Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

• 29 173
  • 770
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Данилу, бързо да се оправя крачето. Дай Боже се справяш лесно в такава ситуация.
Аз май готвя бавно някак все в кухнята стоя, а не правя кой знае какво. Днес имах зеле на фурна с ориз, лук, морков, червен пипер, магданоз, салата снежанка, крем супа грах с лук пащърнак и морков с малко царевично брашно за гъстота, варих яйца към супата, варена царевица.
Утре ще готвя карфиол яхния с картофи и лук с босилек и червен пипер, спаначена супа с малко елда. Ядем доста праскови, дини и кайсии.  Има и зряло гразде, пъпеши и сини сливи. Всичко сурово предпочитаме.

# 496
danilu, и от мен бързо възстановяване.
Дано бързо се оправи крачето.🌺
От мен пица от тиквички и чушки бюрек.

# 497
  • на острова на мечтите
Благодаря ви! И аз се надявам на бързо възстановяване!
Направих пълнени чушки. Не съм правила от години, че на мм не му допадат и само за мен да се връткам, не ми се ще винаги.
Патладжани с картофи и домати на яхния.
Тия дни се възползвах от силното слънце и изсуших чесън. Имаме доста и понеже тук е доста влажен климата през по-голяма част от годината, не издържа дълго и мухлясва.
Суших и малко чери доматчета. Ама преди случката.

# 498
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пикантен патладжан
Броколи, праз и чушка на тиган
Солен вариант на Monkey Bread, май имаше собствено наименование, но не го помня.
Крем супа от броколи

# 499
Пикантен патладжан
Броколи, праз и чушка на тиган
Солен вариант на Monkey Bread, май имаше собствено наименование, но не го помня.
Крем супа от броколи

Какво, освен броколи,  слагате в супата?

# 500
Днес си купих някакво грозде, без семки, което се оказа с вкус и аромат на захарен памук. Италианско. Даже така си пише на опаковката. Cotton Candy.
Скрит текст:
Все едно гроздето е взето от някоя приказка. Вкусно е, но му се чудя.

Иначе, имам зеле на фурна, а за вечеря баница с тиквички.

# 501
  • Калифорния, САЩ
Днес си купих някакво грозде, без семки, което се оказа с вкус и аромат на захарен памук. Италианско. Даже така си пише на опаковката. Cotton Candy.
Скрит текст:
Все едно гроздето е взето от някоя приказка. Вкусно е, но му се чудя.

Иначе, имам зеле на фурна, а за вечеря баница с тиквички.

Не му се чуди, хапни си го. И тук го има.

Миш маш с котидж сирене.
Гуакамоле.
Карфиол на тиган.  
Пържрни филийки с мед.
Кекс с много сушени и смлени сини сливи и стафиди.
 Млечна салата за малкия мъж и таратор за големия.  
Диня, пъпеш, круши.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 20:53 от ir74

# 502
Джинджър, този път сложих половин глава броколи и обелената дръжка, 3 средноголеми картофа и зеленото от два стръка праз.

Иначе слагам броколи, картоф, лук, понякога и пащърнак или целина. Зависи какво имам.

Чудят се какво да измислят.
Гроздето имам предвид. То е достатъчно сладко, защо трябва да има аромат на захарен памук?

Моето узря, тази година е малко.

# 503
  • Калифорния, САЩ
А на мен онзи ден познат ми даде около кило много екусно зелено-жълто дребно грозде. Негово лично производство, без никакви пръскания и химикали отгледано. Ама с много семки и люспите много дебели и жилави. Никой не поиска да го яде, само аз. Полоеината го нароних на зърна инго смлях в блендера. После прецедих през тензух. Изстудихжибдадох на сина ми. Пи,пи, изпи го и пита за още ...ама няма. Супер вкусно му беше.

# 504
Ами те най-полезните в-ва са в семките и люспите.
Разглезени сме до безобразие.
Аз и диня затова не купувам, и тя е без семки.
Дане говорим, че почти няма горчиви плодове и зеленчуци вече на пазара, дори грейпфрута е сладък като портокал.

Когато имам повече реколта, съседите също не искат да го ядат, заради семките.
Ама аз лозата съм я засадила заради листата 😁

# 505
Съгласна съм с разглезването. И аз гледам да не купувам от дините без семки. Наблизо има един гръцки плод и зелечук, в който се предлагат дини като от детството ми. Големи, сочни, ароматни , със семки.

Днес ще правя паста със задушен спанак, лук, моркови и извара( сметана).

# 506
  • София
Плодовете ги селектират и модифицират да са много сладки. Синът ми обича къпини и купешките ги намира сладки, не били като тези, които брали в планината.

Вчера правих лимонови мъфини с натурален шоколад за закуска.
Синът ми се ожали, че отдавна не бил ял паста с песто и стана бая въглехидратно вчера, но направих.
Днес вечерята ще е кюфтета от тиквички на фурна и салата от домати и пресни чушки.

# 507
  • The QC to be!!!
от последната седмица:
- постна боб чорба
- нахут с индийски подправк + тофу, този път не варих за него ориз, ядохме го с хляб
- нещо сурова крем супа, но не ми се получи вкусна - домати (май там беше проблема) + чушки + моркови + чесън + лук и натроших сирене и поръсих с нарязан босилек. Добре, че беше сиренето и босилека, иначе нямаше да се изяде!
- таратор
- хумус и водата на майонеза
- домашна халва от сл. семки + мед

# 508
  • Калифорния, САЩ
Запекох на сух тиган тиквички, намазани със зехтин и ги оставих да олежат в сос за утре (кисело мляко, чесън, сол и копър). Мисля, че в хладилника ще поемат от соса и за утре вечер ще са чудесни с препечени филийки с песто + салата от домати и червен лук.
Домашно песто направих отново.
Сос за паста (селъри, бок чой, моркови, чушки, лук и домати) къкри на котлона. Утре следобед след плажа ще напълня едни огромни миди (паста с форма на миди) с рикота и чедър, ще залея с този сос и отгоре ще сложа
песто. Ще запека с още малко пармезан и моцарела. Такава е идеята.
Напълних чушки "Севрия" с рикота, смесена с пестото, чудно се получиха.
Яйца бъркани и зелена салата за вечеря.
Плодовете днес са едни сочни и много узрели сливи "Ренгло", пъпеш, ягоди и круши.

# 509
  • София
Оказва се, че синът ми е почитател на патладжаните Simple Smile. Тази вечер ще приготвя за утре веге гръцка мусака. Няма да сколасам да е за вечерта, че е връткава. Затова за вечеря ще има салата от боб, домати и краставици. Доял ми се е омлет със сирене, но само за нас с мъжа ми няма да правя.
Приказно вкусни сини сливи купих от пазара вчера. Днес, най-късно утре килото ще е изядено.

Общи условия

Активация на акаунт