Отговори
# 15
Здравейте🦋
Благодаря за всичко споделено!🌺🌷🌼
Ваня, значи и ти си в Белгия😊. Ние също в 20.00 часа излизаме, за да изразим благодарност.
Нека използваме това време сега, за да обърнем повече внимание на най-близките ни.🍀
Само да спомена нещо за коментирания финал. Много е възможно. Но, аз се надявам СЦ да не бъдат толкова жестоки с герой като Йълмаз. Ако той загуби любовта, ако загуби възможността да види как растат синовете му като загуби и свободата си...т.е. всичко в този живот...мисля, че би било прекалено тежък финал за Йълмаз, финал, който героят не заслужава. Хатип ага ще "свърши" в затвора и мисля, че мястото на Йълмаз не е "рамо до рамо" с човек като Хатип. "Свършването" на едно и също място ще принизи прекалено героя Йълмаз и заложеното в образа, ще обезсмисли изстраданото от него. Това е моето мнение. Какво ще решат СЦ ще видим.
Абди паша...всъщност аз не знам кой е той. Бащата на Хюнкяр или бащата на Аднан старши? 🤔 Или някой от младостта на Хамине?
Четох диалогът на Мюжгян с лелятя и ми стана неприятно. Явно е много объркан човек, след като си мисли, че смъртта на Зюлейха ще "поправи" и промени всичко. А какъв скандал спретна на Йълмаз за мнението му, че онзи мъж-насилник, който беше убил жена си и малтретираше децата си, не заслужава да живее. Мюжгян изобщо не мисли за децата на Яман. Иска затвор за Демир и смърт за Зюлейха. Кога била станала такава? Може би винаги е била...много хора преживяват много по-тежки ситуации от нейната и не желаят смърт и зло. Може би под благата й външност се криело нещо по-различно (червените подметки).
Бъдете здрави!🍀

# 16
Добро утро! Simple Smile
И аз го четох този монолог.
Скрит текст:
- Я давала клятву Гиппократа, тетя. Поклялась, что буду спасать жизни людей, что буду делать все, чтобы они жили. И не смотря на все это, я не могу перестать об этом думать. Если Зулейха умрет... Если Демира посадят в тюрьму за то, что он убил её... Мне кажется, что тогда всё наши проблемы закончатся. Они не будут больше лезть к Йылмазу. Больше не будут лезть к нам. Мне не придётся слышать про семью Яман. Кажется, что всё решится. Это такое тяжёлое чувство. Когда я стала такой плохой, как я могу думать о таких вещах, тетя?
Първо ме впечатли, че тя не може да престане да мисли за това. А второ, че вече мисли единствено за елиминиране на тялото на човека, не просто на личността Зюлейха. А това е предпоследната степен на недобронамереност към човек - атавистична жестокост, което надминава и животинското, и направо върви към безжизненото, към тялото като предмет. И понеже някой би казал: добре де, ама тя и Зюлейха стреля в Демир, има разлика. При Зюлейха това се случи в афектно състояние, при Мюжгян става дума за натраплива мисъл.
Последната степен на човешка недобронамереност е садизмът, който дори при животните не се наблюдава. При него няма стремеж да се унищожи жертвата, а да се поддържа жива, за да се увеличи времето на болката.
Дали си ги има в човека (природа) или не? Според мен, ги няма - и животните убиват, за да се нахранят. При човека източникът е СТРАХ, който може да доведе до дъното на човешко падение.

Има вече и превод:
https://turkru.tv/odnazhdy-v-chukurova-62-seriya.html
http://1plus1tv.ru/series/tureckie_serialy_na_russkom_jazyke/203 … sskom-yazyke.html

Последна редакция: пн, 06 апр 2020, 10:39 от Katya_I

# 17
Привет!
Мурат Татлъ - Кенан, съобщава, че ще се срещнем в еп. 63

Керем - ""Я вышел, чтобы приобрести самое необходимое, соблюдаю все меры предосторожности, дай Аллах, мы всё преодолеем"

https://www.instagram.com/p/B-o-sx4pOLLNKpQrlAVGDDQsZtpvQ_c8233kZk0/

Благодаря за преведения епизод! Flowers Bouquet

Ваня, щом си у дома, ще чакаш колкото трябва, за да не рискуваш при пътуването.
Пожелавам на всички надежда за по - добри дни! Hug

