COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 098
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 690
Днес мобилизираха допълнителен състав, утре ще бъдат подготвени предварително.

# 12 691
А няма ли вариант да се организираш и да идеш навреме? Може ли сега специална организация и за закъснелите, айде аман!
Ама какво значи навреме? Добре де, в 6.00 съм там. И пак не минавам до 8. Какво правим тогава?

И много ви моля, четете внимателно, за втори път описвам хипотетична ситуация и се намира някой да ме соли, че нещо не съм направила както трябва Grinning

# 12 692
Скрит текст:
Ето това е нещото, което ме притеснява в Италия:

За сравнение, снимах и кривата на Австрия, която въведе на теория по меки мерки от Италия, при това седмица по-късно.

Разликата не знам как да си я обясня освен, че нещо не е наред със случващото се в Италия.
Хеликаза, не знам какво да кажа, освен че според мен Италия има един протокол за затваряне на случай, а Германия или Австрия примерно друг. Струва ми се, че в Италия по-дълго един случай остава отворен, преди да се обяви за негативен и приключен.
С което не казвам, че единият правилен, а другите не са, но изглежда, че просто са различни.
И освен това, това е чисто мое разсъждение, може и да греша да го чета така.
От същото място, където гледаш тези графики:
Италия: active 108,257 / closed 70,715
Австрия: active 3,796 / closed 10,953
Германия: active 51,858 / closed 92,548

Ужасно е това за Милен Цветков... Sad

# 12 693
А няма ли вариант да се организираш и да идеш навреме? Може ли сега специална организация и за закъснелите, айде аман!
Ама какво значи навреме? Добре де, в 6.00 съм там. И пак не минавам до 8. Какво правим тогава?

И много ви моля, четете внимателно, за втори път описвам хипотетична ситуация и се намира някой да ме соли, че нещо не съм направила както трябва Grinning

Прекалено хипотетично. Все пак нали не влизат стотици хиляди през един пункт сутрин. Пък и щом е за работа взимат декларацията и минаваш

# 12 694
Mosquita,
Хората пътуващи всеки ден на работа от едно населено място в друго обикновено предвиждат такива ситуации, дали с кола, дали с влак или автобус, вече отдавна са изучили всички възможности и си оставят самите те времеви прозорци. От личен опит го казвам.

# 12 695

Едновременно се обработват по Х коли, има трафик - започва обработка на Х х 2,3,4 коли и положението се нормализира. Всеки пети не влиза в София и така.

# 12 696
на излизане още нямаше заповед. Сега има.

Така де, защо нямаше заповед?
Пуснаха народа да си шета, не са само софиянци, из цялата страна вършеят коли насам-натам, преди седмица облизваха лъжички по църквите, и пак накрая ще излезе виновен гражданинът, а не държавата, щабът и отговорните за взимане на своевременни мерки при епидемия.

# 12 697
  • София

Пуснаха народа да си шета, не са само софиянци, из цялата страна вършеят коли насам-натам, преди седмица облизваха лъжички по църквите, и пак накрая ще излезе виновен гражданинът, а не държавата, щабът и отговорните за взимане на своевременни мерки при епидемия.
То накрая точно кой е виновен няма значение. Важно е преди края всички да не са виновни, иначе накрая нали..

lovely, нищо не си мислят, то човек ако мисли не прави така. Празни улици и ето ти сцена за изява. Пътят е негов и вече е във филм съответния джигит.

Ако не укротим гнева масово, макар да е естествена рекация в случая, няма да са само джигите проблем. На много хора им избиват балансите, гледам, досадна ставам, но още нямаме карантина. И въпреки това. Ние не сме здраво общество и ако има някаква здрава част трябва да поеме това, да зададе някакъв по-нормален тон.

# 12 698
  • Bulgaria

Не смеят, явно. Искат да ни докажат, че вирусът съществува и е опасен, за да могат да наложат по-строги мерки или са решили да ни оставят на произвола на съдбата и каквото дойде. Тук за едни паркове се нави вой до небесата, какво остава за по-строги мерки. Но кой да разбере, че колкото повече не се спазват мерките, толкова повече е вероятно да се затягат. Да не мислите, че на италианците или испанците им харесва, че са под строга карантина вече не знам колко време? Икономиката няма как да проработи, нито туризма, докато случаите нарастват.

