COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 189
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 955
Ми да плати репарации на държавите спрямо броя починали например, защото и в 2-та варианта те са виновни за това което стана със света. Не знам дали е полит-коректно да се каже, ама ако вируса е естествен и те не плюскаха каквото им падне това нямаше да се случи, а ако са го изпуснали по невнимание от лабораторията пак трябва да понесът отговорност.
А кой ще понесе отговорност за лошо управление на последствията или за кофти здравеопазване по другите държави.

# 11 956
Логически погледнато Русия има най-голяма изгода от сриването на света. Е, и Китай, донякъде, щото те в момента се въстановяват.
Чисто любопитство. Каква им е изгодата?

Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.
Това не е вярно за петрола.

# 11 957
От " моята тераса" ми изглежда, че истерията със софиянци по Южното Черноморие е прекалена. Няма никакви хора, вчера и днес единични бройки човеци се срещаха по улиците, включително и във вилната зона. Лора Стаматис излъчи, както винаги, тъпо скалъпен репортаж. Вие да видяхте човек по улиците? Снимала 1 хотел със строителните работници на балкона.
Наистина, целият хейт, е резултат от добра режисура.

# 11 958
Според мен каквато и да е истината (аз мисля че вируса е изпуснат по невнимание, не нарочно, и смятам че се е използвал за благородни цели, изследвания за ваксини и т.н.) но Китай трябва да понесе отговорност и в 2-та случая дали защото по невнимание подпали света или го подпали заради нецивилизованост. Те по 2-ото поне взимат мерки и обявиха че забраняват търговията не само с диви животни но и яденето на кучета и котки. 2-ото засега само в една част на Китай но се надявам че и останалата също.
От лаборатория 4-то ниво не става току така да се изпусне по невнимание. Трябва да се нарушат серия протоколи за сигурност за да бъде възможно, което пък е малко вероятно.

# 11 959
  • София
Фръц, за кое място говориш?

# 11 960
https://bnr.bg/post/101257200/prokuraturata-v-italia-vodi-razsle … mishleno-ubiistvo

Понякога, вместо само да вадим някакви цифри тук,трябва да помислим, защо тези цифри са различни спрямо цифри на други държави. Сега не ми се вадят тук сметки и числа да видите с очите си разминаванията в процентите. А ето, че проблема си имал име. Според данни взети от www.istat.it 93.3% от починалите в Бергамо са на възраст над 65г., голяма част от починалите са именно от тези домове, където в началото е играела анархията, дори са им забранили носене на маски.

# 11 961
Ох, гледах го това момче Александър от болницата в Москва. Кой ли ме накара. Стана ми гадно. И е вярно, че осъзнаваме нещо едва когато ни дойде до главата. По себе си съдя.

# 11 962
Цитат
В Африка и цяла Азия също ядат всякакви щуротии, ама Китай ви боде очите.
Да, вярно е, това важи и за цяла Азия и за Африка, ама това което гледах от един Китайски пазар ми дойде в повече кадри как се пекат кучета живи, (да, живи, в една огромна скара затиснати и живи се пекат), гледах подобно нещо покрай първата тема. Това ядене и нехуманно отношение към кучетата трябва да се прекрати, въобще не ми пука че вируса няма общо с кучета а само с прилепи и с панголини според официалната версия. В останалата Азия положението не е по различно гледах подобни кадри от пазар който забравих къде беше май в Индонезия, там котки ги вадят от една клетка и като си купиш, бам им смазват главите и ти я връчват да си я готвиш и ядеш.  

Цитат
Ама кажи с 2 думи какво се казва там и кой го казва. Сега и теории за маските ли ще развиваш. Маските, когато се носят от всички предпазват разпространението. Нали разчиташ на научни публикации, чети.
Еми нали маските са вълшебното средство за спиране на епидемията, никакъв положителен епидемиологичен смисъл на открито, но поне няма и отрицателен такъв, само че ако наистина заразяването става основно заради мръсни ръце, всеки който има малко акъл ще се сети какъв е ефекта от носене на маски навсякъде в държава в която няма изградена култура как се носи маска. Ще видим резултата след 3 седмици той няма да е добър ако заразяването е основно заради мръсни ръце. Тогава би трябвало да се свалят мерките защото маските би трябвало да са проработили ако кумулативният им ефект е положителен. И да няма никакво значение това че понеже се носят навсякъде (а според мен трябва да е само на закрити пространства където са важни) а хората непрекъснато си питат лицата питат маските, свалят ги, местят ги, горе долу, задушават се, запарват се и най вече щото просто е тъпо когато си сам да ходиш с маска, кого пазиш ми обясни. Е, а сега се сети ако мръсните ръце са 85-90% от заразяването (което все пак не знам дали е така, ще видиме), какъв е кумулативният ефект от носене на маска. Специално ако е на открито ти гарантирам че е под 0-лата, защото там никой не пазиш а само се заразяваш като си пипаш лицето. Пак повтарям това важи за държави като нашата в която културата на масово правилно носене на маски е нелува.

Но няма нужда да обяснявам повече, ако заразяването 90% е заради мръсни ръце точно колко предпазват маските и какъв е кумулативният ефект от тях специално на открито скоро ще стане ясно. Да се надяваме че не е така и основното заразяване не става заради мръсни ръце.

