Истанбул [тема 52]

• 65 977
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
... Моите разсъждения са, че икономиката не може да не работи в продължение на 4-5 месеца.
Напълно съм съгласна, но работата е там, че икономиката ни реално не е спирала работа, нито е ограничавана по какъвто и да е начин, напротив, даже е и стимулирана. Говоря за масовата ни икономика, заводите си работят, само хотелите и ресторантите го отнесоха, както и децата ни с дистанционната имитация на образование. Повечето мерки бяха просто за да се ограничават правата на хората, като КПП-та, маски, забраназа разходки из паркове и т.н., но стигне ли се до заводите, там няма никакви мерки.
Така че, това положение може да продължи и няколко години.
MariaNova, абсолютно си права! Напълно съм съгласен с написаното. Моето твърдение за 4-5 месеца бе обяснение защо мисля, че ще можем да пътуваме в следващите месеци и бе конкретно насочено към туризма, а не към другата част на икономиката- търговия, производство и т.н.

# 151
  • Варна и...духом на Босфора
Пепелче,мерси за снимките.
И за книгите,коя медхен пусна инфото,благодарско.

Петерки,ти Саръйер не мой каза,чи те от границата шта върнат казълбашите.

Роже,убав и джиджан си й Стамбула,майко.
Ама ти обясни тука,дай морфологичен разбор що чак у Анталията идиш,за тез пари може някоя ялъсъ да наемеш къде Картал или Пендик,и пак на морето.
И Близу до маалаата,ей ти метрото,Бостанджъ искелесито си у 7.30
И в 9.30 вече пиеш кайвето в Саръйер,тъй де,амчи как.

Който ще пътува за почивка,ако ви искат Коронатест,много боли.
Ей на честно ви казвам.
За носа,то изревах къмто хекиминина.
Абе Дойчовска работа.
Стига чакам рИзултат.
Аз го знам де Ко ший.
Искам да пусна тука нещо много ГеджеманскУ,ама как....

# 152
https://www.monitor.bg/bg/a/view/zadyljitelni-maski-i-3-metra-di … v-istanbul-201063

Как ще е това 3 метра ще е интересно. 🤔
Ако се справят, ще ходим спокойни в Истанбул. 😀

Последна редакция: пт, 08 май 2020, 20:31 от pepel_ot_rozi

# 153
https://bnr.bg/post/101273799/angelkova-14-dnevna-karantina-za-b … 6oRSAvKm0R1hW-UMI

Значиии, "14-дневна карантина за Българите, летуващи в Гърция и Турция" ... тия нашите управници ще излязат големи измекяри Sad  по тоя начин да ни задържат в България.
 И да варат и да карат българското черноморие е една голяма клоака буквално. От миналата година след некачествен ремонт ( за който няма виновен)  във Варненският залив се изливат фекални води, но ни вопъл ни стон. Sad

# 154
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
14 дневната карантина ще е за всеки пътувал в чужбина, мисля горните квалификации са напълно излишни. Стандартна практика, която всички страни ще прилагат, някои дори няма да отворят и границите си до есента.

# 155
А за чуждестранни туристи няма проблем, няма карантина....само за български граждани ще има карантина. Каква е логиката? Чужденци да идват колкото си искат, а ние да не ходим никъде, че като се върнем и сме потенциални заразители, а те не са...

# 156
  • София
Делфини, заснети от фотографа Johannes Moths по Босфора.
Откакто е намалял трафикът по Босфора, делфините се забавляват ежедневно.

# 157
  • Варна
Напълно съм съгласна с Шебек. И да не ни харесва, тази практика с карантинирането се възприема от повечето страни.
И не че за това е темата, но може ли линк към официален източник на информацията, че няма да има карантина за чужденците, Veronika Dimitrova?
Те пък не вярвам да се юрнат, защото и тук да нямат ограничения, в техните страни ще имат, при връщане.

Eiger, чудесни са! Поредната илюстрация на глътката въздух, която си взима Земята.

# 158
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Вероника, а ти като дойдеш в Гърция ще седиш ли 14 дни карантина преди да легнеш си печеш дупето, защото по твоята логика за мен ти също потенциален заразител?

Никога няма да се оправим докато не осъзнаем, че сме толкова зависими едни от други, че си нямаме и идея...Правила обаче трябва да има, днес е срещата, в която ще се реши как ще действат европейските държави в близко бъдеще.

# 159
Вероника, а ти като дойдеш в Гърция ще седиш ли 14 дни карантина преди да легнеш си печеш дупето, защото по твоята логика за мен ти също потенциален заразител?

Никога няма да се оправим докато не осъзнаем, че сме толкова зависими едни от други, че си нямаме и идея...Правила обаче трябва да има, днес е срещата, в която ще се реши как ще действат европейските държави в близко бъдеще.

В Гърция на море не ходя ,само в България. Ще стоя, ако трябва, ни там също няма да има карантина за туристи, ще има след като се прибера в България. Ще ходя в Турция на лечение, не на почивка и не виждам логика като се прибера да съм под карантина, а тези, които идват на море не.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 08:21 от Veronika Dimitrova_533999

# 160
Има достатъчно  теми, други, за вируса и карантината.....

# 161
Здравейте! Искам да споделя с вас приятен спомен от миналата година. Дано да ви хареса!  https://youtu.be/Bu69N2_B6gk

# 162
# 163
  • София
Нося ви още нови истанбулски делфини. Нямаше споменат автор на снимките.

Скрит текст:

# 164
И аз щях да ви слагам делфински снимки.
Наслада за окото са и голям дразнител. 😀
Все повече мисля за Истанбул, направо мъкаааа. 😢

Общи условия

Активация на акаунт