# 12 699
Barbabeau ,
Как ви комуникират нещата в Италия? Каква казват че е целта?
Не вярвам методиката да е кой знае колко грешна, според мен идва от многото нови случаи. Германия за 3.седмици свалиха значително, Австрия и Швейцария също, Испания дори...

В Азия май започна нова вълна. Япония до две седмици ще е във вихъра. Твърде дълго се правиха на ударени. В Сингапур категорично качват бройките...Някой знае ли там как са с мерките?

# 12 700
Днес минах с колата през Изток, квартала беше пълен с хора и почти никой нямаше с маска. Същото се отнася и за центъра, бул. България и Младост, хората са наизлезли навсякъде, с маски бяха една минимална част, по-голямата без или с такава под брадичката.

Ако не излизате и си мислите, че няма никой по улиците, сте в голяма грешка. На мен ми се уплаши окото днес, какво чудо е навън.
Абсолютно съм съгласна...навън е фул,всички си карат колела ,разхождат се и без маски,фул по площадките от майки с деца днес от 20те човека с който се разминах само аз бях с маска

# 12 701
Скрит текст:
Ако имате време и желание да прочетете 13 страници - авторът е биолог от МИТ (Massachusetts Institute of Technology), понастоящем професор в Станфордския университет. Хареса ми колко точно е описал здравната икономика в България и САЩ, както и икономиката като цяло. Говори подробно за вируса, за евентуалната ваксина и подмята как всички ще сметнат в един момент кое вреди на БВП повече - локдаун или смъртност, защото БВП е баща и майка в капиталистическите държави. Разгръща си тезата и защо нехуманния подход на колективен имунитет според него няма да помогне икономиките да тръгнат. Интересно четиво, без претенции, просто неговите разсъждения
https://drive.google.com/file/d/14PW0aGRKtaoYUFDJ7-H0HFrmzDAv5Ma … uOE_pPkNj48FXj8l4

Това беше изключително интересно четиво, благодаря. Съгласна съм с почти всичко написано, такива са и моите наблюдения. Единственото, което бих могла да допълня и ми се стори, че авторът не споменава е възможността да се намери ефективно лекарство.

# 12 702
  • София
Хели, те Япония аз отдавна писах, че замитат заради олимпиадата, случаите започнаха да се покачват от момента в който официално се каза, че олимпиада няма да има. За Сингапур не мога да кажа, но нека изчакаме няколко седмици. Все пак никъде вируса не е преборен окончателно, дори и в Китай, където всеки ден има нови случаи, дори и да не са в Ухан и да са от приходящи, но все пак влизат в статистиката. 2 вълна за мен е ако дадена страна се изчисти и трайно няма нови случаи и след известно време да ги удари отново по същия начин както и първия път. Това за мен е втора вълна.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 22:09 от Не се сърди, човече

# 12 703
Има хора, които искат да живеят под полицейски режим
Строй се, преброи се
Аз не искам да живея така и плюс това нещата са добри за България
Никой не иска да живее под полицейски режим. Дори и тези, които си спазват ограниченията. Но ти не си даваш сметка, че ако само10% не се съобразяват с мерките, това удължава режима. Ако бяхме дръпнали рязко шалтера преди месец, вече всичко щеше да е приключило. Сега продължаваме да агонизираме всички. И тези, които са съгласни да живеят така, и тези, които не искат да живеят така. Поради простата причина, че към момента се разчита основно на съвестта на гражданите, колкото и да ти се струва "полицейски" режима.

# 12 704
  • Bulgaria
Световната верига за бързо хранене Макдоналдс съобщи, че от днес преустановява изцяло работата си в Сингапур за две седмици, след като седем нейни служители там са дали положителен тест за коронавируса.

https://www.novinite.bg/articles/188131/135-zavedeniya-na-Makdon … ni-ot-koronavirus

Общи условия

Активация на акаунт