Отговори
# 45
И аз още не мога да асимилирам, но също смятам, че имаше интересни и наситени моменти. Нещо цялата сцена със Зюлейха и Мюжгян изглежда странна....така и предполагах. Не може да разберем истина ли е или нещо друго. Ако е истина, аз лично си мисля, че тук може да се намеси Демир. Зюлейха не е писала новото писмо, това показва, че следва пътя си - думите си и писмото до Йълмаз от затвора: логично избира децата си пред любовта и Йълмаз. Сега Демир я унижава, като това ще затвори кръга с набор от негови действия, за да утоли гнева си. Може би ще разбере, че тя не се е върнала и ще я потърси...тогава може да види сцената, ако е действителна. Така ще си даде сметка и ще започне някакво затопляне и нормализиране на отношенията им. Не мисля, че Йълмаз ще е там...какво ще прави в гората, няма и повод да търси Мюжгян - тя може да е казала, че е на работа, уж.
Дано получим информация, какво ще става със сериала. Дали?
Лека нощ и от мен! Simple Smile

# 46
Лучия, върнах се, за да ти кажа, че няма да те убеждавам.
Няма да мога да убедя теб, защото и аз виждам всичките глупости.
Ако трябва да започна от най-важните, това ще са главният лекар и т.нар. прокурорка и по реда нататък.
Това, за което нямам отговор е, дали последните епизоди следват замисъла или са комплектовани от това, което са снимали преди карантината. Според мен, е комбинация от двете с превез на второто. Но замисълът не се е изгубил и това е важното. Аз си запазвам правото за повече критичност, когато настъпят по-спокойни времена.
Сега се радвам, че ще има ваканция, вече съм доста изморена и от сериала, а и от всичко около нас.

# 47
Ваня, виждаш ги, но успяваш да ги игнорираш Smile, а аз - не.
Зюлейха с една ръка се бори с Бехидже, която е три пъти по - тежка от нея и се качи отгоре ѝ. Никой не провери за липсващи престилки, нито някой излезе да се огледа наоколо веднага щом Зюлейха каза кой я е нападнал. Войниците бягаха пред Айкут и сестрата, следователно не са били пред стаята, но им повярваха, че никого не са видели. Как да видят, когато не бяха на пост.
Фекели научи къде се намират анкарските бандити, но никаква полиция не се занимава с тях, въпреки, че имаше трима ранени.
Не успях да видя кой дебнеше зад храстите, когато единият бандит говори с Хатип.
Няма как Сание да забрави да запише Юзюм на училище, все пак поне основното образование в Турция е задължително, а майката на това дете почина и то живее незаконно с Гафурови, а никой от държавни или общински органи не го търси, не се интересува какво става с него след смъртта на Зелиш.
Като игнорираш тези и още други глупости и прочета поста ти след превода, се оказвам убедена, че серията е хубава. Smile

Да ви пожелая и аз като Фекели - спокойствие и търпение и да ви напомня най - хубавия хаштаг - Няма да се предадем! Hug Heart

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 10:27 от LU4IQ

# 48
Toni Helmy‎
до
 Турски сериали с превод- DIAMONDS Studio

18 часа ·

Заснемането на всички сериали, които ще продължат през следващия сезон, ще започне веднага щом условията позволят. Тоест филмовите екипи няма да имат летни ваканции през тази година, всички ще правят снимки, докато има възможност. Когато започне новият есенен сезон, все още не е напълно ясно, това ще зависи от финансирането на поредицата. Ако има рекламодатели, тогава някои от най-популярните проекти (Доктор чудо, Имало едно време в Чукурова, Основаване Осман, Чукур и др.) Може да започнат това лято.

# 49
Здравейте!

Благодаря ви за приятната компания снощи. 🌺

Още не мога да преценя дали ми хареса видяното, но май по- скоро клоня към нехаресването...

