COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 081
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 030
Аз много се надявам в Испания да ни разрешат поне минимална разходка от половин-един час дневно, както е във Франция, Белгия и още една държава. Разбирам, че е рисковано, но и това изолиране едва ли нещо ще реши.
Дано скоро ви разрешат разходка в Испания Simple Smile)
Разбирам това ограничение за най-засегнатите градове да е временно, но за всички населени места не е релевантно.

В Белгия няма ограничение за разходките, периметъра и времевата зона. Още в началото на 'локдауна' премиер министърът Софи Уилемс се обърна към гражданите да се разхождат на открито, да карат колело и да спортуват, като спазват дистанция, и че това е добре и важно за физическото и психическото здраве.
Министърът на здравеопазването отговори относно въпрос на журналист за мярката във Франция да имаш право да се придвижваш в рамките на 1км от дома си и прилагането на това в Белгия, "Това не е релевантно за Белгия, ние нямаме намерение да превръщаме държавата в отворен затвор, и ние се борим срещу вируса, не срещу гражданите ".

# 12 031

Мерси много! И аз не искам да излизам. Реших да зарадвам някои полицаи нощна смяна на КПП, които няма да си посрещнат празника с роднини и им боядисах малко яйчица и ще им ги занеса Simple Smile
FlameV, как може да бъдеш толкова добричка?Heart
На мен купи и донесе лекарство, а не ме познаваш изобщо.Heart
На полицаите яйчица ще даваш да ги зарадваш.Heart
Направо ми връщаш вярата в хората.Heart
Бог да те благослови! Heart
Наистина ме трогваш Kiss

Фани, milittana,
моля ви се, недейте така, че се притеснявам Flushed

Благодаря ви, но нищо особено не правя..хората трябва да си помагат и подкрепят. Времената са тежки и мисля, че полицаите обират ужасно много негативи и трябва да бъдат подкрепени, пък някакси са на заден план и хората главно са им ядосани. Аз пък искам да им покажа, че ги оценявам. Написала съм им и бележка хаха. Звънях вчера в МВР да питам къде да отида, където да мога да обърна, ама дамата не знаеше точно. Дано не ме помислят за някаква луда хахах

Бележката, която ще им дам, не знам дали се разчита, пиша малко грозно

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:58 от FlameV

# 12 032
След "разхлабването" на карантината, Испания и Германия имат по 4000 нови случая. Италия с карантината- 1293.
Къде ще отиде това нещо?

От къде са тези данни? Испания кога е разхлабила карантината?
https://www.bing.com/covid

В Германия кога разхлабиха карантината, че съм изтървала новината?

# 12 033
zon, ей, че хубаво го казал тоя белгийски министър: “Борим се срещу вируса, а не срещу хората”.  Имало още останали нормални управници някъде из Европа.

# 12 034
  • София
Това прочетох за Испания:
Децата на Испания са "затворници", назрява бунт на родители
Бунт на родители се задава в Испания. Карантината заради коронавируса в страната, за разлика от тази, в други държави, налага пълна забрана на децата да излизат навън. Страната е блокирана от 14 март. На практика от тогава те стоят по домовете си, съобщава BBC. По отношение на децата Испания има най-строги мерки за сигурност заради пандемията от коронавирус.
Ако това е вярно - имат основание за притеснения,  наистина това си е затвор.

# 12 035
Скрит текст:
Скрит текст:
Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.
Чисто любопитство. Каква им е изгодата?

Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.
Това не е вярно за петрола.
[/quote]
Разбира се, че е вярно: провалиха се проговорите на ОПЕК + на 17 февруари.  По това време света въобще не се вълнуваше от ковид.
https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price?type=wti
[/quote]
И януари и февруари нямаше ли ковид. Кой най-големия потребител на петрол в света и какво ставаше в тази държава януари и февруари. Няма търсене, цената пада. Че Китай не са света е ясно, но че  не са фактор няма кой отрече.
ОПЕК преговорите ги провали един и това беше втори спад в цената на петрола:grinning:

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:59 от zari65

# 12 036
  • Ispania
Да, децата ни в Испания не са излизали от 13 март(в Мадрид няколко дни по-рано).
И аз не виждам за какво разхлабване става въпрос ..., напротив . (Едва сега се говори че
евентуално може да излизат децата и с много ограничения и само по едно, но докато не го приемат ,НЕ излизането продължава)Както се мислеше че от 10 април всички строителни фирми ще се върнат на работа , се оказа че се връщат доста малък процент от тях (които влизат в определени критерии, другите си продължават без право да работят.)

