Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 29 147
  • 770
  •   1
Отговори
# 585
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Готвим,Ася, ама не пишем:heart_eyes:
Вчера картофи на тиган с "вълшебния" капак. Днес див ориз и салата от краставица за мен и с домати за мм.
Онзи ден покълната пшеница за закуска.

# 586
# 587
  • София
  • Мнения: 5 007
Готвя умерено Simple Smile
Вчера за закуска се правиха мъфини с моркови и шоколад.
Крем супа от гъби и червена леща. Ще остане и за днес.
Салати разни - краставици и чери домати, краставици и нахут.
Дояло ми се е кимчи, но не ми се прави, защото мирише. Дали да не мина през корейския тези дни и да донеса доволно количество се чудя. Те обаче му слагат повече захар, а от тази седмица съм правоверна и добавена захар не близвам.

# 588
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
danilu какъв е този "вълшебен" какпак? Нещо пак съм пропуснала Simple Smile

Картофи със зелен боб на яхния; ориз с мляко; таратор; виган майонеза и хумус от нахута. Направих и наложената баница.
Дояло ми се е от бързата лютеница, но нямам чушки. Ще трябва да си взема няколко буркана (ако намеря от тези само със сол) и да си направя.

И ... тия дни се сетих за една крем супа от пиле която се продава в консерви (кембъл е в щатите).

Не съм я близвала от поне от както сме вегетарианци. Но тия дни нещо ми щракна и ми се яде нещо с подобна консистенция, но разбира се НЕ с месо, и да няма текстура на месо. Някакви идей да имате?

имат такава и от гъби, но на мен гъбената каша не ми се получава като тяхната, а тяхната ми харесва Simple Smile Та ако се яли, опитвали или знаете как да докарам гъбената като тяхната, ще пробвам.

# 589
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
"Magic cooker"
Mного вкусно, удобно и лесно се готви.

# 590
  • Мнения: 383
Протеинов ванилов сладолед:
Обожавам кокосово мляко, защото има консистенция на сметана, само по себе си е сладниково и може да се яде дори с лъжицата. Често го използвам за декорация на торти, а като основа за сладолед е перфектно.

1 кен кокосово сметана (400мл)
50 мл кленов сироп
30 гр веган протеин
ванилия
сушени фурми/боровинки.

ПРИГОТВЯНЕ:
Блендирайте съставките за сладоледа, поставете в подходящ съд и поръсете с фурмите.
Съхранявайте във фризер и извадете поне 15 минути преди консумация, за да се отпусне

# 591
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Кокосово мляко аз не мога да ям с лъжицата. Предпочитам сметаната. 🙄

Леща яхния
Задушени глухарчета със сусам и лимон
Карт.салата

Бейби, не съм ги яла, нямам идея.

# 592
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 5 345
"Magic cooker"
Mного вкусно, удобно и лесно се готви.

Скрит текст:
добре де, колко по различно е от тенджера под налягане (освен, че не отвараш какапа)?

Ася, как така глухарчета сега? Само зеленото ли? Защото цвят пресен няма. Не ти ли нагарча зеленото (аз не понасям рукола и зеленото на глухарчетата ми напомня точно на рукола).

# 593
  • София
  • Мнения: 5 246
Готвя, Ася. Не спирам.  Все в кухнята стоя. Ама нищо ново не пробвам. Отделно възникнаха задачки покрай новата учебна година.
Пекох кекс с бадемово брашно. Кафява леща с макарони много подправки лук и моркови,  кюфтета от елда, салата с червен боб, градински домати,  краставица, лук настърган морков, червена чушка зародиш, варени кочани сладка царевица.
Купих тиква да ядем печена тиква с мед, ще пека и фъстъци. Купих червени чушки да ги напълня с киноа, лук, морков, подправки и яйца.
Отделно днес купих 2ра реколта градински ягоди- страхотно дъхави и сладки .
Ядем грозде брестовица- любимо ни е. И пъпеши медена роса.
Мазах филии с тахан сусам и падта каламата. Варих яйца и ги ядохме с авокадо.
Също ще правя яхния зелен фасул.
Пия зелен чай в големи количества с ванилов сладолед. Също хапвам доста сурови лешници.
Това е при нас напоследък.
.

# 594
  • Мнения: X
И аз готвя, всички се храним вкъщи. Обаче и при нас нищо интересно няма. Трябва да поразгледам рецепти/картинки за вдъхновение.
Днес правих зеленчукова крем-супа, къдраво зеле на тиган със соев сос и сусам, "салата" от смокини с биволска моцарела и босилек (само за мен!). Наблизо има едни безпризорни смокини, които са родили ужасно много и аз през ден ходя да "спасявам" плодовете. Никой не ги бере и направо си гният на храстчетата (смокините са малки).
Вчера имаше къри с тиква и зелен фасул, печени картофи на фурна, шопска салата.
Утре мисля едното да е шакшука.
Имам и много събрани ябълки (и тях никой не ги бере). Май ще ги варя на мус.
Аз напоследък налитам на бадеми. Много са ми вкусни накиснати. И пресни орехи хапвам.

# 595
  • Мнения: 9 152
Много ми е натоварено в работата и готвя на самотек. Храним се  вкъщи и ние ( предимно), но скоро нищо по- различно не съм правила.
За днес сварих набързо сутринта доматена крем супа с моркови, босилек, лук и ориз, пасирах, оставих я котлона и извърчах. Така и не я ядох, добре, че детето нямаше следобеда училище, та той си е хапнал.
Върнах се преуморена и си направих плодова салата. Нямах апетит за нищо друго.
За вечеря правих джи джи па па.

Последна редакция: ср, 23 сеп 2020, 23:22 от Катерица

# 596
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Бейби, погледнах темата за щира и имаше линк с всякакви ядливи плевели, та излезнах в двора и каквото намерих го извадих.
За да не горчи глухарчето, се изкисва.
Извадих ги с корен и ги потопих във вода. После, почистих. Измих и задуших. Те са млади, сега са порастнали.
Аз рукола обожавам, та няма да е за теб.

Тиква скоро и аз пеках, но беше сладка и мина без мед.
Сама си я ям, но ще се захлажда и може супа да направя.

Синьо, искаш ли рецептата за Тарт Татън от Kitchen impossible?
Отиват 1,5-2кг.
Аз направих оцет.

# 597
  • Мнения: 9 152
asyalein, какъв вкус има задушеното глухарче? Яла съм само сурово в салата.
Как се яде задушеното глухарче със сумам и лимон? Като гарнитура, основно ястие, топло/ студено?

# 598
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Има вкус на зеления. Едно беше по-голямо растение и беше жилаво.
Листа и дръжки от червено цвекло също сложих.
Аз го ядах топло към фалафели.

Ето това ме вдъхнови:

https://bg-mam.ma/p/1253349/41425909

# 599
  • София
  • Мнения: 5 246
В този линк май говорят за хорта в смисъл на глухарче? А щир какво е?
Глухарче майка ми яде всяка пролет в суров вариант. Тя много обича и рукола и корен магданоз . Яде също и акация-цвят. Аз май от всичко изброено нищо не ям.
В същност като дете ядях бяла акция като забавление докато играем навън. Много е сочна, сладка и вкусна сурова Майка ми я панира.

Общи условия

Активация на акаунт