Наистина превърнаха Мюжгян в човек, чиито действия не одобрявам. Не беше такава. 🥺 Как можа да си помисли, че ако убие Зюлейха всичките ѝ проблеми ще приключат, нима това е начина?! (Мисля същото относно опита за убийство на Демир). Какво си мисли Мюжгян, че ако Зюлейха е мъртва, Йълмаз ще я заобича?! Щом го обича нека се бори за любовта му, да се опитва да спечели сърцето му. Ние знаем, че това е невъзможно, но тя щом реши да остане с него, трябваше да постъпи по различен начин, а тя тръгна да убива Зюлейха- истинска глупост. Дадоха ни историята ѝ с Йълмаз като много бърз филм. Точно тази нейна любов я промени така, но не оправдава грешките ѝ. Особено последната ѝ.

И аз мисля, че е по- логично Демир да я спаси и така да реши да спре наказанието ѝ. Но може някой от кухнята да усети липсата ѝ и да я потърси...Ще видим какво ще стане, но кога ли?! 😀
Съгласна съм - Демир е много различен, сякаш не е той. Поддал се е на гневът. Сърцето му гори и съм сигурна, че иска Зюлейха обратно и я освободи, защото я обича. Нарочно каза, че е заради хорското мнение, за да не покаже колко наранен е всъщност. Изхвърли халката, излиза с приятели, държи се така сякаш Зюлейха е никоя за него и я превърна в работничка, такава каквато тя дойде в Чукурова. Но още я обича и ще видим дали любовта му ще устои и надделее или наистина тотално ще изхвърли Зюлейха от сърцето си.

Зюлейха облече роклята, с която се видяха с Йълмаз в горичката и Хюнкяр ги разкри. Пак със същата рокля отиде на среща с Йълмаз, но този път я завари огромна опасност.
За Бехидже не знам какво мога да кажа. Няма сърце тази жена, щом можа да причини това на собствената си племенница...
Много ми хареса, че Хюнкяр и Фекели най- после пиха кафе, че отдавна не го бяха правили заедно. 😀

А Юзум всъщност не разкри тайната на Демир или не съм разбрала... 🤔

Хубав ден, момичета!

