Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 150
  • 770
  •   1
Отговори
# 150
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Габриела, аз не съм в Бг и тук киселото зеле е друго.
Знам, че го пускат в Метро и Лидл в Бг.
То е на ситно нарязано.

# 151
  • на острова на мечтите
Днес готварскста муза ме хвана и сготвих сто манджи. Чушки в сладко кисел сос. Цвекло с доматен сос. Кюфтенца от тиквички. Печени тивички. Исках и мус с aquafaba, ама малко се изморих и оставих за утре.

# 152
Днес за втори път правя бухтичките с картофеното тесто, по рецепта на asyalein.
Много се харесват Simple Smile Хапваме ги с крема сирене, доматки, течен шоколад, плодов мус, мармалад от шипки, кашкавал, соеви кремвирши.
Готвих леща със зеленчуци, крем супа с колраби, картоф, зелен фасул, морков и лук и пекох кекс.

# 153
Я го дайте това картофено тесто, че но съм го проспала. Звучи интересно.

# 154
Ето така изглежда опаковката

Намира се в хладилните витрини при тестените изделия- кори, теста, за лазаня, за баница, за пица...
Смесвам с 1 яйце и малко извара,  сол. Вторият път сложих и 2-3 суп .л.кисело мляко.
С лъжица загребвам от смеската и слагам в тиган с нагорещено олио. Леко притискам и оформям като панкейкс. Пробвах и без да добавям още олио, понеже тиганът ми е незалепващ. Става идеално.

# 155
Аделинда, това е немски "специалитет", който след толкова години не мога да преглътна и затова го облагородих Yum
Кате, радвам се, че ти харесва.

крекери от семки, сложих сода и се промени вкуса, детето не ги иска Fearful
крем супа от целина, броколи и морков
зеленчуково къри с манго и леща
пълн. ориз със сос от гъби, праз и сметана
салата от китайско зеле с чесън, чушка и морков
мъжът ми прави гофрети и палачинки
протеинови топчета от свежо сирене

за утре смятам да правя Павлова. изпеках мини блатове, за да има за всеки индивидуална, че един едно не яде, друг - друго. аман.
утре ще я сглобявам.

# 156
Сондата да не променя вкуса и се слага. Малко лимонов сок или направо се замества с бакпулвер?
Този немски специалитет в Германия ли го купувате само или и другаде трябва да го има?

# 157
Содата я гася с оцет, кисело мляко или лим.сок, но пак променя вкуса явно. При крекерите се усеща.

В Германия го купуваме. Това са сварени и пресовани картофи, нищо специално. Т.е и ти можеш да го направиш: сварени картофи се обелват и се минават през преса като за чесън, но по-голяма. След това можеш да продължиш както съм описала: яйце, извара, щипка сол и инд.орехче. С лъжицата в тиган. Стават и със сладко, и със солено, топли, студени.

# 158
  • на острова на мечтите
[video][/video]Не съм във възторг от аquafaba муса.  Много шоколадово. Стана сполучливо и на мм се хареса.
За довечера пекох цели патладжани , лук и чушки. Ще направя лютика.

# 159
Хихихи, у нас само много шоколадово върви.
Ама и на мен не ми хареса муса.

Ето я мини Павлова, нямах плодове, другия път с повече. Беше одобрена, бързо става.

# 160

Можете ли да ми препоръчате рецепта за домашно ядково сирене?

Габи, ето едно сирене - Билково сирене от кашу

и още едно Сирене от слънчогледови семена с пробиотик ( без агар)

Ася, ще пробвам твоето от кисело зеле и бадеми.

Два пъти правих този киш- вечерта изпекох коричката, но стана късно за снимки и всички дружно се измолиха да го изядем, напълних, изпекох и изядохме. На другия ден нов- за обяд, естествено сниман вече.
 Киш с козе сирене и чери домати

Днес
Бобена крем сума
Патладжанени пици
Пролетна салата с ядливи цветя

# 161
Детето рано-рано се тръшна, че иска гофрети.
В момента съм му редуцирала въглехидратите и избягвам брашното.

Low carb варианта се оказа много добър. Не може да се нарече компромис, на вкус и текстура са като “нормалните”.
Детето е щастливо.

# 162
  • The QC to be!!!
"шкембе" чорба с кладница, но вместо пр. мляко, слагам кисело мляко, и не само кладница, и червен лук слагам. Кладиница с лук и подправки на тиган. Крем карамел (без карамела и става като крем брюле); ореховки - само белтъци с орехи (пернатото е на 9-тото небе!). Направих и хляб който не се меси със сух лук (преди съм правила със сушени зеленчуци, и миризмата е супер, но нещо не ни допада много вкуса на сухо парче например морков в хляба). Много ни хареса, и се осмърдя кухнята при печенето. И на вкус и на аромат е чудесен! Тия дни мисля да направя един в който да сложа препечена червена суха чушка - аз почнах почти на всичко да ги слагам, и у нас най редовно си мерише на тези препечни чушки...

# 163
  • Калифорния, САЩ
Ася, какво сложи в гофретите?

Аз от утре минавам на диета, че се не трае туй положение. На 1 май имахме повод за празнуване и спретнах една тортичка с вафлени кори, тахан, кондензирано карамелено мляко и какао. Вчера правих кекс с мандарини и занесох половината на приятелка, която в замяна ми даде много пресни зеленчуци от био ферма поръчани.  Днес си угодих с една разкошна баница с много кейл, котидж сирене  и бг. козе сирене.
Имаше печен карфиол на фурна. И картофено-карфиолено пюре. И салата шопска. За довечера направих таратор, ще има зелена салата с краставици и авокадо и панирана моцарела в кори за баница.
   За утре съм замислила една шакшука и салата от червено цвекло, селъри и моркови с много лимон и зехтин.

# 164
Кладница обичам много, скоро не съм купувала. Добра идея!

Ирка, яйце, извара, брашно от нахут, протеинов шейк ванилия и газирана вода.

Вчера бяхме на пикник и правих киш с лук и спанак, тестото е картофеното, дето по-напред го коментирахме. Също и бобено брауни.

Общи условия

Активация на акаунт