Камъни в жлъчката

• 443 107
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 30
# 31
Много благодаря за инфото!

# 32
Zdraveite!Predi dve sedmici me izpisaha ot bolnicata,sled kato mi operiraha zla4kata.Naqsno sam 4e 6te pazq pone 3 meseca dieta i obto vzeto znam kakvo ne trqbva da qm.Ako nqkoi ima po-podrobna informaciq otnosno dietata,molq da mi pi6e.Iskam da znam sa6to 6okolad moje li da se qde,poneje predi operaciqta ne be6e prepora4itelno.

# 33
Диетата е същата, както и преди операцията - по-малко мазнини, повече белтъчинна храна, нетлъсти меса, без риба, без шоколад, кафе, газирани напитки, яйца, без боб, леща, зеле.

# 34
Zdraveite!Predi dve sedmici me izpisaha ot bolnicata,sled kato mi operiraha zla4kata.Naqsno sam 4e 6te pazq pone 3 meseca dieta i obto vzeto znam kakvo ne trqbva da qm.Ako nqkoi ima po-podrobna informaciq otnosno dietata,molq da mi pi6e.Iskam da znam sa6to 6okolad moje li da se qde,poneje predi operaciqta ne be6e prepora4itelno.
Да ти кажа мене ме оперираха през февруари тази година във ВМА и само в началото не трябваше около 1месец да ям нищо от тея дето раздуват корема, ама това заради самата операция, боб, газирано, зеле  и такива. Но шоколад и всичко друго може. Лично аз изядох 2 бонбона още на другия ден като се прибрах в нас Embarassed не можах да устоя на изкушението. и да ти кажа лекаря каза че може всичко и аз се възползвах, но правих лапароскопия не знам твойта каква е.

# 35
mysterious, кой лекар те оперира във ВМА, ако не е тайна? Simple Smile

# 36
Момичета не се лъжете с тези диети, аз за 10г имах само 3 кризи. Бях с превита жлъчка, за една година направих песъчинки а след още една 7 малки камъчета. Миналата година ме оперирара по безкръвен път и ми откриха гной във цялата жлъчка при положение че доста специалисти ми казаха да не се оперирам. Операцията ми я извършиха в Сливен и се дължи само 200лв.

# 37
Аз диета не съм правила. Също във ВМА ме оперираха. Даже преди операцията ми даваха да ям яйца Crazy Проблеми не съм имала да чукна на дърво Praynig

# 38
mysterious, кой лекар те оперира във ВМА, ако не е тайна? Simple Smile
Доц. Василев  д-р Христов и д-р Григоров
А тебе:)

# 39
д-р Сергеев Simple Smile. А диета пазите ли след операцията /освен диетат, непосредствено след холецистектомията/?

# 40
Няколко месеца без пържено и без зеленчуци със зелен цвят а сега ям всичко.

# 41
  • във фурната
Здравейте, при нас пък съпругът ми е с 8 мл. холестеролов камък. Откриха го миналата година след много мъчителна криза. Последва престой в болницата и после диета и от там на сетне нищо. Свали 10 кг, за сега не е имал кризи слава богу, но пие ровахол. Аз за пръв път чувам за тази смола. Дали има ефект при холестероловите камъни?
При холестеролови камъни се пие лекарството Урсофалк,но лекар тр.да определи дозировката.

# 42
Здравейте, при нас пък съпругът ми е с 8 мл. холестеролов камък. Откриха го миналата година след много мъчителна криза. Последва престой в болницата и после диета и от там на сетне нищо. Свали 10 кг, за сега не е имал кризи слава богу, но пие ровахол. Аз за пръв път чувам за тази смола. Дали има ефект при холестероловите камъни?
При холестеролови камъни се пие лекарството Урсофалк,но лекар тр.да определи дозировката.
Благодаря!    bouquet
Ще му предам! За сега се чувства добре - даже си хапва от забранените храни, но все още подържа относително добро тегло - не е напълнял!

# 43
Мацки, я да ви питам нещо, откак съм се оперирала, след хранене при 90% от храните получавам тежест, болка в стомаха, и вземам "Креон", ходих на лекар казаха че всичко си е наред. Има ли някой подобни оплаквания?

# 44
  • Germany
И на мен ми се случва понякога, но аз имам и гастрит и рефлукс та не е много ясно от какво. На мен също ми дадоха Креон, но аз забравям да го пия..

Общи условия

Активация на акаунт