Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 152
  • 770
  •   1
Отговори
# 570
Много вкусно изглежда!!!!!
Направо ми "останаха очите" в манджата . 😊
Днес не съм готвила.
Ядем каквото има от вчера. 🙂
А, купихме от една пекарна много вкусни мини  кроасанчета с кашкавал, та те бяха част от хапването.

# 571
  • Русе
Скрит текст:
Как се прави тази манджа?
Печени чушки + нещо като по-редичък бешемел?
Изглежда вкусно.

Много вкусно изглежда!!!!!
Направо ми "останаха очите" в манджата . 😊
Днес не съм готвила.
Ядем каквото има от вчера. 🙂
А, купихме от една пекарна много вкусни мини  кроасанчета с кашкавал, та те бяха част от хапването.

Благодаря!
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_8.html

# 572
  • София
Днес варих царевица и яйца. Имахме и салата с каквото на момента ми допадна за нарежа- градински домати, печени червени чушки , краставица, парче натурално тофу, маслинена паста, настърган морков. Имахме и суши, което вече редовно приготвям. От плодовете хапнахме сини сливи и черно грозде.

# 573
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Banana bread
Зеленчуци на фурна
Картофи огретен
Пица (купена)
Гуакамоле
Зеле с майонеза на салата
Шопска салата
Крем супа от картоф и карфиол

# 574
  • The QC to be!!!
от последните няколко дни: картофена крем супа с броколи и топено сирене; чушки с гъби и яйца пържени в тиган; чушки с лук, чесън и късчета соево месо (не ни харесва соевото месо и това си е!, мъка ще е докато го пробутам в това или онова за да не го изхвърля; соевата кайма става за мусака и за пълнене на чушки, за супа, но месото в нищо не ни харесва, може би защото консистенцията му ни напомня месо, а вече толкова години не го ядем и тотално сме отвикнали от месото); ориз с мляко; таратор; ориз с гъби и зеленчуци на фурна.

Имам потъмняващи банани (поне 6-7 банана са) защото мм видял на разпродажба и купил доста, но в нас има и много плодове и ги сложих в хладилника част от тях, а сега никой не ги иска вече, след 2 дни смути с банан + пъпеш + киви, нещо не вървят. На палачинки не ми се получават. Сладки не ми се правят. Освен да ги замръзя и по натам да ги слагам в смути, не знам какво друго да ги правя, а нали знаете в хладилника колко бързо потъмняват.

Направих успешен сладък салам с кокосово масло + какао + бисквити + мед + червени боровинки + орехи и сл. семки смлени. Но всичко го слагах на око и пропорции нямам. Червените боровинки ми станаха любим сушен плод - много ми харесва киселия вкус.

# 575
Бих се пробвала и аз да направя някакъв сладък салам....😊
Днес- обядът беше ориз със зеленцуци и пастет ала кьопоолу ( патладжан, чушка, червено цвекло, домат, авокадо и морков) със сирене за вечеря.

Последна редакция: пн, 14 сеп 2020, 23:14 от Катерица

# 576
Бейби, аз имам една купчина банани от Food Sharing-a.
Правя Banana bread, отиват 3-4 големи или 5-6 малки, замразявам обелени и на шайби за сладолед, правя шейк с протеинов прах, банани и кисело мляко.

Ако не се харесва у вас вкусът на печени банани в сладки или кекс, то 1:1 кокосово брашно и смлени бадеми вместо брашно решават проблема. И на кокос не мирише 😁

Ньоки с босилек (купени)
Праз с яйца

# 577
# 578
  • The QC to be!!!
Бейби, аз имам една купчина банани от Food Sharing-a.
Правя Banana bread, отиват 3-4 големи или 5-6 малки, замразявам обелени и на шайби за сладолед, правя шейк с протеинов прах, банани и кисело мляко.

