COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 518
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 970
Никой в момента няма да се занимава с Китай, имаме си други главоболия. А дори и санкции да имат, те вече взеха това, което им трябваше. Казах Ви отдавна, Китай ще е водеща държава на целият свят, макс до 5 години. Дано сме живи и здрави, да го видим с очите си.

# 11 971
От Китай нямам спомен да са подавали само информация, че "това е просто грип". Те блокираха тогава почти 1 милиард души, заради този "грип" а данните от Ухан, дори с последната добавка на смъртни случаи са горе-долу акуратни и това, което стана там, в последствие се повтори и на много други места. Така че не знам какво е оправданието на западните лидери.

# 11 972
  • София
Според мен каквато и да е истината (аз мисля че вируса е изпуснат по невнимание, не нарочно, и смятам че се е използвал за благородни цели, изследвания за ваксини и т.н.) но Китай трябва да понесе отговорност и в 2-та случая дали защото по невнимание подпали света или го подпали заради нецивилизованост. Те по 2-ото поне взимат мерки и обявиха че забраняват търговията не само с диви животни но и яденето на кучета и котки. 2-ото засега само в една част на Китай но се надявам че и останалата също.
Тесла, няма ясно становище за появата на вируса. Не е ясно от къде и как се е появил. Затова да се отправя обвинение към Китай няма да е коректно. Това, за което може да се обвини е, че дълго време са мълчали за появата му и агресивността му. Така както и за броя заразени/болни/починали. Това, да, но не и за самата поява. Все още се изяснява този момент.

Предвид това, че те първи се "сблъскаха" с вируса и знаеха на какво е способен,  знаеха, че светът ще "пламне", знаеха колко ще бъдат жертвите в света, знаеха какви икономически последствия ще има и въпреки това го 'оставиха" да зарази целия свят в името на собствената си икономика, за мен това е подсъдимо, независимо какъв произход има вирусът.....

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 21:42 от emy_emy

# 11 973
  • Пловдив
Мария 56, Страсбург, съд, Китай.... В кой съд, че не ми стана ясно? Иначе успех, и да кажеш колко ще ти плати Китай.

Не бих казала, че някой е предполагал това, което е изброено по-горе. А че тук на Запад не направиха нищо, а гледаха умно, е факт. В Китай построиха 16 болници, а нашите си мислеха, че правят учение ли? Виновни са всички, защото бляха. Масовата световна глупост на най-богатите лъсна.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 21:31 от dundi73

# 11 974
Цитат
В Африка и цяла Азия също ядат всякакви щуротии, ама Китай ви боде очите.
Да, вярно е, това важи и за цяла Азия и за Африка, ама това което гледах от един Китайски пазар ми дойде в повече кадри как се пекат кучета живи, (да, живи, в една огромна скара затиснати и живи се пекат), гледах подобно нещо покрай първата тема. Това ядене и нехуманно отношение към кучетата трябва да се прекрати, въобще не ми пука че вируса няма общо с кучета а само с прилепи и с панголини според официалната версия. В останалата Азия положението не е по различно гледах подобни кадри от пазар който забравих къде беше май в Индонезия, там котки ги вадят от една клетка и като си купиш, бам им смазват главите и ти я връчват да си я готвиш и ядеш.  

Цитат
Ама кажи с 2 думи какво се казва там и кой го казва. Сега и теории за маските ли ще развиваш. Маските, когато се носят от всички предпазват разпространението. Нали разчиташ на научни публикации, чети.
Еми нали маските са вълшебното средство за спиране на епидемията, никакъв положителен епидемиологичен смисъл на открито, но поне няма и отрицателен такъв, само че ако наистина заразяването става основно заради мръсни ръце, всеки който има малко акъл ще се сети какъв е ефекта от носене на маски навсякъде в държава в която няма изградена култура как се носи маска. Ще видим резултата след 3 седмици той няма да е добър ако заразяването е основно заради мръсни ръце. Тогава би трябвало да се свалят мерките защото маските би трябвало да са проработили ако кумулативният им ефект е положителен. И да няма никакво значение това че понеже се носят навсякъде (а според мен трябва да е само на закрити пространства където са важни) а хората непрекъснато си питат лицата питат маските, свалят ги, местят ги, горе долу, задушават се, запарват се и най вече щото просто е тъпо когато си сам да ходиш с маска, кого пазиш ми обясни. Е, а сега се сети ако мръсните ръце са 85-90% от заразяването (което все пак не знам дали е така, ще видиме), какъв е кумулативният ефект от носене на маска. Специално ако е на открито ти гарантирам че е под 0-лата, защото там никой не пазиш а само се заразяваш като си пипаш лицето. Пак повтарям това важи за държави като нашата в която културата на масово правилно носене на маски е нелува.

Но няма нужда да обяснявам повече, ако заразяването 90% е заради мръсни ръце точно колко предпазват маските и какъв е кумулативният ефект от тях специално на открито скоро ще стане ясно. Да се надяваме че не е така и основното заразяване не става заради мръсни ръце.

Сега да не почнеш да ме храниш че саботирам мерките, то човек да не каже нещо. Нали има свобода на словото Аз предлагам вместо да ме храниш за маските да цитираш къде казвам че възрастните са виновни за ИП. Цитат моля, не съм ти забравил манипулациите хубаво е да застанеш зад тях с цитати.