# 18
Здравейте! Animal Bee
Правим каквото ни кажат, за да се предпазим от вируса, но въпросът е: докога?
Говорят за две-три години.
(„Казаха ли докога ще си мием ръцете?“ – един вариант на въпроса от виц.) SmileSmile

Гледах 62 еп. и с превода ми хареса.
Докато чаках превода, попаднах на долния клип, който гледах много пъти.
Мисля, че ми помогна да видя по-добре героите и да подредя мислите си за всеки от тях такива, каквито ги виждам в момента.

Gözleri kör eden bir intikam duygusu…
Sizce aşk, intikamı yenmeye yeter mi?
(Усещане за отмъщение, заслепяващо очите ...
Мислите ли, че любовта е достатъчна, за да победи отмъщението?)
https://twitter.com/i/status/1243188457515528203

В клипа са включени тримата главни герои.
Мюжгян ще оставя и аз настрана, докато видим нейната история докрай.
Същото – и за Хюнкяр.
В началото се учудих защо Демир е включен към дилемата: любов – отмъщение.
Клипът ме накара да видя по един различен начин неговото поведение след филма на Мюжгян.
Демир: всички кадри преминават на фона на думите на Демир пред съда. Именно казаното от него тогава пред всички, е неговото отмъщение към Зюлейха, както и отмъщение към Зюлейха и Йълмаз заедно. Това не отменя другото, което Демир казва на Зюлейха чрез тези думи: несъгласието му да застинат в отношенията си без любов, а само като майка и баща на децата. Но този смисъл е след първия: отмъщение. Показват ни, че Демир си спомня сватбата, а после разплаканото му лице: как прибра децата, изгони Зюлейха, преспа с друга жена и накрая свали халката, отказа се от брака със Зюлейха. След това си спомни Зюлейха на гарата, когато се влюби в нея, а после видяното във филма: Йълмаз, повтарящ днес движенията на Зюлейха с ръце по нейното лице ...Разочарование, ревност, болка, безнадеждност карат Демир да отмъщава и така показа на Зюлейха какво я чака. Чака я, ако Демир не успее да се върне на пътя на любовта, за да се справи първо с отмъщението вътре в себе си, а после и да се изправи срещу отмъщението на Зюлейха и Йълмаз към него.
Йълмаз: отмъщението е негова основна линия на поведение. Той излезе от затвора с намерение да вземе душата на Демир Яман и както виждаме, само споменаването на това, че Демир е отровил Зюлейха, го накара отново да хване пистолета.
Нова е темата за отмъщението в поведението на Зюлейха. Нова в смисъл не като съдържание: Зюлейха отмъщава на Демир от момента, когато сключи с него брак със заключено сърце, но темата е нова като открито поведение. До филма на Мюжгян Зюлейха играеше своята „игра“ на отделни стъпки (разкри отношенията им с Йълмаз като такива между мъж и жена, каза пред Демир, че Аднан е син на Йълмаз) и прикрито (поддържа чувствата в Йълмаз, Аднан е пред очите му и в ръцете му, готвеха се за бягство, при всеки случай пази живота на Йълмаз); в клипа ни показват техни любовни сцени от началото, подкрепени с думи от днешния ден, думи за вечна любов, която е жива до днес. След филма обаче, Демир отдели децата, а нея изгони. Всичко, което Зюлейха прави след това, според мен, е отмъщение, дори безразсъдно отмъщение към Демир, защото то реално я отдалечава и от децата, и от Йълмаз: запалването, опитът за убийство, вербално отричане на реалността: Яман са „чужди“, Демир е жесток..., Демир не обича Аднан и ще го обижда и измъчва, Демир не обича нея самата... Най-далече по пътя на отмъщението Зюлейха стигна с опита за убийство на Демир, който е пречка пред това Зюлейха да се събере с децата и пред нейната любов към Йълмаз; отмъщение към Демир е и поредният опит за разкриване на тайната за Аднан пред Йълмаз в последното писмо до него.
Зюлейха играе сложна игра с Хюнкяр, която е единствената връзка в момента към децата; Демир знае това и като изведе Аднан и Лейля от конака, той отмъщава и на Хюнкяр, която пречи на неговото отмъщение, особено ако децата са приютени от жената, с която Аднан е имал някога връзка. Но Зюлейха не се отказва от пътя към децата през Хюнкяр – за всеки случай, като и повери Аднан, който в същото време обяви пред Йълмаз като негов син!
Така в момента виждам Йълмаз и Зюлейха като влюбени, готови да бъдат заедно и в следващия си живот, както и отмъщаващи, всеки поотделно и по свой начин на Демир: Йълмаз, защото му е отнел жената, а Зюлейха, защото Демир с любовта си към нея и към Аднан/децата днес вече е пречка за любовта и към Йълмаз.

