така. Няма никаква яснота как ще се развият нещата, докога ще е така... и предпочитам предпазливо да изчакам.

# 653
  • София
И аз съм по същият начин. Нямаме нищо планирано и нямам никакви резервации. Не знам как ще се работи лятото, ще имам ли време и възможност да излизам в отпуск, имам колежка със сериозно заболяване и няма да се връща, за да поема смяна, имам друга, която ще гледа внучка и също няма да се връща, въобще положението ни е оголени редици и несигурност.
Иначе и аз за първи път от много време насам не смея да отворя авиокомпаниите и да търся билети и да организирам пътувания, това е едно от нещата, което най- много ме скапа.

# 654
  • нейде там, където ....
За тази година нямах нищо планирано. Чакахме да се изяснят датите на ангажиментите на баткото. През това време взе, че дойде ИП и ги отмениха.
Оптимист съм и мисля, че поне в България ще можем да пътуваме. Имаме доста набелязани неща и се надявам, че и тази година ще успеем да посетим поне пет места за първи път.

# 655
Ние имаме билети за Ню Йорк за 3 юли с връщане от Маями на 23 юли и още не сме ги анулирали Simple Smile не че ще отидем, просто Турски авиолинии още не са си канселирали полетите, за да ни върнат парите. Това беше така чакано пътуване с децата, щяхме да ходим да гледаме и 2 Университета в Ню Йорк и Тампа за наборката, най-вероятно ще го оставим за догодина, живот и здраве!

# 656
  • София
slavena
И ние така като вас- още не сме анулирами, защото чакаме да обявят анулация на полети на Австрийските авиолинии, щяхме да пътуваме за празниците около 24 май до Виена, още не са анулирани, но не вярвам до тогава да се промени ситуацията.

# 657
Имаме резервирано море в БГ. Понеже не са много местата, в които може с четириного, още при напускането всяко лято, заявяваме дати за следващото-, а в Сф. превеждаме капарото. Твърдят към този момент, че по вода вирусът се предава най-бързо, но дори смяната на климата, разходки рано сутрин /късно вечер край брега, вечеря на терасата на морски въздух /първа линия е/, разходки с водно колело или лодка, ще е ценено след софийския бетонов ужас.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 18:22 от Шарлот

# 658
  • В средата на времето
Шарлот, може ли да споделиш мястото..за някое друго лято?
Ние също имаме резервация на нашето море за края на юни. Не съм анулирала нищо още, ще я държа до последно.

# 659
  • Там, където мечтите се сбъдват
Ние с набора щяхме да ходим в Брюксел през пролетната ваканция, при сестрата на ММ, с предвидени разходки до Париж. Върнаха ни билетите под формата на ваучери за полет, които можем да използваме в рамките на една година. Почивките не ме тревожат..веднъж да излезем от вкъщи и походите в планините ще са вид почивка.
Поне децата почнаха регулярно да излизат за по една разходка в квартала, един-два пъти седмично, мисля сега да започнем през ден, защото усещам липса на желание да излизат и после ще е трудно да се адаптират, а и ние също...

Общи условия

Активация на акаунт