# 50
Здравейте! Animal Bee
Ако снощи бях разбрала това, което сега оттук оттам видях преведено, щях веднага да кажа колко много ми харесва развитието на основния сюжет!
За всичко останало, ще пиша след превода. Но едно нещо, искам да споделя сега.
В този сериал моят герой е Демир и се радвам, че той може би не толкова умно, колкото опирайки се на чувствата си и интуицията, в този толкова труден момент, намери решение. Не знам докъде ще го доведе, той също едва ли знае. Но за мен е важно това, че той търси решение, в което изходът е посочен, но малко преди да се стигне до него, дава възможност на Зюлейха, последна възможност. И на себе си, разбира се. Защото той е принуден да прави нещо, което душата му не иска.
Ако трябва да определя статуса на отношението Демир – Зюлейха в момента, от негова гледна точка това е състояние пред развод. Този развод се е случил в главата на Демир. Беше следствие на тайната среща, когато Зюлейха зае страната на „партньора“ по спасяване на честта на жена му и по стопански въпроси пред цяла Чукурова; Зюлейха зае страната на Йълмаз, нейн бивш годеник и в момента любовник. На този етап разводът беше съпроводен с действия, колкото практически, толкова и символични: изгони Зюлейха, раздели я от децата и ги отведе на друго  място, спа с друга жена и свали халката. Следващата степен ще бъде пренасянето на мисленето от главата върхи лист хартия, подаден в официалната институция. Много важно е това, че като оттегли иска и освободи Зюлейха от затвора, решението на Демир дава междинно време между роденото в главата и официалното действие. Точно тук трябва да видим какво ще прави Зюлейха. Тя знае, въпреки това, което говори наляво и надясно, че Демир я обича, чу го последно много ясно и подчертано по време на неговото изказване пред съда след трите куршума в тялото му. За някои Демир я унижава, а за мен Демир постъпва много справедливо и предвидливо с това, което и каза при връщането в конака: „След като не ти харесва да си Зюлейха Яман, след като не искаш да носиш моята фамилия, тогава се връщай там, откъдето си дошла. Или ще останеш тук като прислужница, или се майхай оттук!“
С връщането в конака Зюлейха веднага усети какво я очаква след развода.
Изтича в спалнята, но тя какво си е въобразявала, че там ще бъдат децата и всичко ще е както преди?
Децата ще останат при Демир. Аднан е биологичен син на Йълмаз и винаги ще бъде такъв; ако майката иска, може да каже на биологичния баща, че има син. Това е нейн проблем. Когато се омъжи за Демир, тя на него не каза, че носи дете от брака си пред Бог. За Демир детето е приемно дете, доведено от майката! и негов син, роден в законен брак. Демир ще се опира на тези аспекти от бащинството. Лейля е негова дъщеря. Зюлейха е майка и ще продължи винаги да е майка на децата. От Зюлейха зависи какво би предприела оттук нататък сама или с Йълмаз.
Зюлейха казва и аз и вярвам, че богатството никога не я е привличало. Дали така ще мисли, ако трябва сама да се грижи за децата, които в случай на развод ще живеят между нея и Демир? Останала сама, тя как би осигурявала финансово времето, което съдът ще и отреди? Би ли поела път към Йълмаз, когато знае, че ще има война за Аднан и ще има жертви, както и това да остане Лейля при Демир? Когато Йълмаз има свое кръвно дете, заради което остави Зюлейха на пътя по време на неслучилото се бягство? Дали няма да си спомни как Демир обича, как иска най-доброто „за моята жена и моето дете“, за университета в Берлин...
Създават ни много интерсна ситуация, когато за бедната Зюлейха, работеща като прислуга в Яман, сега ще се борят двамата най-богати в Чукурова. Може и да не се борят, но по-вероятно е да го направят и ми е интересно как всеки от тях ще направи това. Когато се ожени за Зюлейха, Демир я издигна от ниското най-високо, без да каже и дума за това. Театърът с измислените богати роднини беше за пред хората, за Демир това никога не е било от значение. Напротив, чули сме го да я успокоява, че без образование и никоя, тя за него е любимата жена, в краката на която той сложи света. В същото време видяхме Йълмаз, който една образована и умна жена, за съжаление безответно влюбена и излъгана, падна от високо най-ниско. Затова сега с голям интерес ще следя междинното време между развода в главата на Демир и развода в действителност, ако последва такъв: всеки от тримата какво ще прави.
Сега отново си припомням историята на Сехер:
завърнала се в конака, Зюлейха е в една от своите предишни рокли, каквито носеше Сехер, спи в нейното легло, работи същата работа и е в същата позиция като Сехер: бедно момиче – богат господар, друг биологичен баща на детето.
Сега ще разберем защо сценаристите включиха историята на Сехер, как ще я използват и какво искат да ни кажат с трите истории:
старата и тази, която сега започва на Зюлейха, съпоставени с историята на Сехер.
Как искам сега при тази социална дистанция да започне новата история на Зюлейха и Демир!
Постоянството в любовта, жертвите за нея, цената, която плаща, страданието променят Демир.
Докато всички говорят за жестокия Демир, гледайки го отвън, аз все повече виждам неговата красива душа. 

