COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 429
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 015
Пък ако си изпера дрехите на 90 градуса после трябва да ги пускам в бебешка борса. Изкарахте го тоя вирус Чък Норис.
Иначе казано - яжте, пийте, мийте си ръцете и си носете новите дрехи.....вАжи и за след вируса.

# 12 016
Чак пък толкова, да си измиеш марулата със сапун, Вие сериозно ли? Не мисля, че е чак толкова заразен,иначе до сега не 70%, ами 100% от населението е щяло да се зарази.

# 12 017
  • София
В момента отвсякъде бълват научна и наукообразна информация за вируса, така че всичко следва да се приема просто за сведение - поне аз така правя.
Чета, че някакъв специалист твърдял, че 95% от заразяването ставало чрез замърсени ръце. А след това попадам на това:
Немско проучване: Не е открит вирус върху дръжките на вратите и в котките
... Заедно с екип от други вирусолози, Щреек проведе проучване в района на Хайнсберг, където има доста висок процент на коронавирусни инфекции. Изследователите посетиха домовете на заразени хора, интервюираха ги и взеха проби от различни предмети, като дръжки на врати, мивки, дистанционни за телевизори и други.
Но на дръжките на вратите и други предмети бяха открити „ДНК и РНК на мъртъв вирус, от който учените не успяха да получат жив вирус“, така че е невъзможно да се заразим от такъв вирус. На въпроса на водещия колко дълго може да остане жив вирусът на повърхността, Щреек отговори: „Все още не знаем, но ние бяхме в къщите с много сериозно заразени хора и въпреки това не намерихме нито един жив вирус на нито една повърхност.

Аз поне съм склонна да вярвам, че основно заразяването става при пряк контакт. Не че няма да си мия ръцете де, но и тази истерия около безсмъртния вирус, дето оцелявал с месеци някъде залепен, и нито студ, нито пек го мори, ми се струва леко пресилена.

# 12 018
  • Ispania
В Испания преди малко президента съобщи че ще увеличава за трети път карантината, с това увеличение ще станат 3х15, плюс първите 15. До 10 май за сега.
След 27 април ще може евентуално децата да излизат на вън за един час с един родител (само по едно дете(това трябва да се доуточни, за сега са сано предположения които са говорени ).
Всичко това трябва да се гласува в Конгреса, но се знае на 100% процента че ще бъде прието.

Испания днес:
Заразени: 191726
В последните 24 часа: 4499
Оздравяли : 74662
Починали: 20043

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 22:48 от Val

# 12 019
  • София
В София е толкова тихо, че се надявам да чуя у дома камбаните

# 12 020
  • София
Аз проблеми с градусите не виждам. Какво от това като хладилника или фризера не го убиват? Аз там не държа открити храни, кои да консумирам директно. Ако има кутия или опаковка, то тя се минава с чист спирт още преди да я вкарам там, така че вече вирус няма. А и си мия ръцете преди ядене и така е откакто се помня, а не сега само заради вируса.
А относно плюсовите градуси също ми е без значение. Има спирт, има сапун. Вие ръцете с 90 градуса ли си ги плакнете? Wink
След като 30/40 градуса жега не го убива ми е без значение дали ще са 70 или 120 градуса. Важното обаче е, че комфортните температури за вируса са 6-8, тогава е най-вирулентен. Т.е. предстоящото сериозно затопляне (което не е комфортно за вируса и той не се репликира толкова често колкото на по-хладно + че умира на повърхности на открито за минути) + взетите вече мерки по ограничението му ще го тушират на 90% в Европа, а с течение на времето ще се измисли и подобаващо лечение, та като дойде есента да не се чудим пак какво ще правим... А успеем ли и да да сведем РО<0.5 ще победим и без останалото.
Та толкоз за градусите. Simple Smile

# 12 021
"Няма риск от пренасяне на коронавирус, чрез храната" - министър Танева се позовава на официалното становище на Европейския орган за безопасност на храните (EFSA).
https://clubz.bg/96576-desislava_taneva_nqma_risk_ot_prenasqne_n … rus_chrez_hranata

# 12 022
В София е толкова тихо, че се надявам да чуя у дома камбаните

Пловдив не съм го виждала така от детските си години. Тук -таме ще мине някоя кола, тук-таме минувачи, чист въздух, едно спокойно и хубаво....

# 12 023

Мерси много! И аз не искам да излизам. Реших да зарадвам някои полицаи нощна смяна на КПП, които няма да си посрещнат празника с роднини и им боядисах малко яйчица и ще им ги занеса Simple Smile
FlameV, как може да бъдеш толкова добричка?Heart
На мен купи и донесе лекарство, а не ме познаваш изобщо.Heart
На полицаите яйчица ще даваш да ги зарадваш.Heart
Направо ми връщаш вярата в хората.Heart
Бог да те благослови! Heart
Наистина ме трогваш Kiss

# 12 024
След "разхлабването" на карантината, Испания и Германия имат по 4000 нови случая. Италия с карантината- 1293.
Къде ще отиде това нещо?

От къде са тези данни? Испания кога е разхлабила карантината?
Това е най-обидно, че сме в много строга карантина , а на практике файда няма.

# 12 025
  • Mediterraneo
След "разхлабването" на карантината, Испания и Германия имат по 4000 нови случая. Италия с карантината- 1293.
Къде ще отиде това нещо?

От къде са тези данни? Испания кога е разхлабила карантината?

Нищо не е охлабила Испания. В рамките на 2 седмици беше малко по- строга, спряха някои неща, но само за 2 седмици( обхващащи периода на католическия Великден). В момента сме в положението от 13 март.

# 12 026
Някой знае ли къде има КПП в София, което да не е на магистрала и да мога да спра там за малко и после да обърна и да си се прибера? И да има полицаи на него в 00:00?

Не знам къде точно е към Нови Искър. Или е след Нови Искър.
Може и към Костинброд ама там е възможно да не може да се направи обратен завой зависи къде е точно.
Не съм се опитвала да излизам извън София и не съм най полезна. Но предполагам повечето КПП са тия които си действаха и към края на март.

Мерси много! И аз не искам да излизам. Реших да зарадвам някои полицаи нощна смяна на КПП, които няма да си посрещнат празника с роднини и им боядисах малко яйчица и ще им ги занеса Simple Smile
Флейм, ти си прекрасна! Тъкмо се чудех за какво ти е КПП с полицаи при това....За втори път показваш съпричастност и си готова да помогнеш на непознати. Респект!

# 12 027
Същото, като на война. Сриваш икономиките на врага, преди е било с бомбардировки. Или Русия не е враг на всички останали?
Иначе петрола се срина доста преди да се разрази ковида.
И какво печелиш като ги сриваш? Смятате че руснаците разсъждават по шопски?Joy
Не е враг на всички останали Русия, хайде, стига..
Няма смисъл да се продължава. Нуждаете се да попрочетете историята. Междудругото, само междудругото, Русия се запасява със злато от поне 5 години.
Само Русия ли, а Китай. А какво правят щатите с техния златен резерв.

# 12 028
Да и аз го четох това за градусите, но как си обяснявате, че при едно миене на ръце със сапун се унищожава вируса, все пак ние не си варим ръцете на 92 градуса?

Обяснявам си го с това, че като си миеш ръцете със сапун, го отмиваш от тях.

# 12 029
Аз в Испания разхлабване не виждам. Но нека и други да споделят.

Общи условия

Активация на акаунт