Ако не се харесва у вас вкусът на печени банани в сладки или кекс, то 1:1 кокосово брашно и смлени бадеми вместо брашно решават проблема. И на кокос не мирише 😁

Скрит текст:
Ньоки с босилек (купени)
Праз с яйца
обожавам банана кейк! Но като го направя и го омитам за има няма 2 дни, и съответно за да не продължавам да си подменям гардероба с по един размер на горе всеки сезон, спрях да го правя (само аз си го ям и папагала го чопли да вади орехите). Замръзих ги нарязани, и се оказаха цели 10 големшки! Голямо му било окото на мм и разпродажбата добре го е изхитрила.

Направих солени бухти преди малко (само аз ги ям, за това направих само за 3 дози горе долу). Обожавам ги със сладко или захаросан мед.

# 579
Замразени тогава е добър вариант.

Аз замразих 7, имам още толкова, но нямам място.
Иначе има едни хубави Banana fudge cookies с овесени ядки и парченца шоколад.
Друго: мюсли-тортата на Сладка хапка, рецепта от форума. С банани е много вкусна.

Уви всичко се лепи тук и там 😆

Ориз със зеленчуци
Mac & cheese

# 580
Днес за обяд - крем супа с червено цвекло, моркови, лук и картофи.
Вечеря- салата с моркови, домати, маринована целина, настъркано червено цвекло, червени чушки и айсберг салата.

# 581
  • София
Baby, смях се с глас за папагала Simple Smile)))))))

Днес ще правя баница, която трябва да стигне и за в училище утре. Човекът заяви, че искал редена, а не вита. Голям разбирач стана с рецептите и кое как е по-добре да се прави!
Освен баницата ще има салата от цвекло и кисели ябълки.
Училищната салата е сурова червена чушка с боб. Все още има торта и го тествах да си закусва с нея там, ще видя как се справил.
Утре ще правя домати с ориз.

# 582
  • The QC to be!!!
и аз искам редена баница! Ще се запретна уйкенда да направя една, добра идея!

Ася, как правш мак & чииз? С какъв кашкавал/сирене? Или готови от кутия ги правиш? Докато живеех в южните щати редовно ходех до кантина в болницата където работех за това или за грис със сирене (ползват оранжавия чедър), много ми лиспват тези две неща от там, ама много!!!!! Влюбих се в тъмния чедър след един пазар в Кеноуша, Уйскансън, където имат един магазин който може би е колко един Метро магазин, и е 90% сирена вътре - какъвто размер и разфасофка се сетите, видове какви ли не, основно паравени в щатите и най вече в Уйскансън, но и доста внос имаше. Та, мак & чииз беше една от основните причини да кача цели 10кг за първата година живот в щатите (е и начина на живот де, но тия макарони със сирене ми бяха като адикъшън!).

Днес направих студено изцеден доматен сок с целина стръкове, и част замръзих, а на част сложих черен пипер - изпих 1/2л на 2 глътки...  Част направих на доматена крем супа, но доста рядка защото имах малко картофи само да сложа, не исках да слагам брашно за сгъстител. Мисля, че точно сега е перфектното време за доматен сок и доматена супа.

# 583
Aaaa Baby, моите не са много оригинални.
Сварявам пастата и слагам малко олио, малко мляко и каквото сирене имам и се топи. В случая камамбер без кората и тилситър, слагам и инд. орехче. Нямам време да запичам.

Салата Валдорф
Десерт в чаша: ред шоко блат (купен), ред извара с кисело мляко, ванилия и стевия.

# 584
Къде се загубихте?
Никой ли не готви 😁

Фалафели
Броколи на пара с локалния сос с подправки (grüne Soße)
Салата от зелении, домати и нахут
Зелена салата с ябълка
Паста с дом.сос
Къри с тиква, нахут и гъби
Ризото с гъби
Варени картофи и изварена разядка
Пържен алабаш - алтернатива на пържени картофи
Бананови панкейкс

Пак имам планина банани от Food Sharing-a. И аз вече се чудя какво да ги правя.

Общи условия

Активация на акаунт