Камъни в жлъчката

• 444 692
  • 1 134
  •   1
Отговори
# 990
  • На земята, която е всъщност звезда.
Навсякъде пише, че бремеността е един от факторите за поява на такива камъни. Затова и по- малко мъже страдат от заболяването.

# 991
Факторите за появата са начина на хранене, живот, наследственост, както и състава на водата която пием. При бременност се притиска жлъчния мехур и се разбира за проблем, които не сме знаели преди това.

# 992
Факторите за появата са начина на хранене, живот, наследственост, както и състава на водата която пием. При бременност се притиска жлъчния мехур и се разбира за проблем, които не сме знаели преди това.
И рязка промяна на теглото също.Това беше причината за образуването на камъка при мен.
За наследствеността не се бях замисляла.Бащата на майка ми почина от спукан жлъчен мехур.Лека му пръст. Sad
И тя така се беше уплашила като ме почнаха кризите и мен, че беше най-настоятелна за операцията ми.

# 993
Имала съм камъни в жлъчката от дете. Жлъчката ми беше като коректор на теглото, а вдигна малко килограми, а започваха кризите. Това се дължи  на натрупалите се вътрешни мазнини, започват да притискат жлъчния мехур.

# 994
При мен е наследствено. А аз разбрах за проблема съвсем случайно при един преглед на ехограф относно други коремни болежки. И след като разбрах направих една криза, то може би стана и от внушаване, защото преди това нямах оплаквания.

А от известно време чувствам леко набождане в областта на жлъчката след хранене. Май трябва пак да почна да спазвам строгата диета, която спазвах месеци преди и след операцията.

# 995
  • Пловдив
При мен не е наследствено просто като по-млада пазех много диета след това като родих пък обратното много ядях.Или пък може би самият организъм е предразположен към образуване на камъни в жлъчката.Е дано сега вече след като ме оперираха всичко е наред.Само ще се моля да не ми се образуват песъчинки и жлъчна кал в жлъчният канал и дано нямам проблеми със стомаха и червата.Силно се надявам на което. Praynig

# 996

Не само. Виж подточка естрогени:

http://www.e-placebo.com/index.php?id=77&option=com_content&task=view

# 997
А ако имаме 5 годишно дете с камъни в жлъчката, пак за естрогени ли говорим. Виж написано е повияен холестерол - дълви се основно на начина на хранене.

# 998
Що за глупав въпрос?  newsm78 Ясно съм написала и сега и в предишния си пост не само, т.е. че бременността е ЕДИН от факторите, а не единственния. Но коригирам твоя пост, защото ти изобщо не го посочваш за такъв.

# 999
Сега в твоя стил: Май ти липсва елементарна култура. Аз не съм си позволила да квалифицирам постовете ти, въпреки, че не блестящи. А за корекция на пост може да го направи единственно автора. Вземи прочети малко повече по темата бременност и камъни в жлъчката.

При някои хора има вроден дефект в метаболизма (обмяната) на минералите, съпроводен с отлагане на оксалати. Това състояние се нарича оксалатна диатеза (диатеза от гръцки означава предразположение). Образуването на оксалатни песъчинки и камъни е известно от древността, но от ХХ век честотата му расте. В развитите страни от него страдат около 30% от младите и възрастните. Обикновено то не спохожда децата. При жените много по-рядко от мъжете се откриват камъни в пикочната система. Е, тук сме пощадени, но не и напълно пренебрегнати. За сметка на това жлъчните камъни се срещат доста по-често при нежния, отколкото при силния пол.

Как се образуват
Оксалатните камъни са предимно калциеви. Предразполагащ фактор за тях е по-честата употреба на храни, съдържащи калциеви оксалати. Те се утаяват в бъбречното легенче, пикочния или жлъчния мехур и там формират песъчинки... Това става особено през последните месеци на бременността, когато матката е значително увеличена и притиска бъбреците, уретерите, пикочния мехур и жлъчката. Това затруднява изпразването на мехурите от урина и жлъчен секрет. Честото уриниране не означава, че пикочният мехур напълно се  изпразва, то само го дразни, защото отделената урина не е в достатъчно количество. Хормоните също имат отношение към формирането на песъчинки и камъни. Увеличеният прогестерон влияе на бъбреците, те мързелуват и се скриват “от отговорност”. Жлъчният мехур пък е изключително уязвим, когато върху него има насилие – натиск от уголемената матка, пристегнат колан, тесни панталони... Раздразнен, той се свива и отпуска и жлъчният сок, вместо да изпълнява функцията си, стои спокойно в него, концентрира се (сгъстява се) и утайките му се превръщат в песъчинки.

# 1 000
Сега в твоя стил: Май ти липсва елементарна култура. Аз не съм си позволила да квалифицирам постовете ти, въпреки, че не блестящи. А за корекция на пост може да го направи единственно автора. Вземи прочети малко повече по темата бременност и камъни в жлъчката.

Но май се опитваш да квалифицираш мен? Thinking Аз не съм квалифицирала постовете ти /между въпрос и пост има разлика/, да не говорим, че никъде не съм коментирала културата ти, за разлика от теб, което пък е показателно за твоята култура. Naughty

Ако имаш някакъв проблем ти предлагам да не си го изкарваш тук! Хората, четящи темата, са достатъчно интелигентни да преценят отделните постове и няма нужда да провокираш личен спор!

# 1 001
По време на бременност много често се проявява и т. нар превита жлъчка - тя също не е резултат от бременността а е проявление  на отдавна съществуващ проблем.

Вземи наистина прочети малко повече по въпроса за причините за поява на камъни в жлъчката, преди да квалифицирая постовете ( те могат да са под формата и на въпроси или друг вид изречения ) като глупави. И как реши, че някой има проблеми? newsm78 Най- обичам някой да ми преписва собствените си емоции и компетентност. А относно квалификациите - Няма тема, по която да не си се квалифицирала някого.

Последна редакция: нд, 20 дек 2009, 23:41 от Titina

# 1 002
Не се яжте за глупости бе хора. Радвайте се на щастливите моменти в живота. Аз също палех от четвърт за най малкото, но редица преживявания ме накараха да гледам от друг ъгъл живота. Сега съм много щастлива с три прекрасни деца и страхотен съпруг. Надявам се от тук нататък в нашето семейство да сме загърбили здравословните проблеми и да се радваме на живота . До тук с лекцията Simple Smile.
 И да се похваля - днес си правих контролни изследвания на чернодробните ензими и всичко е в норма и вече съм по-спокойна.

# 1 003
И да се похваля - днес си правих контролни изследвания на чернодробните ензими и всичко е в норма и вече съм по-спокойна.
Тези изследвания с направление от личен лекар ли се правят?
Аз две години и нещо след операцията, не съм правила никакви. Embarassed

# 1 004
  • Пловдив
Здравей Лил, добре е след такава операция един или два пъти годишно да си направиш изследвания на чернодробните ензими.Дори и без оплаквания някакви да имаш ей така за собствено успокоение.Операцията ми беше на 2 декември и сега чакам да мине един месец и ще си ги направя ей така за себе си. И да  би трябвало личният лекар да  ти ги пусне.

Общи условия

Активация на акаунт