# 51
Здравейте🦋,
Благодаря за споделеното!🌻
Добре, че е Хюнкяр в тези моменти, за да влияе положително на Демир, само това мога да кажа. Както съм споделяла, аз любовта Демирова не я приемам, не я възприемам и още по-малко мога да харесам начините, чрез които иска да я "изкопчи" тази любов. Има голяма разлика между здравословно постоянство и обсесия. Именно за това и не мога да му се възхитя, нито ме разчувства по някакъв начин. Не видях Демир да е слагал в краката на Зюлейха света....за материалното - да, но откъм емоция...нищо подобно. Още от началото я излъга, че Йълмаз е загинал в пожара в затвора. Оттам и тръгнаха нещата. После я наказа, заради реакцията й на тази негова лъжа, когато тя видя живия Йълмаз. Не съм го чувала Демир да пита Зюлейха как е, какво желае, за какво мечтае. Да направят нещо, което тя иска, за което тя дава предложение или инициира. Подсмихваше й се за шиенето, не се замисли да й предложи да й купи салон и тя са стане моделиер или нещо подобно....да й предложи да учи, например. Да, Зюлейха нямаше желание за нищо, но не видях Демир да се старае да я "внедри" в семейството, да я подтикне да прави нещо за самата нея. Демир беше зает със себе си, винаги е така. За него значение имат основно неговите емоции. Той дори и майка си възприема за даденост и се отнесе с неблагодарност. Демер има много положителни черти, но не и в любовта, там е егоист, лично за мен. Всичко в аспекта на любовта ми е сякаш "изсмукано", "изтормозено" и насила. Но това са моите усещания. С интерес чета различните.👍
За мен, няма как Зюлейха да обикне Демир. Това, че той я обича не е достатъчно. Мисля, че тя този път ще се опита да се примири, заради децата си...заради които се отказа от любовта си към Йълмаз. До там. Това примирение, ежедневието и децата, както и по-нормалните отношения ще създадат впечатление за ново начало. Но, аз лично мисля, че Зюлейха няма как да обикне Демир, както обича Йълмаз. Заложеното в героинята е друго и прекалено силно е подчертано като идея и заряд, за да има обрат. Такава силна любов е единствена, повторението й е почти невъзможно, лично за мен. Освен, ако сега не се случи нещо драстично със Зюлейха и да я промени из основи, аз иначе не виждам друга логика.
За Мюжгян, аз очаквах да "изпадне", защото тя самата тръгна по този. На много жени се случват любовни разочарования, но само някои стигат до крайности и вършат лоши неща. Реакцията зависи от същността на човека и силата на характера. В момента Мюжгян изживява първите етапи в ситуацията на Демир, който също целеше физически да унищожи съперника. Но на Мюжгян й липсва нейна "Хюнкяр", за разлика от Демир, тя има леля, която е психопат. Дали Мюжгян ще осъзнае, че е на грешен път и че Бехидже я е манипулирала или ще бъде късно, ще видим.
Хубава вечер!🌺🍀🦋

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 20:42 от dana78

# 52
Привет!

Ира, единствената сцена, която зарадва зрителите. Smile Е, може би не всички, но аз харесвам общуването на Хюнкар с Фекели точно на това място.

Демир защо реши да подпише сделката за продажбата на неговия дял от фабриката в клуба, а не в кабинета си във фирмата. Хюнкар как уговори и събра делегацията не стана ясно, но цялата сцена в клуба беше изкуствена и леко фалшива. Спасиха Чукурова, а никой не знае от какво точно я спасява, защо се изкупува земята и кой движи цялата завера. Ние виждаме само изпълнителите. Стрелбите между двете семейства - Яман и Фекели, вече се износиха от употреба, затова се появи нова заплаха за живота на Хюнкар и Демир - от Анкара. Те обаче не знаят, защото Фекели "забрави" да каже на Хюнкар за нападението над него и Четин.
Някои важни и интересни сцени не бяха достатъчно дълги, а пълнежите - обратно. От няколко епизода насам забелязвам тази тенденция - повече време за второстепенните герои. Изглежда имат норматив за сезона, който трябва да покрият. Или сценаристите нямат нови идеи за главните герои.
Да, Юзюм не издаде тайната на Демир. Хюнкар я помоли да пази нейната тайна - не трябва да яде сладко.
Без никаква конкуренция рейтингът и в трите групи е по - нисък. Много странно - точно когато всички са си в домовете.
Ваня, нито веднъж досега не са показали как Зюлейха си представя живота с две деца без доходи. Много хубаво, че богатството не я интересува, но нали трябва да се грижи и за децата. Демир е богат и съдът ще присъди яка издръжка - сигурно на това се надява. Демир не знае, че в затвора тя за първи път постави децата пред Йълмаз. И сега при първия сигнал отново тръгна на среща с него. Това грешка на Зюлейха ли е или сценаристите не могат да измислят друг начин Мюжган да я гръмне.

Тъкмо научиха прислужниците да се обръщат към Зюлейха с "гелин", сега трябва да свикват, че е една от тях и вече не е "гелин". Сание я гонеше да работи, сега я моли да не пипа нищо в кухнята.

"Ниското" на Зюлейха и на Мюжган не е съпоставимо. И двете искат да убият, но едната е лекар. Бехидже ѝ помогна да си отговори на въпроса дали е добър човек. Беше добър човек, но вече не е.
Дана, Мюжган не беше сама по пътя на падението, имаше много съучастници. Виж само Жюлиде - ако беше повярвала на Зюлейха за Бехидже, сега Мюжган нямаше да посегне към пистолета. Кенан се върна с доклада за Бехидже, но след дъжд качулка.