Сега да не почнеш да ме храниш че саботирам мерките, то човек да не каже нещо. Нали има свобода на словото Аз предлагам вместо да ме храниш за маските да цитираш къде казвам че възрастните са виновни за ИП. Цитат моля, не съм ти забравил манипулациите хубаво е да застанеш зад тях с цитати.

Цитат
Между другото, прасетата са много интелигентни и чувствителни животни. Не знам с какво са по-лоши от котките
С нищо не са по лоши но факт хората масово са се научили тях да ядат и това е положението. Навика да се яде някакво месо, колбаси и т.н. трудно ще се изкорени (макар че ако хората видят как ги приготвят колбасите могат бързо да се отучат да ги ядат) защото е въпрос на личен избор, а напрактика е абсолютно не нужно защото протеините в месото могат да намерени и другаде (яйца, леща, грах, ориз, мляко, сирене и още много неща)

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 21:17 от Анонимен

# 11 963
Фръц, за кое място говориш?
Созопол. От вчера като дъвка сме в новините. Да са дошли 10 семейства с имоти тук, но и толкова не съм видяла.

# 11 964
Фръц! Всъщност не е задължително да имат имоти, достатъчно е да имат имот извън София. Вчера Ви обясних как стават номерата, вади бележка от общината за временен адрес, веднъж мине КПП-то в София, няма друго КПП до Созопол, така че е свободен да си иде.

# 11 965
  • Пловдив
Кучета, котки, ларви на мравки и какво ли още не се ядат не само в Китай.
А дали в съвременното ни общество и в рамките на ООН съществува термин репарации?
Не знам Русия чий враг е, но знам, че на Тръмп и припяващите в хор държави Путин им е трън в очите и е виновен сигурно и за чумната епидемия.
Икономическата ситуация е такава, че целия свят е зависим от Китай. Санкции срещу тях ще рефлектират най-вече върху тези, които ще се опитат да ги наложат.
Маски, техника, суровини за лекарства, всичко идва от Китай, за което е виновна лакомията на европееца/американеца. А Китай доста успешно се настанява икономически в Африка. Азиатците инвестират в образование /не само в Китай/, при уж цивилизованите сме го ударили на слободия.

# 11 966
  • софия

Някой знае ли къде има КПП в София, което да не е на магистрала и да мога да спра там за малко и после да обърна и да си се прибера? И да има полицаи на него в 00:00?

Самоцитирам се - това е сериозен въпрос, да не си помислите, че си правя бъзик. Звънях вчера да питам в МВР, но не можа дамата да ми каже къде са точно тези, които не са на магистрала
Пробвай  при  Метро на Божурище , има Лукойл бензиностанция. Оставяш там колата и вървиш  малко.

# 11 967
  • Точно където трябва
Докъде стигнахме, чух по ТВ теория за това, че вирусът е създаден в лабораторията в Ухан. Вие тук ме нападнахте, но ето, че нещата говорят, че си е било така. Много вяра на този Китай, както по рано казах, този пазар е там от векове, а сега чак плъзна зараза, айде, айде. С цялото им замазване съм сигурна, че този вирус не е случаен.

Може ли инфо, колко са потвърдените и смъртните случай в Бергамо?
И аз слушах днес по новините на някакво радио. Не следя темата от начало и редовно. Вярно ли има някой, който е вярвал, че е тръгнала от прилеп? Само нямам позиция нарочно ли е пуснат или са го изтървали.

# 11 968

Някой знае ли къде има КПП в София, което да не е на магистрала и да мога да спра там за малко и после да обърна и да си се прибера? И да има полицаи на него в 00:00?

Самоцитирам се - това е сериозен въпрос, да не си помислите, че си правя бъзик. Звънях вчера да питам в МВР, но не можа дамата да ми каже къде са точно тези, които не са на магистрала
Пробвай  при  Метро на Божурище , има Лукойл бензиностанция. Оставяш там колата и вървиш  малко.

А, супер, благодаря много!

# 11 969

И въпреки това съм абсолютно шокирана както от реакцията, така и от тоталната неподготвеност на Запада. Хайде Китай в началото не бил разбрал, бил скрил и т.н. След януари, какво е оправданието за почти двумесечното бездействие от страна на Западна Европа и САЩ, настоящите епицентрове (съвсем не случайно, а напълно закономерно) на пандемията?
Другото нещо, къде са ни маските, къде са ни облеклата и останалото оборудване на склад? За какво сме похарчили милиарди и трилиони за отбрана, след като се оказахме буквално голи и боси (представете си, че това е биотерористична атака) и "цивилизовани" уж държави като някакви обезумели чакали започнаха да крадат средства за защита една от друга. Кой допусна всички маски и медицинското оборудване, които са стратегически стоки, да се произвеждат в другия край на света?
То хубаво сега всички западни лидери да си измият ръцете с Китай, но това значи, че в крайна сметка никой няма да поеме истинска отговорност за грешките и няма да има преосмисляне. А провалът е абсолютен факт.
Абсолютно подкрепям, все съм мислела, че някой се грижи за сигурността на Европа и САЩ. Виждам, че не е така и сме позволили да ни завари този бич по бели гащи. И това, което говореха януари нашите експерти че е просто грип, явно така им е предадено от китайските другари, те дотогава не са се сблъсквали с вируса. Като им дойде до главата, нашите лекари друга песен запяха.

Общи условия

Активация на акаунт