Цитат
Между другото, прасетата са много интелигентни и чувствителни животни. Не знам с какво са по-лоши от котките
С нищо не са по лоши но факт хората масово са се научили тях да ядат и това е положението. Навика да се яде някакво месо, колбаси и т.н. трудно ще се изкорени (макар че ако хората видят как ги приготвят колбасите могат бързо да се отучат да ги ядат) защото е въпрос на личен избор, а напрактика е абсолютно не нужно защото протеините в месото могат да намерени и другаде (яйца, леща, грах, ориз, мляко, сирене и още много неща)

Тесла, аз те цитирах още снощи, ти тогава замъмълча на това, ето:

как точно това влиза в противоречие с Мангъров или Тенгеле, айде за Тенгеле не знам, ама Мангъров казва че за възрастните е този вирус е опасен за разлика от младите, т.е. той не твърди че за тях риска е 0,000001% и затова мерките трябва да бъдат ориентирани за тяхното опазване а не да блокираш цялата държава до незнайно кога, щото ние не знаем докога, ама едно знаем, това не може да продължи 2 години до измислянето на ваксина. И то не е сигурно че ще бъде измислена, че за доста по опасните САРС и МЕРС май няма ваксина. Аз не знам как си го представят тук някои хора че няма да се разхлабват мерките до заветната ваксина. Това можеше да е така ако вируса наистина е толкова смъртоносен колкото е в официалната стат. Само че той не е.”

Т. е какъв ти е изводът? Да не блокираме
 “ цяла държава” щото за възрастните е опасен вирусът”.

Цитирам ти философиите, ти много такива писа и не се оказаха верни. Също никой не е казал , че маските са” вълшебното средство”, те са необходимото.
Май ти манипулираш с разсъждения върху някакви си статии само и лично интерпретиране.

# 11 975
Мария 56, Страсбург, съд, Китай.... В кой съд, че не ми стана ясно? Иначе успех, и да кажеш колко ще ти плати Китай.
Хахаха, за причиняване на дискомфорт. То хората умират, тя ще съди за психически дискомфорт. Просто закривай..

# 11 976
  • София
Аз обмислям да им заведа дело в Страсбург за пропуснати финансови ползи както и за причиняване на значим душевен и физически дискомфорт.

Първо обаче се свържи с адвокат, че верно ще заведеш делото в Страсбург, а там се съдим само на европейско ниво. В Хага трябва да се жалиш за прилепите, обаче там пък пропуснатите финансови ползи няма да минат, там се съдят разни южноамерикански генерали, сръбски наказателни отряди и изобщо лоши чичковци.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 00:19 от Flip

# 11 977
Подкрепям изразеното мнение. Щабът не е зле да смени плочата.

https://webcafe.bg/caffeine/epidemiyata-ot-dosada-v-natsionalniy … XFLaevgeRiVTg0FgQ

# 11 978
Някой знае ли къде има КПП в София, което да не е на магистрала и да мога да спра там за малко и после да обърна и да си се прибера? И да има полицаи на него в 00:00?

Не знам къде точно е към Нови Искър. Или е след Нови Искър.
Може и към Костинброд ама там е възможно да не може да се направи обратен завой зависи къде е точно.
Не съм се опитвала да излизам извън София и не съм най полезна. Но предполагам повечето КПП са тия които си действаха и към края на март.

# 11 979
Ами нека да си приберем всички англичанчета с пет коли, па некои да си носят маски. Други всеки ден да ги е страх за живота си. Алооооо, ква рода, кви коли, от 13 март сме в извънредно положение. Тва англичанче си чака полета за Великден ли мамин златен?!? Кво ги защитавате като всички емигранти ни докараха до това положение и ние на драго сърце си ги прибираме, па ако ще и с такси. Те такситата нямат деца и семейства... 🤬🤬🤬🤬🤬
Имат право на глас, на държавен самолет и на всякакви полети по време на пандемия, е па как да не емигрираш? Заминавай бе, ама не се връщай! Никога!!!

# 11 980
Подкрепям изразеното мнение. Щабът не е зле да смени плочата.

https://webcafe.bg/caffeine/epidemiyata-ot-dosada-v-natsionalniy … XFLaevgeRiVTg0FgQ

Мен ме загубиха, още първия път като излезе да се кара и акцентира на фризьорките. Не съм такава и не са ми толкова свидни, но тогава изгубих респект

# 11 981
Никой в момента няма да се занимава с Китай, имаме си други главоболия. А дори и санкции да имат, те вече взеха това, което им трябваше. Казах Ви отдавна, Китай ще е водеща държава на целият свят, макс до 5 години. Дано сме живи и здрави, да го видим с очите си.
Дали ще наложи диктатура! Да му мислят "империалистическите" държави, ние поне имаме тренинг и опит. Иронично, но наистина ще държат целия свят в икономическа зависимост.

Много глупаво да се допусне Китай да произвежда всичко и целия свят да бъде зависим от него. Ама друго си е да си купиш телефон за 100 лв, друго за 1000 лв. същия. Както се казва "гъз глава затрива".

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 21:53 от Mama_Nana

# 11 982
  • Sofia
Фръц, за кое място говориш?
Созопол. От вчера като дъвка сме в новините. Да са дошли 10 семейства с имоти тук, но и толкова не съм видяла.
Объркала си се нещо 😋 Я погледни по-добре, ама сложи очилата. 😂 Те хората ти казват, че софиянци са масово по морето, ти не, та не. 🤫

# 11 983
Момичета, търсих в нета , но не открих на каква температура умира вируса. За положителните четох, четох и че бил най-активен на 4 градуса. Но ако температурите са отрицателни , този вирус мре ли?
Това никъде не го прочетох. Някой има ли информация по въпроса?

# 11 984
Момичета, търсих в нета , но не открих на каква температура умира вируса. За положителните четох, четох и че бил най-активен на 4 градуса. Но ако температурите са отрицателни , този вирус мре ли?
Това никъде не го прочетох. Някой има ли информация по въпроса?

Не помня къде прочетох, че при 60. Ставаше дума за пране на дрехи - 60 градуса. При 40 е намалена възможността за зараза.

Общи условия

Активация на акаунт