# 53
Лучия😊...за Мюжгян: за всяко падение има съучастници, но решенията как човек да продължи и какъв път да поеме са личен избор. Не всеки човек става убиец заради това, че е е излъган и предаден в любовта. На толкова много хора са се случвали ужасни неща и не са минавали граници. Това, че Мюжгян решава, евентуално, да убива си е нейно решение. Тя е лекар. Учила е и психология. Как така не се усети за леля си. Не се запита, как така това писмо е оставено там, а не е доставено лично на Йълмаз във фабриката. Няма пощенско клеймо, т.е. оставено е. Зюлейха толкова ли е глупава, че да оставя писмо за Йълмаз в дома му, това хрумна ли й...не. Мюжгян е на този хал и заради своите решения и убеждения.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:08 от dana78

# 54
Не се "усети", защото изведнъж интелектът ѝ се оказа на нивото на Юзюм.
Това с писмото - как, къде Бехидже намери тази писарка, въобще не го коментирам. Някакви сцени монтирани набързо, като кръпки. Откъде Мюжган взе пистолет като знаем, че веднъж вече Зюлейха открадна пистолета на Фекели... Прочетоха писмото, Мюжган подпали, намери пистолет, намери и човек, когото да изпрати при Зюлейха - по тъмно, и хукна в гората. Къде са през това време Фекели и Йълмаз, къде е тази гора, че Зюлейха притича по домашни чехли за нула време... - зрителите не трябва да се вълнуват от тези въпроси. Grin

Метин Акдюлгер днес е рожденик. Да е жив и здрав! Heart

# 55
Да е жив и здрав Метин! BalloonCocktailViolin
Ако знае колко го обичам за неговия Мурад!

Мостът като мястото за срещи на Хюнкяр и Фекели наистина е много добре избрано и безкрайно красиво.
И изпълнено със символика.
Ако двамата не бяха мост между страните, техните синове досега щяха да се избият.

Лучия, не само Жюлиде не повярва на Зюлейха.
Забелязах три момента, в които Зюлейха говори за Бехидже:
Първо, когато дойдоха в стаята и тя каза, че Бехидже е искала да я убие, но не и повярваха.
След това за Бехидже стана дума с Йълмаз, когато я отвеждаха от болницата към затвора.
Тук присъства и Жюлиде, но Зюлейха сподели това, което измислиха, когато не и повярваха:
лекарствата са предизвикали халюцинации.
Така Зюлейха предпазва Йълмаз от някакви действия към Бехидже.
Интересно е, че тук присъства Мюжгян, но тя може би не чува какво говорят.
"Зулейха, это правда? Правда, что Бехидже хотела убить тебя? Скажи же, ответь!
Нет, неправда.
Зулейха, сказав правду, ты не навредишь мне, пожалуйста.
Я говорю правду. Я принимала сильные лекарства, это из-за них.
Я ещё не в порядке, только прихожу в себя. Сказали, что могла увидеть кошмар."

И третият случай, когато Зюлейха разказва историята на Мюжгян в затвора. И от нея тръгват последиците, защото Мюжгян се върна в конака на Фекели и вече беше разбрала какво е направила лелята;  това притисна Бехидже да действа с писмото.
Зюлейха не е знаела какво ще се случи, но можеше да използва присъствието на Йълмаз, за да се види докрай историята, той щеше да и повярва и заедно с Жюлиде да доразследват. Тя пази Йълмаз, но нейният живот беше в смрътна опасност. Прикривайки Бехидже, сега Зюлейха може да се окаже в още по-сложна ситуация. Бехидже щеше да бъде хваната преди да започне следващите действия и така можеха да се предотвратят много други, вкл. и новата история в гората.
Зюлейха е вманячена да пази живота на Йълмаз.
В първата половина от откъса Мюжгян казва на Зюлейха нещата такива, каквито са.
Тази част свършва, когато Зюлейха трябваше да влезе в отбрана на неземната любов. И нападна Мюжгян с лелята.
Във втората част Зюлейха е отвратителна. Тя чувства слабите страни на Мюжгян и я у дря по тях. С неудобство от поведението на Зюлейха гледах този откъс. Мюжгян не можа да се овладее от това, че собствената и леля  и нанася такъв  удар в гърба.
Много е жестока Зюлейха и продължава да настоява, че не те двамата с Йълмаз са виновни като се срещат тайно, а Мюжгян, която е заснела това, което те крият от хорските очи.

