Истанбул [тема 52]

• 65 531
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Привет отново Hug

Да споделя първи впечатления за момента.
Пътуването до границата беше много приятно, защото не беше натоварено, особено след отбивката за Свиленград. Тръгнахме в 8:30 от София и 12:00 часа бяхме пред хотела в Одрин.
На границата беше почти празно - бяхме 6 коли. От бългасрка страна работеше едно гише, а от турска 3. Минахме за 10 минути. След турските кабинки има обезпаразитяване - 25 лири и специален апарат за измерване на температура на пътниците от разстояние.
Нощувката ни тук е в Alan Suites - Unisite, в чудесен фамилен суит със спалня, кухненски кът с холна част и отделна малка стая за детето. Изключителна хигиена и разбира се, чудесно осношение от персонала.
Мерките към момента са много по-големи отколкото в бг. Голяма част от хората са с маски и на улицата, но явно не е задължително, защото има хора и без. Навсякъде в заведенията има дезинфектанти и всички прибори са с хартиени опаковки. Разхождайки се видяхме, че на начална спирка на няколко автобуса, всички шофьори мереха температурата на всеки, който се качваше.
Цените за момента са повече от прекрасни, но да видим утре как е в Истанбул. Само за сравнение - дюнера примерно е 5 лири, което прави 1,10 лв. Килограм разкошни огромни смокини е 10 лири, а нектарини, праскови, грозде, сини сливи са по 4 лири. Седнахме разбира се и в любимия ресторант срещу Селимие, защото без тава джигер, все едно не си бил в Одрин Blush Порцията е 28 лири и си е все така божествен.
Засега толкова. По-късно ще отскочим до мол Ераста, защото синът ми ни извади душата. Не, че не се пробвахме още в обедната разходка, но мъжът ми забравил в раницата един сгъваем нож ала Беър Грилс и ни върнаха. Няма опция да оставиш нещо на съхранение и после да си го вземеш, затова внимавайте, като влизате в обекти с рентген на входа.

# 571
  • Варна и...духом на Босфора
А така ,Джулс,аферим сана!
Ама няма Формула,нали къде Стамбула,
Ши напрайтИ Ем Крачолтур,Ем Шопинг тур
Приятно изкарване и много усмивки и настроение!

# 572
  • на Мелмак
Бяхме за 4 дни до Истанбул.
И обиколихме /разглеждахме, и шопинг чудесен, а как си хапнахме.... Сещате се Heart
На мен ми беше една идея по-спокойно, изпълнихме си програмата. Сега има нови цели, разбира се за следващото посещение Wink

# 573
  • София
Благодаря ти, дарлинг, но Ф1 ще има и вече е в календара - 15.11.2020 г.
Мъжете вече кроят планове 😉

# 574
На 29.10 ми предстои екскурзия до Истанбул, но чувам слухове за затваряне на границите отново от октомври, някой знаели нещо?

# 575
Сигурна ли е датата, че се каним отдавна на Ф1 в любимия град?

# 576
Ако имате възможност ги посетете всичките. Всеки е хубав по своему. Била съм и във Флория,  Мол Форум и в този в Мол Емаар. 

# 577
  • Варна и...духом на Босфора
А,хубУ тогазе.
По-рехавУ ги гльидам фтумубилитИ.
Ади бакалъм,ии гюнлер!
Рипортвай сичкУ!

# 578
Ако имате възможност ги посетете всичките. Всеки е хубав по своему. Била съм и във Флория,  Мол Форум и в този в Мол Емаар. 
Благодаря ти за отговора. Ще нощуваме в квартал "Лалели" от прочетеното оставам с впечатление, че този в Мол Форум ще ни бъде най-удобен за посещение. Предлагат ли се семейни билети?

# 579
Скрит текст:
Благодаря ти за отговора. Ще нощуваме в квартал "Лалели" от прочетеното оставам с впечатление, че този в Мол Форум ще ни бъде най-удобен за посещение. Предлагат ли се семейни билети?
[/spoiler]

Можеш да разгледаш сайта
https://www.visitsealife.com/istanbul/en/

# 580
Скрит текст:
[/spoiler]

Можеш да разгледаш сайта
https://www.visitsealife.com/istanbul/en/
Намерих сайта и се оправих. Благодаря ти отново за отговора.

# 581
  • София
Привет на всички,
Плануваното през март ходене в Истанбул с дъщеря ми е на път да се осъществи на 19-22.09.
Чета обаче, че на турците не им разрешавали много много да излизат, само до магазина. Някой, който е бил скоро там дали ще ми потвърди, че и без това девойката се цупи на носенето  на маска, ами и ако ни затворят ....ще стане драма. Програмата е много лежерна, надявам се сами да се оправим там на място.

# 582
Нищо подобно. Улиците са пълни, животът кипи. Наблюденията ми са от последните дни - от Кушадасъ, Измир, Чанаккале, Одрин. Убедена съм, че Истанбул не прави изключение, няма как точно там хората да не излизат, а другаде - да.
Уф, вчера се прибрахме от 10-дневна почивка и пак ми се връща. Освен и ние да си реализираме проваленото мартенско пътуване, но пък знае ли се докога ще продължи гратиса без пср-и... Много ми се ходи и на мен нататък Purple Heart

# 583
Заповедта на министъра е до 30.09. Ние ще ходим между 19-22.09. това ни е пропадналата екскурзия за Великден.
Даже сега ни излиза по-евтино. С агенция сме, но ще си обикаляме сами....прятелката ми е била много пъти познава града, а и говори езика.
Доколкото съм чела има въведени ограничение и маските са задължителни на открито и закрито....не е болка за умиране.

# 584
Днес бях да си вадя паспорт и ми казаха, че имали неофициални информация, че от октомври пак затварят границата( нещо като Гърция), някой от вас имали някаква информация?

Общи условия

Активация на акаунт