У дома ОСМОКЛАСНИКЪТ стои, мама и татко се молят училище да поднови

• 27 380
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
И моята дъщеря започна да излиза с приятелка навън от тази седмица, обикалят по улиците, с маски, вчера караха колелета,  не мога повече да я държа затворена, малкия не иска, само през уикенда по горите го водим.

# 661
  • София
При нас за втори път се проваля ходенето до Венеция. През ноември дойде "Голямата вода", а сега, през юли - пандемията. Още не са отменили полета, но не мисля, че ще стигнем до пътуване. Много ми се искаше да заведа щерчо и татко, но няма да е и този път. На нашето море не обичам да ходя по множество причини. Та, очертава се лято у дома. Евентуално на вилата, но ще видим. Спрях да правя дългосрочни планове.

# 662
Аз пък прехвърлих половината си отпуска миналата година за тази , а то какво стана: на нашето море не ходим от доста време, а в Гърция с тези паспорти и изследвания не знам каква ще е ситуацуята. Днес пуснах едно запитване до агенцията, която организира летни езикови лагери в Германия и Австрия, защото съм записала набора за вдин такъв в провинция Баден Вюртенберг:  казаха ми, че от немска страна смятат, че ще се случат нещата ( за средата на август става въпрос); струва ми се нереалистично оптимистичен вариант, защото това е база, която настанява около хиляда деца и то от цял свят.  Но от фирмата имат и вариант за прехвърляне на платения депозит под формата на ваучер за следващата година. Дано да се променят нещата и хората отново да имат възможности да пътуват, че и много бизнеси пропадат наред с плановете ни... Изобщо не знам как ще завършат годината, но отсега и за ваканцията съм се размислила: ще е едно безцелно кръстосване и размотаване из София...

# 663
Ние отменихме всички пътувания, без последната резервация за къмпинг в Гърция. Тя е за началото на септември, платили сме капаро, което ще загубим и решихме да изчакаме. Все си мисля, че ще успеем да отидем. Не би трябвало да е трудно да се извади такъв паспорт, а там е спокойно и няма струпване на хора. Шарлот ме стресна с информацията за свойството на вируса да се предава по вода. Морето опасно ли е?
Началото на юли сме поканени на юбилей във Франция, моя приятелка настоява да прави голямо събиране и кани за седмица. Повечето гости имат билети от поне два месеца, но аз нямам кураж да тръгна и мисля да откажа. Чаках с нетърпение това пътуване и ми е криво. Близки сме от деца и ще се сърди, но се притеснявам.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 21:45 от silver pearl

# 664
Аз тази година се кахърях, че няма да мога да подсигуря почивка (миналата година бяхме за по една седмица и на море, и на планина). А то се оказа, че съм се притеснявала излишно... Почивка в истинския смисъл това лято няма как да има, рискът е твърде голям. Затова ще си ремонтирам и обзавеждам жилището на воля, като ще оправя и домашния фитнес (без да отлагам повече), че залите скоро не ги виждам да отворят врати.

# 665
  • София
Ние имаме наследствен апартамент в центъра на Бургас, останал от баба ми, лека и пръст. Всяка година ходим за по 2-3 седмици обичайно в края на юли-началото на август, когато половината от приятелите и колегите са някъде из района. Ходим на плаж и в Бургас и там, където са приятелите. В общи линии овършаваме от Равда и Несебър, та чак до Синеморец. Всеки ден на различно място Simple Smile Резервации не ни трябват. Решаваме, палим и заминаваме, само трябва да се стиковаме с моите родители и със сестра ми. Миналото лято така си спретнахме 3 "морета" независимо от кандидат-гимназиалната кампания. Бургас ми е много мил, там минаха детските ми лета при баба - щастливи и безметежни, прекрасни спомени, които продължават да ме топлят и до сега.

Това лято, обаче имаме страшно много неизвестни - каката ни е кандидат-студентка, като целта е Франция. Очакваме да я приемат и в зависимост от това в кой град е приета ще трябва да търсим общежитие/квартира, съответно пътуване и устройване там. Плановете ни бяха да ходим юли до нашето море и после август да се пътува до Франция, защото там учебната година обичайно стартира в началото на септември. Обаче сега нищо не е ясно -  кога ще почнат, дали ще почнат присъствено или дистанционно; кога ще може да се пътува по-свободно, изобщо хиляди неизвестни. Та и ние сме на стенд-бай и чакаме да видим как ще се развият нещата.

# 666
  • София
Въобще тегава работа. Аз рядко правя предварителни резервации и се успокоявам, че сега поне пари няма да губя. Както дойде така. То не знаеш и лятото ще има ли зарази, ще има ли отпуски и най- важното ще има ли финанси.

