COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 081
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 045
Може да мрънкат, да се бунтуват, но деца навън просто няма. Защото има заповед и тя е за всички!

То хубаво да има заповед, ама да има и някакъв смисъл тази заповед. За мен точно тази част е абсолютно абсурдна.

# 12 046
  • Ispania
Скрит текст:
Само да допълня за евентуалното излизане на децата в Испания (за един час и само по едно)- става въпрос за деца под 12 години. Другите си стоят в къщи 😅🙄.
За до 14 години ще обсъждат. Четох го и го коментирах с моята, която след 25 дни става на 15 Simple Smile

Това прочетох за Испания:
Децата на Испания са "затворници", назрява бунт на родители
Бунт на родители се задава в Испания. Карантината заради коронавируса в страната, за разлика от тази, в други държави, налага пълна забрана на децата да излизат навън. Страната е блокирана от 14 март. На практика от тогава те стоят по домовете си, съобщава BBC. По отношение на децата Испания има най-строги мерки за сигурност заради пандемията от коронавирус.
Ако това е вярно - имат основание за притеснения,  наистина това си е затвор.

Вярно си е. И през цялото това време ми идеше да оскубя всички съфорумки, които тежко се жалваха как на децата им им се играе с приятелите на площадката, как не им харесвало само да обикалят улиците, как не издържали вкъщи и колко тежко им е положението! Защото децата в Испания продължават да са затворени тотално! И се издържа, по един или друг начин, всички издържат. Може да мрънкат, да се бунтуват, но деца навън просто няма. Защото има заповед и тя е за всички!
Аз също видях за 14 някъде написано , но в последствие видях че е обяснено че е само до 12.
Ако имаш месинджър, ще ти пратя снимката за 12те години 😅, че и аз гледах за тези 14, но се оказа че всъщност са 12(моя голямия не влиза нито в 12, нито в 14😭)

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:22 от Не се сърди, човече

# 12 047
Съжалявам за момичетата, които живеят в Испания и се ограничават по този начин с излизания, пазаруване и т.н. Дано да се намалят случаите при вас и да се нормализира поне малко положението. Това хубаво да го прочетат почитателките на нелегалните кафенета и майсторите на декларации в БГ, които смятат че са репресирани, защото не работят моловете и парковете са затворени.

# 12 048
В Германия мерките ще бъдат разхлабени едва в понеделник. Не обърквайте хората. Не знам, какви сайтове четете, но магазините до 800 кв.м. отварят от 20.04. Тази седмица имаше отслабени мерки в Австрия.
С 4000 нови, не ми е ясно, какво имат да "разхлабват".
Освен да приемат "желаното" за "реалност".

# 12 049
Да и аз го четох това за градусите, но как си обяснявате, че при едно миене на ръце със сапун се унищожава вируса, все пак ние не си варим ръцете на 92 градуса?
Заради свойствата на сапуна е.

# 12 050
FlameV, какъв прекрасен жест! Със сигурност са се зарадвали. Поздравления! Има много фокус върху лекари и сестри, но някак се забравят другите, които също са на първа линия - работещите в магазините, полицаите на КПП-тата в България, шофьорите в градския транспорт.

# 12 051
Да попитам дамите в Испания, защо децата са под такава строга карантина? Нали такава беше първоначалната версия, че възрастните го минават най-тежко, пък децата са само вирусоносители? Справка проф. Мангъров, няма нужда да търся линкове, всички сме го чули и чели.

# 12 052
  • Мадрид / София
Скрит текст:
Да попитам дамите в Испания, защо децата са под такава строга карантина? Нали такава беше първоначалната версия, че възрастните го минават най-тежко, пък децата са само вирусоносители? Справка проф. Мангъров, няма нужда да търся линкове, всички сме го чули и чели.
Докъде стигнахме, чух по ТВ теория за това, че вирусът е създаден в лабораторията в Ухан. Вие тук ме нападнахте, но ето, че нещата говорят, че си е било така. Много вяра на този Китай, както по рано казах, този пазар е там от векове, а сега чак плъзна зараза, айде, айде. С цялото им замазване съм сигурна, че този вирус не е случаен.

Може ли инфо, колко са потвърдените и смъртните случай в Бергамо?
И аз слушах днес по новините на някакво радио. Не следя темата от начало и редовно. Вярно ли има някой, който е вярвал, че е тръгнала от прилеп? Само нямам позиция нарочно ли е пуснат или са го изтървали.
Това са непотвърдени теории.
За да не се заразяват помежду си и съответно да заразяват родители и баби/дядовци. Всички сме навързани във верига.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:23 от Не се сърди, човече

# 12 053
@Angela61

Испания/ Италия, поне до началото на Юни, нищо не могат да направят. Всичките тези "графици" са, за съжаление, без реална аргументация.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 00:37 от Birdie

# 12 054
За да не се заразяват помежду си и съответно да заразяват родители и баби/дядовци. Всички сме навързани във верига.

Е къде помежду си? Нали не се събират с други деца. Говорим за разходка навън с мама и толкоз.

# 12 055
  • София
Някой писа за Еквадор и специално за град Гуа якил. Да там в момента температурите са високи, но е и дъждовния сезон. Вали почти нон стоп и то точно тропически дъждове. Влажност почти 100 процента. Идеално за вируси. Така че не са критерий. Да не говорим, че и не вярвам за умрелите по улиците. Особено след като една от снимките с ковчези с рози от Италия се оказа снимка отпреди 4 години на удавени емигранти.

# 12 056
Добра вечер!
Знае ли се, България разрешила ли е на свои граждани да пътуват по въздух, за да работят в други държави? Сезонна работа?

# 12 057
  • При семейството си
Интересно, че и кметицата на Барселона е “мрънкала” за разходките на децата (така, де, не е български патент):

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/world-europe-52308453
(и още много статии с нейното “мрънкане”)

# 12 058
сапунът разтваря мазнините. Вирусът съдържа такива в капсулата си, нещо такова беше и сапунът я разрушава един вид

# 12 059
  • София
Вече заминаха гурбетчии в Англия. Немците и те се оплакаха, че нямало кой да им бере аспержите и искаха работна ръка.

Общи условия

Активация на акаунт