COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 073
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 250
  • София
Това с британците е фейк или меко казано проява на лош вкус или пък започнаха вече с измислените анкети и да вменяват на хората неща, на които един нормален човек няма да се хване.
И нека ги питаме британците след 3, 4 месеца какво мислят като ги удари икономическата криза.

# 11 251
  • Другата България
Във Видин нови пет случая.
Нещата не вървят добре там. Да не говорим, че трима са настанени във въпросното инфекциозно, на което се размятаха снимки тук, аз наистина не мога да го проумея как е станало това, освен ако не са ремонтирали спешно поне една стая и тоалетната....

# 11 252
Дания вече отвори детски градини и училища мисля до 5 клас.  Обаче, пак има едно но - вчера разбрах от дъщеря ми, че всички по-възрастни учители, които попадат в рисковата група са в отпуски или болнични. На тяхно място са дошли нови млади учители (тук само предполагам, че може би голяма част са студенти последна година от университетите).

В България как ще се реши въпросът с тези кадри в детските градини и училища, които попадат в рисковите групи, ако бъдат отворени детските градини и училища?

# 11 253
За отчитането на смъртността от ковид в домовете за възрастни хора, многократно писах, че в 99% от случаите е по подозрение, не са тествани починалите. При тестването сега на живи резиденти на домовете със симптоми и подозрения за ковид, на всеки двама само един се оказва положителен. Затова пък 20% асимптомни се оказват изненадващо положителни.
А каква принципно е смъртността в Белгия, защото ми се струва , че в момента е висока.
Можеш да погледнеш назад в публикациите ми, дала съм линкове.
Вчера главният вирусолог на Белгия каза, че в момента има повишение на смъртността в домовете за възрастни хора, и съответно повишение на смъртността в Белгия средно спрямо предишните 5 години в този период на годината. Също така каза, че след 2 месеца е възможно да имаме обратното, по ниска смъртност пак в сравнение със средно последните 5 години за съответния период от годината. Това би означавало, че голям процент от хората, които сега почиват по време на епидемията са били отслабени поради заболяванията си и ковида е ускорил тяхната смърт, т.е. починали са 2 месеца по рано от очакваното.

# 11 254
Нещата не вървят добре там. Да не говорим, че трима са настанени във въпросното инфекциозно, на което се размятаха снимки тук, аз наистина не мога да го проумея как е станало това, освен ако не са ремонтирали спешно поне една стая и тоалетната....
Не, не, не, ремонтирано е и е ново. Относно техниката не знам.  Сега ще намеря снимки и ще редактирам поста.

# 11 255
  • Пловдив
Баба, изпращаща таблетИ и компютрИ. От колко броя имат нужда тези хора?
Ходил нелегално или полулегално докъде по - точно? КПП има само на областните градове, примерно в Кауфланд, Билла и Лидл в Асеновград може съвсем нормално и легално да си на пазарува всеки от близки и не чак толкова близки населени места.
Хайде стига излишни истерии.

# 11 256
Аз като гледах от това клипче от махалата, което беше пуснато одеве, че те необезпокоявано си влизаха с покупките, значи и са ги пуснали по някое време преди това.

# 11 257
  • Другата България
Не, не, не ремонтирано е и е ново. Относно техниката не знам.  Сега ще намеря снимки и ще редактирам поста.
Така ли? Не знаех, аз съм виждала наживо онова, сещаш се кое, и картинката беше...потресаваща.
Но пък и отдавна не съм ходила, та е възможно да съм пропуснала инфо. Дай да видя, браво, ако е така.

# 11 258
  • Пловдив
Аз пък много се надявам някои неща да се преосмислят и променят. Но няма да стане. И по отношение на общуване, зачитане на лично пространство, а не някой постоянно да блъска пазарска количка в гърба ми, когато съм на опашка. Малоумното пазаруване по моловете, когато има намаления. Искам поне половината, на които им липсва театъра, наистина да почнат да ходят на театър. Искам родителите да продължат да имат повече време за децата си. Искам трафикът да остане като сегашния. Stuck Out Tongue Winking Eye
Много още мога да пиша, за неща, които вероятно никога няма да се променят. За това трябва промяна в мислене и манталитет. С две думи Том Круз.

