COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 258
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 000
# 12 001
Скрит текст:
Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.
Чисто любопитство. Каква им е изгодата?

Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.
[/quote]
Това не е вярно за петрола.
[/quote]
Разбира се, че е вярно: провалиха се проговорите на ОПЕК + на 17 февруари.  По това време света въобще не се вълнуваше от ковид.
https://markets.businessinsider.com/commodities/oil-price?type=wti

# 12 002
Да и аз го четох това за градусите, но как си обяснявате, че при едно миене на ръце със сапун се унищожава вируса, все пак ние не си варим ръцете на 92 градуса?

# 12 003
А трябва  Simple Smile

# 12 004

И то за 15 минути!!!! Да не се окаже накрая, че някое извънземно е яло прилеп, а после е имало близки контакти с китайци.... Joy Егати мутанта!

# 12 005
  • София
Прасето Е умно животно. След хората, делфините и шимпанзетата е прасето по умност. Дори някои казват, че е по-умно от шимпанзетата.

# 12 006
Да и аз го четох това за градусите, но как си обяснявате, че при едно миене на ръце със сапун се унищожава вируса, все пак ние не си варим ръцете на 92 градуса?
Сапуна го убива

# 12 007
пяната на сапуна разрушава целостта на мастната обвивка на вируса, не температурата при миене на ръцете

# 12 008
Прочетох тук, че сравняват вируса с бомбандировки и тн идващи от Русия. Америка нито веднъж не се извини за атомните бобми хвърлени над мирно население.

# 12 009
Не го убива Т, а сапуна, но попаднал върху храна, дори да бъде обработена, може да си го изядем жив. Някой си миеше марулите със сапун.
Този вирус е извънземен.

# 12 010
Сапунът променя доста рязко PH-то и по този начин убива повечето гадини, но за тази цел трябва да си миеш ръцете поне 20 секунди. Или както каза Борис Джонсън в началото на епидемията - миеш си ръцете, докато изпееш два пъти песничката Хепи Бърдей Simple Smile

# 12 011
Да, да, ще си изпека пържолите на 200 градуса и ще вечерям пържола с вирус. Преигравате .....

# 12 012
Да, вярно тая гадинка е някакъв урод неземен. Почвам вече не в Китай да се съмнявам - някой от НАСА да не го е домъкнал от мисия в Космоса?

# 12 013
Аз си мислех, ако замразим продукти в хладилника, дали се убива. Но след като и -20 градуса не го морят, явно фризера отпада като вариант.

# 12 014
Някой знае ли къде има КПП в София, което да не е на магистрала и да мога да спра там за малко и после да обърна и да си се прибера? И да има полицаи на него в 00:00?

Не знам къде точно е към Нови Искър. Или е след Нови Искър.
Може и към Костинброд ама там е възможно да не може да се направи обратен завой зависи къде е точно.
Не съм се опитвала да излизам извън София и не съм най полезна. Но предполагам повечето КПП са тия които си действаха и към края на март.

Мерси много! И аз не искам да излизам. Реших да зарадвам някои полицаи нощна смяна на КПП, които няма да си посрещнат празника с роднини и им боядисах малко яйчица и ще им ги занеса Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт