COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 862
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 275
Относно Южна Корея - те много бързо започнаха лудо тестване и карантиране на всички позитивни и така прекъсваха веригите + че там заповядаха носенето на маски навсякъде.
Някой има ли информация относно маските. Безплатно ли се раздават в Корея. На каква цена могат да се намерят там.

Ми не, купували са си ги : https://www.google.com/amp/s/www.nytimes.com/2020/04/01/opinion/ … shortage.amp.html

# 1 276
Кантарджиев каза, че е напълно лишено от смисъл да се сравняват данните между държави, може да се гледа само конкретната държава като обособена зона с цялата й специфика. Мутафчийски също каза, че мерките могат да са адекватни или не в зависимост от района, в който се прилагат. В същото време ББ казва, че ние сме по-добре от другите, защото сме действали по-правилно. Нещо пиарите им не ги бива или очакването е, че хората нямат капацитет да схванат?

# 1 277
Разбирам напълно вашето притеснение и недоволство. И аз същото го мисля. Дано не ни се налага да се борим за медицинска помощ...ще е страшно.
Но.. нека все пак сме реалисти. Държавата не може да функционира без парламент и МС.  Нали разбирате  какво ще настъпи при евентуалното им разпадане.
Предполагам,  сигурна съм,че в другите държави също си пазят и изследват президенти, МП и т.н. Това, че не ни го съобщават не означава, че не се прави.
Както се казва, армия без командване няма. Идва саморазправа и хаос. Предполагам, че не искаме това да се случи.
П.П Предполагам, че и президентът го тестват но не се обявява..няма И нужда.

Разбира се, парламента трябва да работи. Хората може би се ядосват защото ги лъжат и то некадърно. Преди няколко седмици (когато още им гледах преките изяви) щабът и излизащи пред народа твърдяха, че няма нужда да тестваме хора без симптоми. Дни наред го повтаряха. Оп, депутатите ни се притесниха, тествайте ги всички, това със или без симптоми няма значение и беше за народа само.

Хора, айде спрете се вече с това тестване на парламента.
Нека да обясня и вече да се спре тази спекулация - парламентът се тества, точно защото трябва да работи и не може да си седи по домовете под карантина. Ако има болни там и изпозаразят останалите депутати, кой ще гласува закони, които в момента са важни? Кой ще гласува Извънредно положение, кой ще гласува новия бюджет, кой ще гласува за какво да се ползват пари от заема, ако се наложи?
Стига вече, разберете - Конституцията на България изисква ЛИЧНО присъствие на депутатите, разбирайте КВОРУМ при гласувания на закони! Няма как да го направят дистанционно!

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 14:14 от DeltaAzimut

# 1 278
29 януари 2020
440 ранени в автопроизшествия, 33- загинали.....
сега пак погледнете статистиката за коронката

Не чувам някой да забранява шофирането....

# 1 279
  • Мадрид / София
Кантарджиев каза, че е напълно лишено от смисъл да се сравняват данните между държави, може да се гледа само конкретната държава като обособена зона с цялата й специфика. Мутафчийски също каза, че мерките могат да са адекватни или не в зависимост от района, в който се прилагат. В същото време ББ казва, че ние сме по-добре от другите, защото сме действали по-правилно. Нещо пиарите им не ги бива или очакването е, че хората нямат капацитет да схванат?
Или просто в Бг не се правят тестове и нямат ни идея какви са цифрите на заразени-болни-починали и си ги изсмукват от пръстите само и само да имат нещо. На такова ми прилича.

# 1 280
  • тук и там
Днес  четох  че във Европа,процента на починали от коронавируса е 7,2 процента.Това на база  само потвърдените случаи обаче.
Скрит текст:

Цитат
 In Belgium, Sciensano, the Institute for Health, is responsible for the epidemiological follow-up of the COVID-19 epidemic and publishes daily data with a breakdown by region, municipality, age, and gender. It writes on its website that the fatality risk in Europe is 7.2%. For Belgium, the rate was 7 % on cumulative figures until Saturday (4 April).                  
.
Тук(във Белгия),ще увеличават  капацитета за тестване .(миналата седмица са били между 3500-4000 теста на ден.) Ще увеличат до 10 000 на ден.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 12:13 от Kaisia

# 1 281

Не чувам някой да забранява шофирането....

Сигурно защото не е заразно.

# 1 282
  • Ispania
29 януари 2020
440 ранени в автопроизшествия, 33- загинали.....
сега пак погледнете статистиката за коронката

Не чувам никой да забранява шофирането....
Отново се сравняват трагедиите на хората ?
Наистина ли задавате този въпрос , или както всички нас в темата, просто губите малко време ?
Кой шофира?
Кой заразява?

# 1 283
Новото е, че сега има благодарност и аплодисменти за отношение, което е пълна гавра. Ето до къде води страхът, човек става неадекватен. Опасности не се преодоляват със страх и припознаване на бащици.
+ 100.
Каква благодарност, за какво? За хаоса и за мантрите: “Няма маски, няма да идвате ако сте болни, чакайте да се влошите (WTF ??), ето ви безлихвен кредит, тестовете са по 100 лв., не излизайте от вас, обучавайте децата, антибиотици също няма, не сте слушали, ето ви още мерки.”
Това е тормоз, ние му се радваме, пълна пародия.
Доволна съм от мерките.
Маски има, купих си онлайн. Не съм болна, защото не се завирам по народа. Безлихвен кредит не ми трябва, осигурила съм си стабилна работа и 100 лв. за тест имам. Децата си обучавам винаги, не съм ги оставила на държавната система. Толкоз по описаното от теб.

Интересува ме да има болница за родителите ми, което се прави, да имат пенсии и никой да не ми принуждава децата да ходят да се завират в дасколото с контактните съученици /имаме такива/. Доволна съм. Ако бяха наредили да се ходи на училище, щяхме да използваме възможността за обучение като частни ученици, щеше да ми е по-трудно от сегашния вариант. Да не дава господ да вземат верно пенсиите на пенсионерите, че да дадат на хотелиери и маникюристки.

# 1 284
кой заразява? а кой убива?
Този вирус никога няма да стигне и половината на загиналите на пътя.
Давам ви го за сравнение.
Слага се карантина за процент, който ако се сравни с други вируси е просто жалък.
Дам грип се изкарва тежко, но не е смъртната присъда , каквато се опитват да ни убедят , че е .

# 1 285
  • Bulgaria
Д-р Славина Манева, която работи в Мадрид, обяснява за "Дойче веле" защо в Испания положението е така трагично - жертвите са над 10 300. Говори се, че заразените са 7 милиона.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/04/4050429_d-r_slavina_mane … t4M2ADF7Igg3BCS7I

# 1 286
Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени в лабораториите у нас от началото на дейността им до днес. Първите тестове започнаха да се извършват в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, след което бяха разкрити лаборатории и в Стара Загора и Варна. В Националната референтна лаборатория на 28 януари 2020 г. е проведено първото изследване на проба за COVID-19, а във ВМА първият тест за новия коронавирус е извършен на 2 февруари т. г.

https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/obsho-15-899-tes … -napraveni-u-nas/

Не знаех, че са тествали още през януари.

# 1 287
Мерките, които прилагаме сега са стандартни противоепидемични. Да се спори дали действат е безумно, действали са и преди 100 години по време на Испанския грип, действат всяка година по време на грипната епидемия, когато разпускаме училищата, действат и сега. Държавите, които ги прилагат не следват някакви китайски модели (китайците не са открили топлата вода), а прилагат единственото, с което реално разполагаме при вече напреднала фаза на епидемията - физическа дистанция и ограничаване струпването на хора.

# 1 288
Скрит текст:
Тестове правят Рамус, Бодимед и Цибалаб. Последните недолюбвам от други времена, сега не знам как са, но мой приятел се беше притеснил и си направи тест. Обади се в Бодимед, на следващия ден бяха отишли екипирани у тях, взели проби от него и приятелката му, бяха си пуснали и кръвни изследвания освен теста за Коронавирус. Отрицателен им е PCR теста, кръвните излязоха след два часа, както става и като се ходи на място за изследвания. Та работи това с домашните посещения явно. Имат всички такса посещение, но очаквах, че ще се бавят повече, а те веднага бяха отишли и сега са си спокойни, че в такива времена като ти потече носа и вече мислиш най-лошото.

Те не излизат ли изобщо, защо си правят тестове без симптоми.? ...единият като отиде в супермаркета и може да донесе вирус веднага...
От друг вирус бяха болни, но твърде дълго и се бяха притеснили.
Без симптоми да се изследваш не знам какъв смисъл има.

Безсимптомните също могат да заразяват останалите, но като си сложим маски всичко е точно.

# 1 289

Задаваните от журналистите въпроси са под всякаква критика. Едно и също всеки ден, няма две мозъчни клетки да го схване и на следващия ден да зададе друг въпрос. Не са гении на мисълта, определено.

Явно и на мен ми липсват мозъчни клетки. Я обясни на бедната душа кое точно му е тъпото на въпроса?

На журналистите ще им се подпалят компютрите от висене в бг мама и фейсбук, с надеждата някой да им помогне най-накрая да зададат въпроса, с който ще успеят да компрометират генерала, тъй като те нямат капацитет да го измислят сами. И това е така, защото от както е започнал с брифингите, генерала буквално показа на всички на какво ниско ниво е журналистиката в България - а това те не могат да го преживеят. Сърдят се, че ББ ги нарича "мисирки", сърдят се, че генерала всеки ден подчертава в национален ефир, че вече n на брой пъти е отговорил на зададените въпроси и се чудят по какъв начин да му го върнат. Е да, но изобщо не са му на нивото и това се вижда повече от ясно по време на брифингите. Ама нищо де - нека се напъват.
А този въпрос, който журналистката зададе е обсъждан тук в миналата тема. Т.е. пак са преписвали, но ние и друго не очакваме - те толкова си и могат
А защо не присъстват добри и доказани журналисти на брифингите, не се ли сещаш? Е, някои знаем защо. Аз лично съм изпращала въпроси към журналист, който присъства на брифингите. Не, не ги зададе. Защото ако ги зададе, на следващ брифинг няма да присъства.

Общи условия

Активация на акаунт