В момента започна война и за земята на Чукурова. Интересно е, че Чукурова ще бъде защитавана от Йълмаз, който си беше  тръгнал, за да започне нов живот в Истанбул, но се върна тъкмо заради битката за земята. Отравянето обаче го отведе отново при Зюлейха и край болничното и легло Йълмаз отново изрази решителността си за живот или смърт заедно за двамата. Битката за Зюлейха и битката за земята на Чукурова никога досега не са били така тясно преплетени, а героите така драматично противопоставени. Още не знаем как Демир ще участва в този кръг от войната. Според мен, обаче сега е решаващо кой от  героите по-бързо ще се откаже от отмъщението и ще остане само на пътя на любовта:
дали ще се затвори пукнатината между Зюлейха и Йълмаз или ще стане още по-голяма.
Чия любов ще е достатъчна, за да победи отмъщението:
тази на Зюлейха и Йълмаз или любовта на Демир към Зюлейха?

# 19
Привет, момичета!

Благодаря за всичко споделено ❣🌺
Радвам се, че сте добре. 🥰
Радвам се, че ще има епизод в четвърък. Обичам четвъртъците!!! 😀

Снимки към новия епизод.

Когато видях снимката, си помислих, че Мюжгян е в затвора. Има нещо странно в тази снимка, но не знам какво.

А Зюлейха е в нечия спалня с бебешко легло, но дали е тази в големия конак или в малкия. 🤔

Хубав ден!
#бъдетездрави

# 20
Здравейте 💮
Благодаря за споделеното!🌹
Да, за съжаление, говори се, че ситуацията няма скоро да се подобри, но някак си, надявам се на друго.🙏

За мен, както вече съм писала, нито Йълмаз, нито Фекели са ръководени от отмъщението. Лично за мен, това не е тяхна основна линия на поведение нито самоцел, защото имаше десетки ситуации, когато двамата заедно и поотделно, вземаха други решения, водени от съвсем различни емоции. За мен, един отмъстител или човек, чиято основна цел е отмъщението, действа по друг начин и следва този път на всяка цена. Другите емоции са притъпени - няма емпатия, няма невинни, няма милост, жал или състрадание. Именно за това, няма как да включа тук Йълмаз, още по-малко Фекели. В сериала достатъчно добре са показани два типа отмъстители - Шермин и Хатип ага. Ясно се вижда липсата на всякаква мисъл за когото й са било, използва се всяка една възможност за нанасяне на удар, целта оправдава средствата винаги. В последно време, Демир също действа като отмъстител: има цел, следва я обсесивно и радикално и за това плащат и децата и майка му.
Жалко, че съдът не успя да наложи някакво свиждане между Зюлейха и децата, защото тя има това право, каквото и да е сторила.
Лично за мен, отмъщението и отмъстителите отговарят на друг тип поведение. Йълмаз може да е излязъл от затвора, с цел да прибере душата на Демир Яман, защото той му  взел жената, но преди това Демир Яман изпрати наемен убиец, за да вземе душата на Йълмаз...защото просто Йълмаз дишаше на този свят и имаше любовта на Зюлейха. Това че на някакво поведение се дава етикет, не значи, че друг тип поведение е различно от отмъщението. Демир също мъсти на Йълмаз още от началото, защото ревнува за любовта на Зюлейха. Това е моето мнение. Някак си не мога да възприема тези "твърди" заключения и категоризация : Демир следва любовта, а Йълмаз отмъщението. Единият прави всичко в името на любовта, а другият подчинява всичко на отмъщението. Аз не виждам нещата толкова обусловени и така канализирани. Има много други емоции, които в различните моменти вземат връх.
Интересни ми бяха думите на Бехидже, пред спящата Зюлейха...че била принудена да наруши клетва. Това ми подсказва, че тя и друг път е правила подобно нещо, но след това е дала дума. Сега, вярвам, че ще разберем от човека на Хюнкяр.
Хубава вечер!🌻