# 11 259
Това с британците е фейк или меко казано проява на лош вкус или пък започнаха вече с измислените анкети и да вменяват на хората неща, на които един нормален човек няма да се хване.
И нека ги питаме британците след 3, 4 месеца какво мислят като ги удари икономическата криза.

Фейк спец не изглежда.

https://www.thersa.org/discover/publications-and-articles/rsa-bl … e-road-to-renewal

www.independent.co.uk/news/uk/home-news/coronavirus-uk-lockdown- … 469736.html%3famp

Нима наистина при вас няма никакви позитиви от ситуацията? Аз мога да си изредя няколко + в моя личен живот специално.

# 11 260
Скрит текст:
Май няма да има отърване от тоя вирус - ще отпускаме и затягаме мерки до откат.
В Италия разработиха апп, който да ни прекара през стадния имунитет или поне докато чакаме ваксина или нещо друго. До няколко седмици ще е в обръщение. Инсталацията му не е задължителна, но се надяват, че поне 60% от населението ще го инсталира, за да бъде ефективен. Апп-ът работи чрез обмяна на анонимни данни през блутуут и ще уведомява хората, ако са били на по-малко от 1 метър разстояние със заразен. Няма да изпраща данни кога и къде точно е станал контактът. Ще дава инструкции за какви симптоми да следиш и какво да правиш след това. Ако развиеш симптоми и се окажеш заразен, ще трябва да се регистрираш в системата като заразен и всички хора, които са били в периметъра ти съответно ще получат инструкциите, че са били в контакт и какво да правят.

Наше приложение iHЕLP,  чета че имало добавка за ковид и показвало в реално време колко и къде потребители около нас са съобщили симптомите си - е, не на 1м разминаване, а в радиус от 1 км до 10 км, горе-долу за мониторинг какво се случва в квартала, в който се намираме в момента, контактните ни лица също.. изглежда, че чрез Гугъл локализация..Тук прочетох:
https://www.puls.bg/novini-i-sbitiia-c-2/novo-bezplatno-mobilno- … campaign=RSS_2019

Последна редакция: пт, 17 апр 2020, 20:08 от Анонимен

# 11 261
Чудесно, Дания се раздвижи. По колко случая имат на ден сега?
И Австрия и Германия ще направят същото. Ние сега започваме да търсим пик

# 11 262
  • Шумен
На конкретния въпрос, ако утре градината и яслата работят, директно бих си завела двете деца и отивам на работа. Също, стига да е разрешено, бих отишла и на екскурзия.
Спазвам всички правила, просто защото така трябва. Разбира се, това ще е до 13ти май, ако има продължение, нищо няма да спазвам, даже демонстративно няма да спазвам.

Шестото ми чувство казва, че ще е поне до края на май и ще отиде до 13.06.  Или поне ще опитат да го удължат. И аз спазвам правила, но не по убеждение в случая, а по принуда. Като изключим маската на носа на открито - няма начин да е там просто.

# 11 263
  • София
Баби, които пращат таблети и компютри. Да. Съществуват. Съществуват и хора с животи различни от вашия балкон. Това за вас може да изглежда излишни или измислени драми. Няма да ви обясня на кой колко и какви устройства са нужни, за да учи и работи в балкана. Както и как близкият областен град до село в балкана е 5 пъти по-далеч от близкия извън областен град.

Всичко добро.

# 11 264
Скрит текст:
Дания вече отвори детски градини и училища мисля до 5 клас.  Обаче, пак има едно но - вчера разбрах от дъщеря ми, че всички по-възрастни учители, които попадат в рисковата група са в отпуски или болнични. На тяхно място са дошли нови млади учители (тук само предполагам, че може би голяма част са студенти последна година от университетите).

В България как ще се реши въпросът с тези кадри в детските градини и училища, които попадат в рисковите групи, ако бъдат отворени детските градини и училища?

В градината на децата госпожите са млади, но жената, която помага е на възраст. В яслата от 4 жени в групата, които се занимаваха с децата, 3 бяха пенсионерки. В България такова  разделение не виждам как ще стане и то не само в този сектор.

Общи условия

Активация на акаунт