# 12 037
Да, аз много добре знам какво се случва в Испания, с моите близки се чувам всеки ден и затова ми стана странно, когато прочетох за отхлабени мерки.

# 12 038
В Белгия организации, психолози и психиатри алармират, че в момента се отчита повишаване на случаите на депресии и тревожни разстройства.
Преди корона кризата в Белгия имаше много случаи на самоубийства на скочили под влака и това редовно. Обявяват го само в информационната мрежа на жп линиите, или местен вестник. Разбираш като се придвижваш с влак и има нарушение на трафика и обявление "инцидент с човек, например в Мехелен"
Преди години дъщеря ми и нейна приятелка имаха нещастието да видят на живо такъв инцидент на местната гара.
За съжаление ще има повишаване такива инциденти поради обстоятелствата в момента, и също че много хора са поставени в момента в невъзможност да получат професионална психологическа и психиатрическа медицинска помощ.

# 12 039
  • Ispania
Само да допълня за евентуалното излизане на децата в Испания (за един час и само по едно)- става въпрос за деца под 12 години. Другите си стоят в къщи 😅🙄.

# 12 040
Военномедицинска академия бе готова да приема болни от Covid-19 още от 10 януари. Това заяви началникът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Венцислав Мутафчийски пред Канал 3. Екипът от специалисти в столичното лечебно заведение е имал план за действие малко след началото на кризата в Китай.

Първите указания за действия при глобално разпространение на Covid-19 експертите във ВМА започват да изготвят малко след Нова година. Два месеца и половина след потвърждаването на мрачната прогноза, столичното лечебно заведение стои на първа линия в борбата със заразата.

http://kanal3.bg/news/bulgaria/zdraveopazvane/120404-Prof.-Mutaf … 10-yanuari-(VIDEO)

# 12 041
В Германия мерките ще бъдат разхлабени едва в понеделник. Не обърквайте хората. Не знам, какви сайтове четете, но магазините до 800 кв.м. отварят от 20.04. Тази седмица имаше отслабени мерки в Австрия.

# 12 042
FlameV🌼❤️🍀
Като чета за Испания всъщност при нас нещата са доста по-приемливи.
Много се издразних на Тръмп. Не можело да има само толкова умрели в Китай. Той не искаше въобще мерки, ако не бяха изревали разни медицински експерти не се знае щеше ли да ги въведе. Абсолютно нагъл и арогантен. Няма и място за сравнение между двете страни. В Америка днес много щати протестират. Не искат мерки на социално дистанциране, да се отменят...
Китай ограничи вируса заради драконовските мерки, направиха болница за нула време за хиляди хора, докараха лекари от цялата страна.
Америка с главозамайващи суми в здравеопазването медицинските им работници с чували за смет...
Свикнали да изсмуква целия свят, нация на абсолютни паразити. Големи демократи, изтребиха местното население. Повдига ми се от тях.

# 12 043
  • Мадрид / София
Аз много се надявам в Испания да ни разрешат поне минимална разходка от половин-един час дневно, както е във Франция, Белгия и още една държава. Разбирам, че е рисковано, но и това изолиране едва ли нещо ще реши.
Има план от 27/04 децата да излизат навън придружени до 3 човека общо. После през май да отпаднат още забрани и чак през октомври напълно да се вдигнат всички ограничения.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 23:27 от Не се сърди, човече

# 12 044
  • Mediterraneo
Само да допълня за евентуалното излизане на децата в Испания (за един час и само по едно)- става въпрос за деца под 12 години. Другите си стоят в къщи 😅🙄.
За до 14 години ще обсъждат. Четох го и го коментирах с моята, която след 25 дни става на 15 Simple Smile

Това прочетох за Испания:
Децата на Испания са "затворници", назрява бунт на родители
Бунт на родители се задава в Испания. Карантината заради коронавируса в страната, за разлика от тази, в други държави, налага пълна забрана на децата да излизат навън. Страната е блокирана от 14 март. На практика от тогава те стоят по домовете си, съобщава BBC. По отношение на децата Испания има най-строги мерки за сигурност заради пандемията от коронавирус.
Ако това е вярно - имат основание за притеснения,  наистина това си е затвор.

Вярно си е. И през цялото това време ми идеше да оскубя всички съфорумки, които тежко се жалваха как на децата им им се играе с приятелите на площадката, как не им харесвало само да обикалят улиците, как не издържали вкъщи и колко тежко им е положението! Защото децата в Испания продължават да са затворени тотално! И се издържа, по един или друг начин, всички издържат. Може да мрънкат, да се бунтуват, но деца навън просто няма. Защото има заповед и тя е за всички!

Общи условия

Активация на акаунт