COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 603
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 895
Мама Нана,

Защото се разпространи навсякъде...
За съжаление, не е възможно до есента да се ликвидират случаите във всички засегнати държави.

# 14 896
Така с риск да обидя може би някой тук. Май в България ще се докараме не толкова от разхайтен народ, а от такъв медицински персонал...

Да, защото има И много лекари, които смятат, че КВ е "просто грип".

# 14 897
  • София
Притеснява ме това, че още преди месеци духът от бутилката беше изпуснат. И то пак защото надделяха икономически и политически интереси по цял свят - туризмът генерира невъобразими приходи, мигрантите също генерират приход заради по-евтиния труд, гониха се политически дивиденти заради избори, плюс чисто човешкото "не може да е вярно, всичко ще се размине, какво толкова". Всички си питаха ушите и пропуснаха момента да се ограничат огнищата, докато са малки.

# 14 898
  • При семейството си
В София от 29 нови случая, 21 са на медицински персонал или аз нещо не съм разбрала?
И какво правят за/с Видин, освен „начукване на канчетата“ на медицинския персонал? Някаква друга „мярка“, помощ? То и без това този район отдавна е забравен от всички властимащи, защо да не го оставят и сега, на естествен подбор.

# 14 899
Не може да се изчисти вече от всички държави, но на нас какво ни пука, че вирусът ще го има в Конго да речем. Ние, а и съм убедена, че не само ние, успяхме да се опазим от Китай, но не успяхме от Западна Европа, с която сме с отворена граница и тогава не знаехме, че гори, че да се пазим от тях.
 Ако държавите, с които имаме най-тясни връзки се изчистят, според мен не е нереалистечно да смятаме, че ще можем да го държим под контрол с тестове, карантини и следене, още повече, че държави го правят докато все още сме в разгара на сегашната вълна.
Естествено, пътуването между държавите, особено извън ЕС няма да бъде същото, както от преди пандемията за още дълго време.

# 14 900
Гледам брифинг за пръв път може би и съм поразена. Даже и малко мъчно ми стана. Застанали някакви хора, изрецитираха си численцата и после някакви празни приказки. Мутафчийски обяснява, че лабораториите издъхват, въпрос какво правим като издъхнат, отговор - ми то трябват десет години за вирусолози. Много градивно. Не е срамно да кажеш - пипъл, нямаме капацитет, можем да правим по Х теста на ден, това ни позволяват възможностите, не можем да претоварим лабораториите, толкова.
Но тия свирения по емоционалните струни, вдигане на рамене и мрънкане не подхождат на никого, който има отговорната задача да ръководи нещо или някого.
Ами той Мутафчийски точно това казва всъщност-че нямаме капацитет. И затова принципно е това ИП, за да щадим и без това малкия ресурс, който имаме. Това се говори от ден първи, но веднага се зарева за ограничени права и всяване на паника.
Ако се каже ясно и точно-всяват паника и внушават апокалипсис. Ако си замълчат-мрънкане било.
Вица за заека и шапката го знаем.

# 14 901
  • София
Ние сме малка държава и можем да нулираме новите случаи на местно ниво. Хипотетично и без пътувания, докато не се справят и в другите страни. Не съм специалист, но мисля, че пропуснахме тази възможност засега, можеше, докато случаите бяха малко и можеха да бъдат проследени.

# 14 902
Гледах брифинга с голям интерес.Разбрах,че за всичко сме си виновни ние.Покачващият се брой на заразени няма нищо общо с увеличението на капацитета на тестване.Нито пък с това,че тестват най-вече огнища.Вчерашните 66 бяха последствието от Цветница,а днешните 90-от Великден.Медицинският персонал са си виновни,че се заразяват,понеже не знаят как да използват предпазните средства.Не е заради това,че нямат условия в работна среда.ИП ще бъде удължено до 13.06(мое мнение) заради покачването на новозаразените.Не е заради това,че разпределението на средствата в ЕС ще се реши на 01.06.Между другото ако някой има желание и възможност -
https://dariknews.bg/regioni/pleven/nuzhda-ot-kryvodariteli-v-ra … -v-pleven-2223050.
П.п Вие не спите ли?😀

# 14 903
Хихи, кой му суфлира на Мутафчийски постоянно така закачливо отстрани Grinning - Кунчев или Кантарджиев?

# 14 904
Заразените 10 деца, били деца на медици.
Най-много нови случаи от огнищата: София, Видин, Кюстендил.
В Интензивни отделения са 37. Този брой поне не расте.

