COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 488 437
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 265
8 в област Видин

# 11 266
Какъв балкон бе, хора. Навън има движение, има възможност да излезеш. Просто апелът е да е на дистанция.

# 11 267
  • Шумен
Дания вече отвори детски градини и училища мисля до 5 клас.  Обаче, пак има едно но - вчера разбрах от дъщеря ми, че всички по-възрастни учители, които попадат в рисковата група са в отпуски или болнични. На тяхно място са дошли нови млади учители (тук само предполагам, че може би голяма част са студенти последна година от университетите).

В България как ще се реши въпросът с тези кадри в детските градини и училища, които попадат в рисковите групи, ако бъдат отворени детските градини и училища?

В България няма да има такъв проблем - работещи пенсионери в училища на са правило, ами изключение. За детски градини пък съвсем. Тук даже се възползват от възможността за ранно пенсиониране. Защо е една отделна тема.

# 11 268
Какъв балкон бе, хора. Навън има движение, има възможност да излезеш. Просто апелът е да е на дистанция.

Я, какво хубаво потребителско име. Браво!

# 11 269
  • София
Мече,  балкон беше метафора.

# 11 270
  • Другата България
Не те разбрах?

# 11 271
Дания вече отвори детски градини и училища мисля до 5 клас.  Обаче, пак има едно но - вчера разбрах от дъщеря ми, че всички по-възрастни учители, които попадат в рисковата група са в отпуски или болнични. На тяхно място са дошли нови млади учители (тук само предполагам, че може би голяма част са студенти последна година от университетите).

В България как ще се реши въпросът с тези кадри в детските градини и училища, които попадат в рисковите групи, ако бъдат отворени детските градини и училища?

Защо ми изтриха мнението за датчаните и гетата? Що за цензура е това?!
Не е ли вярно, че гетата из цялата страна трудно ще бъдат удържани повече от месец, освен ако не се мобилизира армията - полицията няма достатъчно кадри, с които да се справи поради това, че са й вменени изключително много задължения - и КПП-та и паркове, и улици, и престъпност и пр. и пр.? Не е ли вярно, че ако се мобилизира армията, за да помага при спазване на карантината в гетата, ще настане голяма олелия?
Не е ли вярно, че датчаните ще излязат най-умни, тъй като разчитат на колективен имунитет, което е единственото вярно решение, ако вирусът се окаже резистентен на високи температури и няма ваксина?
Не е ли вярно, че трябва да се обърне внимание на рисковите групи и останалите да се върнат към нормалния си живот? Не е ли вярно, че се губи време, вместо да се предприемат мерки в посока отпускане на карантинните мерки регион по регион, както самият генерал спомена, че може би ще се направи и за което писах назад в темите? Защо ме триете, господа и дами модератори?

# 11 272
Във Видин нови пет случая.
Нещата не вървят добре там. Да не говорим, че трима са настанени във въпросното инфекциозно, на което се размятаха снимки тук, аз наистина не мога да го проумея как е станало това, освен ако не са ремонтирали спешно поне една стая и тоалетната....

Мери надявах се да те "хвана" тук. Наистина ли са 18 случая във Видин. Това само от неврологичното отделение са или има и външни, не лекари.

# 11 273
8 нови случая в област Видин.

# 11 274

Като от тях 9 броя са медицински персонал от болницата.

И кой ги лекува съответно тук:

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 19:00 от Sivi

# 11 275
Пускам част от великденския поздрав към служителите на Александровска от директора им. Тази част според мен е важна:

"Сложната ситуация, в която се намираме е предизвикателство за цялото човечество. Сигурен съм, че сме подложени на това изпитание, за да започнем да виждаме ясно отново. Да зърнем собствения си образ. За това как живеем, как се отнасяме към нашия дом - Земята, как се отнасяме с хората около нас…, отношението ни към природата, към самите нас и помежду ни... Пандемията ще отмине и ще остане като зловещ спомен в съзнанието ни. Спомен, който винаги ще ни отрезвява, когато се самозабравим.

Ваксината срещу всяко зло живее в нас. Тя е животоспасяваща и дава непобедим имунитет - на душата и тялото. Ваксината се казва ЛЮБОВ! Нека не търсим причини за разединение, а да се борим за всяка причина, която би ни дала единство и сила да си помагаме!

„Животът никога не става непоносим заради обстоятелствата, а само от липсата на смисъл и цел“, казва австрийският невролог и психиатър Виктор Франкъл. Това е формулата на успеха!"

# 11 276

В България няма да има такъв проблем - работещи пенсионери в училища на са правило, ами изключение. За детски градини пък съвсем. Тук даже се възползват от възможността за ранно пенсиониране. Защо е една отделна тема.
Ти сериозно ли ? Аз съм най-младата в колектив от 30 човека , а съм на 35. 80% са над 60. В училището на дъщеря ми (1 клас) също не са първа младост. Двете и учителки от детската градина бяха пред пенсия. Общо взето млади учители има рядко при нас.

# 11 277
  • Другата България
Във Видин нови пет случая.
Нещата не вървят добре там. Да не говорим, че трима са настанени във въпросното инфекциозно, на което се размятаха снимки тук, аз наистина не мога да го проумея как е станало това, освен ако не са ремонтирали спешно поне една стая и тоалетната....
Мери надявах се да те "хвана" тук. Наистина ли са 18 случая във Видин. Това само от неврологичното отделение са или има и външни, не лекари.
Много динамично се развиват нещата във Видин и областта, последните данни са за именно общо 18 човека. Само за последните 24 часа са обявени официално 14 човека. Има и външни, двама са от контактните.
Трима от тези пет, за които писах, са отново от медицинския персонал. Има и заразен пациент от въпросното неврологично отделение.
Не. Осем от всички 18 са на медицински персонал.

# 11 278
Германски учени: Има имунитет след коронавируса
https://clubz.bg/node/97445?fbclid=IwAR1iEYhWCd07bAJ5XYVo26hBTtu … rlt6A9OLtQNdfIA2Y
Цитат
Имунитет след прекарване на зараза с COVID-19 се развива и засега учените смятат, че той трае поне три години. Това съобщиха експерти от Техническия университет в Брауншвайг, както и института „Роберт Кох“.

# 11 279
Абсолютно съм съгласна с Flip. Трябваше да се изолират възрастните хора, да могат да излизат за пазар в определени часове, да се следят прибралите се от др страни извън Бг, малцинствата също.
Всеки решава сам за себе си. Аз реших, че няма да се крия като мишка, защото ситуацията няма да е по различна нито след 13, нито след месец или пък два.

Всеки решава сам за себе си ?!? Да, когато решава например какво сирене да си купи, обувки или чанта и т.н Но когато живее в общество, елементарната култура изисква поне маааалко съобразяване с другите хора и най-вече със законите.

Например: парковете са затворени, защо?  Заради 100 ..., които решават за себе си, че няма да спазват препоръките за социална дистанция.

Общи условия

Активация на акаунт