# 667
Това лято го бяхме наредили като по конец с почивките, но греда:
1. Бързо прескачане до гръцко на къмпинг в каравана 24-28 юни. Още не съм анулирал, защото е през букинга и има безплатна анулация до 15 дни преди заминаване. Не си правя особени илюзии, че ще се ходи, но има 2 месеца и изчаквам.
2. Билети за Лондон 01-08 юли с Бритиш еъруейс. Наши приятели от няколко години ни канят да им ходим на гости и най-накрая успяхме да го планираме, ама на...да попитам по-запознати - има ли вариант ВА да ми върнат изцяло парите за билетите? Вариант с ваучер за до една година не ме устройва. Тъй като полета е по напред във времето, ВА приемат анулации и издават ваучери в момента за полети до 31.05.
3. Синковеца е на летен езиков лагер в Австрия от 11 юли. Нито агенцията, нито учителката дават инфо какво ще се прави. Не че ще го пусна да ходи, ако има и малка следа от епидемия, а до тогава едва ли ще се нормализира обстановката.
4. Краят на юли и август - къщата на морето. Тук нещата са гъвкави и най-адаптивни.

Онзи ден обявиха от БФС, че първенствата по футбол за юноши ще се доиграят под съкратен формат, от волейбола на дъщерята нищо не се чува все още, но предполагам и там ще има нещо подобно. Очертава се юли да сме по мачове, не по почивки.

# 668
  • Варна
Ние обикновено всичко съобразяваме с календара на състезанията, но сега нямаме яснота за нищо. За първа година училищната екскурзия до Лондон беше след всички състезания,  и капарирах,  Мо беше супер щастлива. А сега вероятно всичко ще се измести във времето, и ще се наложи да се откажем Sad

# 669
  • Sofia
Гадост, толкова много провалени планове Sad Ние нямахме никакви в началото на годината, обмисляхме морето само. Обаче малката живееше с мисълта за зеленото чилище и след това морския лагер. Съкрушена е, че всичко се провали.
Много, много се надявам езиковият лагер на набора през август да се осъществи Hands Pray Не съм звъняла до агенцията и благодаря, saffron, за информацията!!! Revolving Hearts Него най-много го мисля, ако му се провали И лятото - излиза само до близкия магазин и един път седмично за урока по немски език (с колата до/от Confounded ). Дъщеря ми си играе с една приятелка - излизат пред къщи или пък са на нашата или тяхната тераса.

# 670
Цецо, Бритиш ще ти върнат пари само ако си анулират полета за конкретните дати, иначе вариантите за ваучери ги има - и на мен ми предложиха Турски авиолинии, но валидността на ваучера е до 21 февруари 2021, а аз искам да отидем през лятото и не ме устройва...
Изпитвам огромни съмнения, че авиацията ще се върне в подобно състояние от преди кризата в рамките на поне 2 години, в последния месец фалити обявиха няколко големи авиокомпании. Масово големите играчи в Европа разчитат на държавни субсидии, което в мирно време си е абсолютно забранено, но сега вероятно ще ги подпрат... извинете за отклонението, болна тема ми е...

# 671
  • Пловдив
Ние сме дали капаро от 500 лв. за езиковата практика в Испания на набора, която трябваше да е в началото на м.юли. Нямам информация какво ще се случи, но силно се надявам да се проведе догодина...Така я чакаше тази екскурзия той, само за нея говореха ...
Бяхме планирали семейно края на юли Полша с посещение на атракционен парк...както и една бърза Румъния, но това ще се осъществи и друг път.
По-лошото е, че наистина свикват с това висене вкъщи, моите са момчета, постоянно са на плейстейшъна в свободното време. Малкият, трети клас, учат доста сериозно, но набора ...положението е да сме живи и здрави, и то най-вече с испанския...Загуби всякаква мотивация, имат по 2 часа 2 пъти седмично и през другото време сами да се упражняват. Интересът му спадна до нулев, явно като няма обратна връзка и нишката се изгуби. Но каквото-такова.

# 672
  • София
Аз също се надявам да се състои езиковият лагер август, въпреки че ще ми е доста притеснено. Въобще не знам как ще я пусна, ако се влачат така нещата. Мисля, че вече и на най-големите оптимисти като мен ни стана ясно, че няма да приключи скоро.
Определено няма да е същото след края, когато и да е той. Мисля, че трябва да се сбогуваме за известно време с евтините самолетни билети. Такива просто няма да има.
Мислите ли, че ще удължат ИП пак?

# 673
  • София
Jenap
И аз точно това си мислех, доста авиокомпании ще фалират, а тези, които ще удържат фронта с или без държавни субсидии, вероятно ще “преустроят” салоните на самолетите, гарантирайки по-голямо разстояние между седалките и плексиглаз, което ще оскъпи още повече цената на пътуването. Мисля си, че навремето беше лукс да се пътува в чужбина, сега идва същото време. И в този контекст си мисля аз лично дали все няма да е по-добре да рибукна самолетните билети, а не да си искам възстановяване на сума, защото има вероятност новите цени на билетите да са доста високи🤔

# 674
Според мен ще удължат ИП, разчитат на горещото време да прекъсне високата заразност и ще държат докато се убедят, че това работи. Естествено октомври ще го въведат отново, защото ще стане студено и следващите шест месеца, цялата зима, ще бъдат много тежки. Пандемията няма изгледи да се отмени в близката година. Според мен докато не намерят ефективно лекарство и/или ваксина (и за двете трябват поне година-две), няма да има връщане към предишния живот. Така че търпение, а ако нещата се случат по-скоро е добре дошло за всички.

Общи условия

Активация на акаунт