https://vk.com/cukurova_mavi?z=video-135783830_456241032%2F59588 … l_wall_-135783830

# 56
Здравейте🌻,
Мюжгян много пък нахално реши да ходи на свиждане на Зюлейха. Защо? За да тържествува над страданието й, нали?
Аз не мога да съдя Зюлейха в този момент. Защото Мюжгян дойде с лоши намерения и Зюлейха не е длъжна да я търпи и да се държи добре с нея. Дори не трябваше да говори с нея.
И друго: коя истина каза Мюжгян - че двамата са влюбени и изневеряват или че Йълмаз само съжалявал Зюлейха и искал да й помага, защото е добър човек. Ту така - ту иначе. Как така тогава й е изневерил Йълмаз в това прословуто видео...пак от съжаление към Зюлейха ли? Stuck Out Tongue Winking Eye
"М - ...Струва ми се, че Йълмаз само те съжалява. Защото ти си в такова състояние, че на човек му става жал. Наистина жал. За това той постоянно ти помага, когато ти е нужна помощ. Съжалява те.
З - Той все още не ме обича, така ли? Не е влюбен в мен? Отдавна ме е забравил? Само се грижи, защото ме съжалява, така ли?"
Мюжгян кима.
Е, тогава питам пак...защо й беше на Мюжгян да праща филма на Демир и да твърди, че двамата са любовници и все още се обичат?!
За мен, Мюжгян тук показа липса на доблест. Сега лицемерничи пред Зюлейха, само за да я нарани зад решетките. Хем Йълмаз само съжалявал Зюлейха, хем пък филмът беше изпратен на Демир, за да види любовниците.
За мен, тук Мюжгян беше жалка. Защото нямаше работа при Зюлейха.
И Зюлейха е права в някои неща - защо Мюжгян се съгласи да се преместят в малкия конак?! И после да се запита, защо самата тя реши после на инат да се върнат там след раждането. И най-важното: Зюлейха ясно й каза, че са наивни да смятат, че Йълмаз ще бъде с нея, само ако тя умре. Но, явно Мюжгян си е навила някои неща и послуша леля си.
Зюлейха смята, че е невинна и е постъпила правилно, с цел да предупреди Йълмаз. Това си е нейно право да мисли така.

Честит рожден ден на Метин! Страхотен е!🌼
Лучия👍; Ваня - да, съгласна съм, че Зюлейха трябваше да каже на Йълмаз. Не знам, как с това му пази живота, обаче, защото няма как той да е застрашен. Но определено не искаше да му създава неприятности в дома...а може би трябваше. Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 23:27 от dana78

# 57
Ваня, писах само за Жюлиде, защото тя е представителят на закона, съобщават ѝ за предполагаемо престъпление и нищо не направи, никаква проверка, довери се на думи. За лъжата на Зюлейха пред Йълмаз толкова се възмутих, че за първи път писах в акаунта на сериала в ИГ. Нямаше никаква заплаха за живота му, тъкмо щеше да изгони и двете - леля и племенница Grin
Благодаря за видеото! Сутринта като видях събрани само 400 рубли и повече не съм посещавала страницата.
Дана, Мюжган можеше да не отиде в затвора, но нямаше откъде да разбере със сигурност, че леля ѝ наистина е опитала да убие Зюлейха. После ѝ каза, че преди появата ѝ е била щастлива - толкова превод имаше на онлайн. Не отиването е важно, а поредното признание на Зюлейха за връзката ѝ с Йълмаз и последвалите заплахи. Тя не допуска, че Мюжган няма общо с опита на Бехидже да я убие.
Интересно какво разказа на Хюнкар, когато пътуваха от затвора към конака.