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 21:39 от dana78

# 21
Здравейте! Animal Bee

От Мурат:

2012 г.

50 години от сватбата на родителите му днес.

# 22
Не, че нещо ново и различно от фрагмана ни казват, но все пак - резюме на 63 серия.

Скрит текст:
Краткое описание к 63 серии 🤗

АДНАН, ТВОЙ СЫН, ЙЫЛМАЗ...
Чему воспрепятствует Хюнкяр, спрятав всю Адану за свою спину?
Фекели захочет остановить новую сделку Демира. Конечно, Демир его не послушает. Люди с плохим намерением заставят действовать и Хюнкяр. Хюнкяр, собрав жителей Аданы, постарается предотвратить важное собрание. Жители Аданы позади, Хюнкяр впереди - идут к будущему Чукурова. Фекели, тайно гордясь за Хюнкяр, наблюдает за всем происходящим.

"ШКОЛЬНАЯ" ЛЮБОВЬ ДЕВОЧКИ УЗЮМ.
Среди такой суматохи, Сание и Гаффур забыли записать Узюм в школу. Узюм, которая смотрит на школьников с завистью, расскажет свою печаль родителям, а также Хюнкяр. Очень тоскующая по внукам, Хюнкяр, идёт за покупками для Узюм. Хюнкяр рассказывает секрет и просит не раскрывать его перед дядей Демиром.

ГОСТЬ, КОТОРОГО С ТРЕПЕТОМ ЖДУТ В ОСОБНЯКЕ.
Демир всё ещё зол на свою мать. Даже если жители особняка ничего не говорят, они винят Демира. Среди всего, что происходит, все с нетерпением ждут одного гостя.

ДОБЬЁТСЯ ЛИ БЕХИДЖЕ СВОЕЙ ЦЕЛИ?..
Бехидже сказала, что вынуждена нарушить свою клятву. Она в халате и с иглой в руках зашла в палату Зулейхи. Сможет ли она осуществить задуманное? Что сделает Бехидже, которая отвлекла солдат, когда увидит Зулейху?

УЗНАЕТ ЛИ ЙЫЛМАЗ ПРАВДУ?
Самый критический момент 63 серии произойдёт в тот момент, когда Йылмазу напишут письмо. В письме будет говориться о сыне Йылмаза, но его прочтёт Мюжгян. Жизнь Йылмаз вновь может поменяться из-за одного письма. Сможет ли Йылмаз узнать, что у него есть сын?

# 23
Сабина Панчева‎
до
 ЛЮБИМИ СЕРИАЛИ С ПРЕВОД

12 часа ·

“Имало едно време в Чукурова” 63 епизод промо снимки и озет

Фекели иска да спре новата сделка на Демир. Разбира се, Демир няма да го послуша. Посещението на зли хора в града активира Хюнкяр. Хюнкяр събира всички хора на Адана и предприема мерки за предотвратяване на много важна среща в градския клуб. Хората на Адана ще последват Хюнкяр, за да защитят бъдещето на Чукурова. Фекели наблюдава Хюнкяр с тайна гордост.