Децата не са деца на медици. Ставаше въпрос само за първите деца в Бургас.

# 14 905
Вирусите са "изчезнали мистично" или поне не са се появили при хора.
Може да е лаишко мнението ми, но при положение, че толкова учени и то светила, не дават все още категоричен отговор на множество въпроси, защо да не се надяваме на чудо.
Те сигурно така мистично са се появили както и този, още 2015 Бил Гейтс ни плаши с такъв вирус, изглежда точно по същия начин в негови лекции, а на него много му се иска хората да са доста по-малко на тази земя, защото сме  основен замърсител, той е основен спонсор на СЗО, та какво ни чака не е ясно

# 14 906
  • София
Гледах брифинга с голям интерес.Разбрах,че за всичко сме си виновни ние.Покачващият се брой на заразени няма нищо общо с увеличението на капацитета на тестване.Нито пък с това,че тестват най-вече огнища.Вчерашните 66 бяха последствието от Цветница,а днешните 90-от Великден.Медицинският персонал са си виновни,че се заразяват,понеже не знаят как да използват предпазните средства.Не е заради това,че нямат условия в работна среда.ИП ще бъде удължено до 13.06(мое мнение) заради покачването на новозаразените.Не е заради това,че разпределението на средствата в ЕС ще се реши на 01.06.Между другото ако някой има желание и възможност -
https://dariknews.bg/regioni/pleven/nuzhda-ot-kryvodariteli-v-ra … -v-pleven-2223050.
П.п Вие не спите ли?😀
Децата ни са на училище, някои от нас и на работа. ИП не знам, но ако не се намери достъпно и ефективно лекарство ще изкараме така година и повече. Не само ние, а всички.
И не се идентифицирайте толкова лесно с обвинените. Хората, които се събират на големи софри, които пътуват без нужда и не спазват мерките наистина са виновни. За тях става въпрос. Вчера гледах из центъра повечето хора вече са с маски, носят ги както трябва и спазват дистанция. Ще свикнем и така, но нека не приемаме всичко лично, когато не е.

# 14 907
Ние сме малка държава и можем да нулираме новите случаи на местно ниво. Хипотетично и без пътувания, докато не се справят и в другите страни. Не съм специалист, но мисля, че пропуснахме тази възможност засега, можеше, докато случаите бяха малко и можеха да бъдат проследени.
Да, това беше правилната стратегия за България, но с това хаотично и недостатъчно тестване, не става. Трябваше още от февруари да са оборудвани и да тестват всички грипоподобни паралелно за ковид 19. Вярвам, че с до 1000 теста на ден, щяхме са можем да го постигнем.  Но от случилото се, подозирам, че едва от втората седмица на март им е хрумнало, че това няма да се размине и хоп...„Няма тестове”.

# 14 908
  • Ispania
В момента Тръмп и щабът му дават пресконференция. Направили са голямо проучване на вирус в тяхна суперлаборатория и общо взето се препотвърждават прогнозите и на немците - вирусът не оцелява дълго особено на слънце и висока влажност. Главният му докладчик каза, че това не означава, че пандемията ще изчезне със затоплянето на времето, но доказват, че "верижната реакция" можело да се накъса.
Тоест нищо ново не са разбрали 🤔.
Това “може”, идва от факта че предишните “Корони” са намалявали с топлото време. Кой друг ако не Тръмп, да направи пресконференция , в която да не каже нищо съществено 😅.

# 14 909
И никой мисир не попита това ли е пикът.
Докато се подиграваха гласно или негласно с данните, плавното и минималното покачване на бройките, се питаше самоцелно за това.
Сега никой не пита. Що така ?

Общи условия

Активация на акаунт