Направи ли ви впечатление колко умело сценаристите прикриха повода за тайната среща на Зюлейха с Йълмаз, за да не разбере Жюлиде за плана с който промениха истината за убийството на Ерджюмент. Зюлейха за камъка на търпението, Йълмаз - всички са виновни, единствената невинна е Зюлейха, Демир - честта му, любовта му и т. н., но конкретен разказ за сниманото от Мюжган липсва.

Да се повеселите и вие Joy Два пъти го гледах Hands Clap

https://vk.com/birzamanlarcukur?w=wall-82230597_172481

Скрит текст:
В 31 провинции забраняват излизането на улицата за два дни - събота и неделя.

Завихрят се огромни опашки пред магазините,

https://www.instagram.com/p/B-0IcbZJw6Y/

https://www.instagram.com/p/B-0CGO2pb2i/

а тук се бият за хляб

https://www.instagram.com/p/B-0ImUSJiSW/

# 58
Здравейте! Animal Bee
Желая ви спокоен ден, бъдете здрави!

Лучия, наистина много маскираха повода за срещата и така се изгуби информация.
Прокурорката се отдаде на романтични теми.

На мен историята в гората много ми напомня съня на Зюлейха преди бягството. В сцената виждам вплетени представи на Зюлейха от този сън.
Ще направя допускане, че Зюлейха е чула какво и каза момчето, но в реалността е отказала и се е прибрала в конака, а може и появата на момчето да е фантазия; на мен не ми се вярва Зюлейха в това състояние, в което е след затвора, да приеме среща с Йълмаз. После обаче си е представила какво е можело да се случи, ако е отишла на срещата или го е сънувала и това ни показват в тази сцена. Какво ме кара да мисля така:
Не може да е сън или представа на Мюжгян, защото тя не е виждала Зюлейха в тези дрехи.
Зюлейха е облечена в дрехи, каквито носеше преди брака с Демир и в деня на случката, но Мюжгян е в черно и това напомня черните дрехи на Демир от сцената край руините и когато той в съня на Зюлейха, преследвайки Зюлейха и Йълмаз, стреля в Йълмаз. В черно Мюжгян е по-скоро маркирана, така хем напомнят черното на Демир със значение „страшно“, „опасност“ и дори гримът на Мюжгян при нейната поява в кадър напомня този на Демир, хем не дават идентификация на реалната Мюжгян.
Много е нереална обстановката. И в това личи почеркът на Сарачоолу от „Черна роза“, преживяванията на неговите героини в този сериал много често са поставени в такива сцени. 
Но: вплетени са спомените на Мюжгян, което пък я въвежда като активен образ. Това противоречи на възможността да е (само) представа/сън на Зюлейха.
В сцената в гората сякаш са събрани в едно страховете на Зюлейха след опита на Бехидже да я убие и посещението на Мюжгян в затвора, от една страна, и желанието на Мюжгян да унищожи Зюлейха, от друга.  Дали пък няма да се окажат  едновременни представи на двете? Никак не ми се иска това да e реалност, не за друго, а защото, от моя гледна точка, това би навредило на качеството на сериала.

https://twitter.com/i/status/1248351667159994372
https://vk.com/birzamanlarcukur?z=video-82230597_456241238%2Ff49 … _-82230597_172505

# 59
Привет! Simple Smile
Май няма скоро да започнат да снимат. Не вярвам положението им скоро да се промени при тия мерки за два дена. Open Mouth

Цитат
Турция стана рекордьор по бързо разпространение на вируса
За един месец заразените скочиха от 1 на 47 000, поради което уикендът преминава под пълна карантина в 31 града
От 00:00 часа днес до 24:00 часа в неделя 31 града в Турция са поставени под пълна карантина и никой няма право да излиза от дома си. В списъка са Истанбул, Адана, Анкара, Анталия, Айдън, Балъкесир, Бурса, Денизли, Диарбекир, Ерзурам, Ескишехир, Газиантеп, Хатай, Измир, Кахраманмараш, Кайсери, Коджаели, Кония, Малатия, Маниса, Мардин, Мерсин, Мугла, Орду, Сакария, Самсун, Шанлъурфа, Текирдаа, Трабзон, Ван и град Зонгулдаг.

Общи условия

Активация на акаунт