Сред всички игри Сание и Гафур забравиха да запишат Узюм на училище. Узюм, която гледа със завист на връстниците си, които ходят на училище, и говори за неприятностите си както на тях, така и на баба й Хюнкяр. Изгаряйки от копнеж за внуците си, Хюнкяр тръгва да пазарува с Узюм. Узюм дори й казва тайната когато е била с чичо си Демир...

Дали Бехидже, която влезе в стаята на Зюлейха, казвайки, че тя нарушава клетвата, ще успее да постигне целта си със спринцовката в ръка и дрехите на сестрата върху нея? Какво ще направи Зюлейха, когато дойде Бехидж, която разсея войниците, които чакат на вратата?

Най-критичният момент от 63-ия епизод на поредицата е появата на писмо до Йълмаз, което Мюжгян чете, че е баща на Аднан. Ще се промени ли животът на Йълмаз с писмото отново? Признава ли Йълмаз, че има двама сина?

Демир все още е ядосан на майка си. Дори работниците на имението, смятат действията на Демир за грешни. Сред всичко, което се случва, ще има гост, който също мисли и за първи път всички чакат с надежда.

Дали Бехидже, която влезе в стаята на Зюлейха, казвайки, че тя нарушава клетвата, ще успее да постигне целта си със спринцовката в ръка и дрехите на сестрата върху нея?
Това не ми е много ясно. Значи ли, че Бехито ще успее да ѝ сложи "неподходяща" инжекция?

# 24
Добро утро! Simple Smile
Цитат
Дали Бехидже, която влезе в стаята на Зюлейха, казвайки, че тя нарушава клетвата, ще успее да постигне целта си със спринцовката в ръка и дрехите на сестрата върху нея?
Цитат
Това не ми е много ясно. Значи ли, че Бехито ще успее да ѝ сложи "неподходяща" инжекция?

tigasa1,  според мен това означава, че най-вероятно някой ще й попречи да постигне целта си, независимо че се е маскирала на медицинска сестра. Дали това ще е Зюлейха, което се намеква в бг превода ("Какво ще направи Зюлейха, когато дойде Бехидже ..."), или някой друг (в руския превод е: "Какво ще направи Бехидже, когато види Зюлейха"), ще видим.
Има и още едно разминаване между двата превода, касаещо Узюм и Хюнкяр. Hushed В бг превода Узюм разказва на Хюнкяр тайната на Демир. В руския е противоположното - Хюнкяр разказва на Узюм тайна и я моли да не казва на чичо си Демир. По-логично е да е това, което е в бг превода.
Спокоен ден на всички!

# 25
Здравейте! Animal Bee
Обратното броене:

Хюнкяр и Зюлейха, действат отначало заедно.
Едната - в името на сина.
Другата – на любимия.
Двете се събират в Демир.
За едната щастието на живота, за другата  - средство.
Едната вероятно ще изгуби сина си.
А другата между двамата мъже, които я обичат, ще остане сама.

Най-важната ценност за Зюлейха е животът на Йълмаз:
омъжи се за Демир, за да спаси живота на Йълмаз;
направи детето на Йълмаз дете на Демир, за да спаси живота на Йълмаз.
Какво ли не направи за този безценен живот, в колко различни ситуации говорейки не това, което чувства, правейки не това, което иска сърцето и, прикривайки го с тялото си...Зюлейха продължава да спасява живота на Йълмаз.
Зюлейха иска Йълмаз да остане жив и да си върне децата!
За да остане жив, не му казва, че има син. Страхува се от неговата реакция, която може да застраши живота му; вероятно се страхува и за реакцията му към самата нея. Писма му пише, когато Демир е скрил децата, а Йълмаз или се е сгодил, или започва нов живот с Мюжгян далече в Истанбул. Тогава, когато е безнадеждно. Страхът за живота му е основната причина Йълмаз досега да не знае, че има син, който Зюлейха, за да спаси живота на бащата направи син на Демир. За да си вземе децата обратно, без живота на Йълмаз да пострада, Зюлейха, която жертва за живота на Йълмаз най-ценното, стреля в Демир, който и стана мъж, за да  спаси живота на Йълмаз...Омагьосан кръг.
Накрая, спасяваният от Зюлейха Йълмаз, пазен от Демир, пазен и от истината за Аднан, когато случайно разбере, че Аднан е негов син и застреля Демир, ще остане жив. За щастие на Зюлейха. Останал жив, ще го върне обратно в затвора.
Зюлейха прави всичко възможно, за да се случи така.
В разкошната сцена в съда на фона на биещите се мъже на преден план режисьорът е извел лицето на Зюлейха:
смъртен страх за живота на Йълмаз от войната между двамата и последвалия изстрел.
Когато Сабахаттин след това дойде при нея, Зюлейха го пита за Йълмаз;
какво я интересува как е Демир.
От всичко за живота на единия до смърт за другия си има цена.

