Сполучливи имитации на маркови парфюми - 33

• 75 005
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Опишете този 313 на Заг, че ми стана любопитно.
Любителките на сладости ще го харесаме ли? Траен ли е?

# 541
  • Пловдив
Чиста тревичка с много лека ябълка усещам аз. Много свеж парфюм. Не е много сладък. Не особено траен. Пръскам през 2 часа.

# 542
  • София
Прясно окосена трева с розмарин и лек сладък плодов аромат. Свеж и при мен с добра трайност. По-сладък е от оригинала.

# 543
  • Пловдив
Опишете този 313 на Заг, че ми стана любопитно.
Любителките на сладости ще го харесаме ли? Траен ли е?
Мнооого ми е любим, убийствено траен при мен - над 12 часа. Определение от мъж за този парфюм - "Миришеш на секс на зелена поляна" Smiley

# 544
Момичета, можете ли да ми кажете как разреждате парф.масла за да станат на спрей? Поръчах от арабските масла, но искам да си ги направя на спрей, само дано не ги разваля. Искам да пръскам и по дрехите , че маслото мацам ама, ако не се напръскам все едно не съм слагала нищо.

# 545
Ето какво пише в гугъл:
Парфюм с алкохолна база
"За парфюм-концентрат: смесете 15-30% смес от етерични(парфюмни) масла с 70-85% (95%) етилов алкохол / водка и 0-10% дестилирана вода.
Пример: 10 мл алкохол + 0.5 мл дестилирана вода + 90 капки (4-5 мл) масла."

По спомен в Гиза ми направиха парфюмен спрей от 30мл. от една част масло - 10мл. и две части алкохол - 20мл.

Ето какво е писала съфорумка преди време в темата:
" Ако някой предпочита да ползва парфюмните масла като нормален парфюм-спрей, те могат да се разреждат с етанолов спирт от аптеката в съотношение 2 части спирт : 1 част парфюмно масло, което прави реално 30 мл парфюм от 10 мл масло."

# 546
Ето какво пише в гугъл:
Парфюм с алкохолна база
"За парфюм-концентрат: смесете 15-30% смес от етерични(парфюмни) масла с 70-85% (95%) етилов алкохол / водка и 0-10% дестилирана вода.
Пример: 10 мл алкохол + 0.5 мл дестилирана вода + 90 капки (4-5 мл) масла."

По спомен в Гиза ми направиха парфюмен спрей от 30мл. от една част масло - 10мл. и две части алкохол - 20мл.

Ето какво е писала съфорумка преди време в темата:
" Ако някой предпочита да ползва парфюмните масла като нормален парфюм-спрей, те могат да се разреждат с етанолов спирт от аптеката в съотношение 2 части спирт : 1 част парфюмно масло, което прави реално 30 мл парфюм от 10 мл масло."
Само спирт значи, горе долу 1:2 / 1:3.
Единствено се притеснявах да не разваля аромата. Спирта има ли значение колко процента е?

# 547
  • София
Желателно е спиртът да е 70%.

# 548
Желателно е спиртът да е 70%.
Благодаря

# 549
Не съм влизала в Гиза отдавна, но в сайта им преди предлагаха комплекти за начинаещи хоби парфюмеристи и предлагаха някаква специална течност за разреждане. Може да погледнете. Simple Smile

# 550
  • София
Добре е спиртът да е възможно най-високия процент, който може да се намери - 90% или 95%.

# 551
Да, и аз съм чела, че е добре да е висок процент спирт. Най добре 95% етилов спирт. Има го във всяка аптека. Цената му сега заради вируса е малко по висока, а и трудно се намираше, но вече е наличен из аптечната мрежа.
В Гиза вместо спирт използваха някакво вещество, но му забравих името.

# 552
Да, и аз съм чела, че е добре да е висок процент спирт. Най добре 95% етилов спирт. Има го във всяка аптека. Цената му сега заради вируса е малко по висока, а и трудно се намираше, но вече е наличен из аптечната мрежа.
В Гиза вместо спирт използваха някакво вещество, но му забравих името.
Гиза не ги ли разреждат и те със спирт?

# 553
Когато ми прави спрея собственичката, каза, че използват нещо, ама му забравих наименованието. Но спирта е класика.

# 554
Когато ми прави спрея собственичката, каза, че използват нещо, ама му забравих наименованието. Но спирта е класика.
Възможно ли е да "Пропилен глюкол" – за спрей парфюм без алкохол?

Общи условия

Активация на акаунт