Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 137
  • 770
  •   1
Отговори
# 600
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Мигла, плевел е.
Див амарант:

https://nivabg.com/wp-content/uploads/2018/01/sqr951420541995.jpg

# 601
  • София
  • Мнения: 5 007
При нас днес ще е кашкавал на фурна и салата от краставици.

Вчера ситното ми заяви, че искал сандвич с горгондзола и отделно круша за закуска в училище. Ще е смръдливкото на класа днес.

# 602
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Baby, с Magic cooker ястието се получава по-скоро задушено и варено на пара. Запазва по- добре хранителните качества на продуктите.Става много вкусно.

# 603
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Ася, аз корен от целина ям на кисал а туршия само, харесва ми, но другите които си написала, не.

danilu звучи същото като в тенджера под налягане, но ще ми е интересно как се сравнява вкуса.

Днес ще правя гъбена каша и лучници с гъби.

# 604
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Baby, щом така ти звучи, приеми го така е всичко е ок Hug Ако ти е интересно, виж някое видео в youtube. За вкус идея си нямам как да обяснявам. И както се знае по вкус и по цвет, товищи неть....

# 605
  • София
  • Мнения: 5 007
Лучник баница ли е? Като прочетох лук и ми се дояде лучен тарт. Да взема да ги пробвам моите отново с такъв.

# 606
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
Лучник баница ли е?
Скрит текст:
Като прочетох лук и ми се дояде лучен тарт. Да взема да ги пробвам моите отново с такъв.
не е баница според мен. По принцип се прави с лук и месо, малко подправки. На котлон запържено или задушено, изсипва се в тесто и се пече (покрива отгоре също с тесто). Като кемерките ако ги знаеш. Но аз замествам месото с гъби (може и зеле или зелен боб по този начин да се направи). В ОК и Ирландия му казват meat pie и тестото е баш като на пай. Българския вариянт е пукаво хлебче, а не на кора като на пай. В щатите имат също подобно и се води pot pie като вътрешността е по скоро като на гъста крем супа. И в скандинавските имат нещо подобно, както и в някои азиатски държави.

# 607
  • Русе
  • Мнения: 6 294
Броколи със сметанов сос, синьо сирене и пармезан

# 608
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Скандинавският вариант съм го виждала, изглеждаше като пълнен ръжен хляб.
Аз във Варненско съм яла прасник ( с праз) и беше като тутманик, но вместо сирене, сложен задушен праз.
Дояде ми се, но ми е сложно тестото.... 🤨
Без глутен трудно става вкусно и с правилна консистенция.

Картофи соте
Салата домати, леща и зелении.

# 609
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
лучниците ми станаха много сполучливи и пухкави (и този път не ми се разтвориха да изтече сок да ги омаже). Мисля да направя тия дни "яйчници" - ха ха ха, как му измизлих името. В тестото  ще завия леко запържени яйца със сирене и кашкавал. Много е удобно да си вземеш и да отидеш на излет в парка и там да ги ядеш къде за вечеря, къде за обяд, а и за закуска може.

Ася, да и с праз може. Почти всичко може да се сложи така и да се завие и опече. Може и спанак с тофу, или сирене или кашкавал, яйца, картофи с лук само (варени картофи сотирани с малко лук или чушки), изобщо много неща може да се завият в тестото да са подходящи и за закуска, обяд и вечеря.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 18:21 от Baby*

# 610
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бейби, това го знам, ама тестото ми е проблемно. Безглутеновото трудно става пухкаво и се разпада.
Детето такива неща пък не яде, та с нормално тесто остана само за мъжа ми. Той пък е свикнал по немски хляб да яде 😆

Полента, към нея шакшука и по топче моцарела
Закуската беше някаква протеинова купа, но до обед не издържах с нея 🤨

За вечеря нямам идеи. Трябва да видя дали има нещо замразено.

# 611
  • София
  • Мнения: 5 007
Асе, как се справяш с толкова готвене?
Аз имам сополиво дете, което си поиска паста с домати и маслини. За утре ще го мисля, че бая им стана тестото.

# 612
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Харпа, стоя по 30-40 Мин в кухнята или по-малко, повече време нямам. бебето ми блъска чекмеджета срещу краката, залага ми капани по пода🤪, явно рутината си казва думата.
Вкъщи само мъжът ми и бебето ядат всичко и минимум две неща трябва да има за ядене - за мен и за голямото дете. Другите двама ядат едно от двете 😃

Чудех се дали да не си купя мултикукър, но още не съм убедена, че ще ми е плюс.

Имам 5-6 презрели банана. Чудя се какво да ги правя, утре сигурно ще има ново попълнение.
Ако не измисля нищо, ще станат на сладки.

# 613
  • София
  • Мнения: 5 007
Ася, разбирам те и ти се възхищавам!
Сладки, сладолед, мъфини, палачинки може от меките банани. Всички тези неща чета, че ги правиш така или иначе.
От тях правя течен шоколад - малко тахан или фъстъчено масло, какао, блендер. Проблемът е, че дори и така е калорично и съм склонна да прекалявам.

# 614
  • Мнения: 1
Пълнени чушки с киноа върху канапе от билкови моркови
https://thetastygame.com/2020/09/25/pulneni-chushki-kinoa-bilkov … -guveche/?lang=bg

Общи условия

Активация на акаунт