# 26
Не знам, дали ви е попадал пред погледа този пост от ония дни, но в него има някакви подсказки за бъдещо развитие на сюжета в 3-ти сезон. Източниците - туркини и арабки, които преди са предвидили: историята с филма на Мюжгян, изстрела на Зюлейха и др. Твърдят, че имало изтичане на информация от екипа и набелязват няколко основни бъдещи момента:
# Демир ще попадне в катастрофа и ще се окаже в някакво езеро (не съм видяла аз езеро, може би става дума за река). Не е ясно дали ще го считат за умрял или изчезнал.
#  Ще се появят нови имена и ще върнат действието към миналото. Ще покажат сцена, в която Хюнкяр е затворена в стаята си.
# В 3-ти сезон ще се появи нова любов на Демир. Актрисата влиза в каста като пълноценен персонаж.
#  След смъртта на Мюжгян, Фекели и Хюнкяр ще пуснат Зюлейха и Йълмаз с трите деца.
Не е ясно, в този момент Демир се води изчезнал или не.

Скрит текст:
Мы понятия не имеем, откуда турки и арабы всегда всё знают наперёд, однако, и сейчас у них появились некоторые догадки по поводу развития сюжета в дальнейшем, (утечка информации, как они пишут).
Напомним, всю историю с записью от Мюжгян, выстрелом Зулейхи и т.д., они заранее предугадали 🙈
Итак, что у нас есть:
❗Демир на своей чёрной машине, путём несчастного случая, окажется в озере. Несколько серий его не будет видно.
P. S. Будет он считаться умершим, либо пропавшим, пока неизвестно.
❗В сериале появятся новые имена, и мы вернёмся в прошлое. Нам покажут сцену, где Хюнкяр была заперта в своей комнате.
P. S. Вероятнее всего были ещё какие-то угрозы Хюнкяр, иначе зачем нам показывать эту сцену.
❗В третьем сезоне у Демира появится новая любовь. Актриса войдёт в каст, как полноценный персонаж.
P. S. Неужели мы дождёмся и этого.
❗После смерти Мюжгян, Фекели и Хюнкяр отпустят Зулейху и Йылмаза с тремя детьми.
P. S. Осталось понять, Демир на тот момент уже будет пропавшим или ещё нет.

# 27
Привет!
Благодаря за всичко споделено! Flowers Bouquet
Юзюм не издаде тайната на майка си, но Хюнкар явно е намерила правилния подход Laughing

Едва ли случайно Демир пред всички каза, че са ходили в Мерсин. Заблуждава ли ги или проверява дали майка му ще се сети при кого е оставил децата.

Надявам се най - после да разберем на кого друг е посегнала Бехидже.

# 28
Здравейте Flowers Four Leaf Clover
Благодаря за коментарите! Flowers Hibiscus
Не знам, за трети сезон, но много е възможно, още повече, ако сега възобновяването на снимките се забави. Ще видим. Но, това за някаква любов на Демир с друга жена, нещо не ми се връзва, нито Хюнкяр да пусне Зюлейха с децата при Йълмаз. Но, знае ли човек, какво ще замислят СЦ Thinking...всичко може, но ми се ще да е логично и да следва линията на зададеното до сега.
Лично аз вярвам, че е правилно човек да плаща цената за собствените си грешки, а не за стореното от друг в негово име. Йълмаз нито е молил Зюлейха да му помага, нито да му спасява живота. Това, че Зюлейха се омъжи за Демир и даде детето на Йълмаз на Демир дори не е нейна идея, нито нейн план, а беше натрапена от Хюнкяр стратегия, съгласието за която тя постигна чрез изнудване и лъжливи обещания. Макар и с добри намерения да спаси живота на Йълмаз в затвора, Зюлейха несъзнателно доведе до обратното: тя го застраши... защото съществуването му вече беше вредно за плана на Хюнкяр, както и за този на Демир.
Йълмаз плати двойна цена за доброто намерение на Зюлейха да го спаси: 1. Беше лишен от правото да знае, че е баща; беше лишен от възможността да бъде баща на детето на Зюлейха; 2. Животът му беше застрашен многократно.
След излизането му от затвора мълчанието и лъжите на Зюлейха бяха постигнати чрез "игра" с живота на Йълмаз при изказване на истини и заплахи за отнемане на детето на Йълмаз: и Хюнкяр и Демир използваха живота на Йълмаз и страха за вземане на детето, за да моделират желано поведение от страна на Зюлейха и съответно те имат своята голяма и основна роля в тази ситуация. И Хюнкяр и Демир сами са си "павирали" пътя към евентуален изстрел от страна на Йълмаз, а не е само поведението на Зюлейха.
Ако Хюнкяр загуби сина си, а Демир живота си, то те сами ще са си виновни за това, защото "играта" я играха основно те и те определяха правилата и насоката на случващото се. В един момент, когато тази "игра" излезе извън рамки, голямата вина за бъдещите събития се ще носят именно "кукловодите" по отношение на истината за Аднан, а те са Хюнкяр и Демир. Зюлейха адаптира поведението си според тяхното, тя реагираше на техните действия. Желанието за изказване на истината бяха и следствие на изнудването и заплахите от страна на Яман. А, отделно - Зюлейха стреля в Демир, заради децата си, а не заради живота на Йълмаз.
Лично за мен, напълно очаквано и предсказуемо ще е, ако Йълмаз стреля, след като научи за Аднан. Това е най-логичната реакция и всички ще я очакват. Аз, обаче, се надявам СЦ да ни изненадат с нещо по-интересно и неочаквано, с нещо по-оригинално и криещо вълнуващ смисъл.
Според мен, Йълмаз вече плати доста висока цена за това, че Зюлейха си мисли, че пази живота му. Единствено той, от всички замесени в ситуацията с детето Аднан, има най-малка роля, най-малко участие и/или преднамерени действия, а ще е най-потърпевш. И ако Йълмаз влезе в затвора, то цената за всичко това ще си я плати отново той, а не Зюлейха, която ще е навън, заобиколена от децата си. Не и Демир, който още от самото начало знаеше, че или ще убие или ще бъде убит и беше и е готов за това, защото вече е и биологичен баща и знае, как би реагирал той, ако друг мъж отглеждаше Лейля, без той дори да знае или позволи това. Хюнкяр може да загуби сина си, но ще й остане наследник на Яман, каквато беше целта й и заради което тя започна всичко това и стартира тази "игра".
Смъртта на Демир и затвор за Йълмаз - не виждам равностойно поемане на вината за действията; не виждам, с какво ще допринесе това развитие за израстване и поука за душите на "играчите", нито с какво съдбата ще компенсират нечии страдания или усилия. Но, това са си мои усещания и ще приема, ако СЦ заложат на един тривиален финал.  Simple Smile
До довечера! Simple Smile

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 16:06 от dana78

# 29
Мурат Сарачоолу е поставил най-горе в своя туитър сцената в съда.
Явно и на него му е харесала.
Който е гледал „Черна роза“, познава стила на режисьора;
В този сериал има много такива сцени, там заснети  в откритото пространство на конака;
героите застиват като скулптури.

Невеста в сватбената рокля на свекървата, облечена на сватба преди 40 години;
невеста в рокля от Париж/Германия.
Още не знаем какво се крие зад това.
Довечера ще видим двете насън или наяве една срещу друга във война за Йълмаз.

Общи условия

Активация на акаунт