COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 449 638
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 14 880
Казаха ли 10-те деца от днес на каква възраст са?

# 14 881
  • Пловдив
Как ще зададат адекватен въпрос, като чакат да им кажат какво да питат. Баце снощи наруга една мисирка да спре да си гледа телефона и да си формулира въпроса като хората. През цялото време се чуваха цъкащи телефони.
Не че той даде адекватен и конкретен отговор на нещо.

Казаха ли 10-те деца от днес на каква възраст са?

не, само от кои области са.

# 14 882
  • София
Замислих се , слушайки един брифинг, тези хора не си ли подготвят въпросите. Ако са наясно какво точно питат, нека зададат ясно и стегнато разбираем въпрос. Правят увод към въпроса 2 минути, размива се същността и накрая не можеш да разбереш какво питат. Не са всички така, но... Брифингът не трябва да трае 30 или повече минути. Трябва да е кратък според мен.
По света репортерите могат и често са и на 50-60 годишна възраст, тук репортер е почти равносилно на стажант, т.е. това са най-неопитните в една редакция. Отделно от това, при условията на работа, при заплатите, наложилото се копи-пейстърство, нищо по-различно не може да се очаква. Като във всяка една професия ако някой има по-добро образование и не е на 20 години изобщо няма да се занимава с това да тича по цял ден към хоризонта и обратно.

# 14 883
Скрит текст:
Добре, Лили, ти знаеш по-добре от всички молекулярни биолози, лекари, имунолози и т. н. Съгласих се.
Естествено, че не знам по-добре от тях. Именно затова цитирах мнението на експертите. Сарказмът ти е неуместен. А и науката се развива, щом са го написали, сигурно имат доказателства за това, а досегашната практика с лекарите да изостава.
А не предполагаш ли обратното, че линкове, които гледаш са със стара и необновена информация и че собствеността на източниците ти е повод за внимателно боравене с нещата написани там.
Ваксината за папилома вируса не смятам, че се е наложила, ама ти си вярвай на рекламните писания спонсорирани от производителите.
Неуместни са препратките ти към такъв тип скрито рекламиране, а не постовете на другите.
Моите източници за ваксината срещу Хепатит B са СЗО и Американските центрове за контрол и превенция на заболяванията. А твоите подмятания за скрити реклами от производителя са поредните антиваксърски клевети.

# 14 884
Гледам вчера се е вихрила дискусия и за грипа...
Починалите от грип, особено вкъщи или по домовете за възрастни рядко се изследват за грип. Най най-грубо казано, гледат колко е обичайната смъртност и всичко, което е отгоре по време на грипния сезон го пишат на грипа:)

Според мен, с журналистите основният им проблем е , че нямат идея за какво иде реч. Понеже  се информирам от немскоезични медии-ами повечето имат научни редакции и хората знаят какво да пита

# 14 885
Марица нито ги знам, нито чета, обаче те задават адекватни въпроси.
Иначе и аз се хващам за главата като почнат да питат едно и също, ми да слушат малко бе.

Едно и също от седмици, да. Удобни, малоумни, неадекватни въпроси. Но снощи останах безмълвна след един такъв на журналистка от БНТ. Не можех да повярвам на ушите си, не ми го побира умът докъде може да стигне един човек, една медия, едно общество... Та, въпросът беше /перефразирам/ как така ББ и депутатите няма да получават заплатите си по време на ИП, нима е възможно да си толкова отдаден на каузата, отговорен и ангажиран с народни дела, и да останеш без месечна заплата. Позова се и на сръбската практика, там всеки парламентарен член редовно си взема месечното възнагражение. Първоначално помислих, че блъфира и тества реакцията, но не би -  ББ съвсем сериозно отговори, че му е болно за хората, топи се от мъка и с радост се лишавал от заплата.
Не, това не е държава!

# 14 886
Едно време, преди малко повече от 20г., беше трудно да влезеш журналистика. Как е сега не знам, ама толкова глупави и неграмотни хора събрани на куп....
Някой писа за разхайтените медици. Медиците са част от нашето общество, не от някакво друго, не знам точно какво очаквате от тях. Каквито са всички други, такива са и те. Има съвестни хора, а има и такива " абе аай, стига с тоя вирус".

# 14 887
  • София
Извинявайте, успях да гледам само първите минути от брифинга, какво съществено казаха след бройката нови случаи?
Благодаря!

# 14 888
Гледам брифинг за пръв път може би и съм поразена. Даже и малко мъчно ми стана. Застанали някакви хора, изрецитираха си численцата и после някакви празни приказки. Мутафчийски обяснява, че лабораториите издъхват, въпрос какво правим като издъхнат, отговор - ми то трябват десет години за вирусолози. Много градивно. Не е срамно да кажеш - пипъл, нямаме капацитет, можем да правим по Х теста на ден, това ни позволяват възможностите, не можем да претоварим лабораториите, толкова.
Но тия свирения по емоционалните струни, вдигане на рамене и мрънкане не подхождат на никого, който има отговорната задача да ръководи нещо или някого.

Последна редакция: пт, 24 апр 2020, 09:15 от Mosquita

# 14 889
  • София
Извинявайте, успях да гледам само първите минути от брифинга, какво съществено казаха след бройката нови случаи?
Благодаря!
Резюме на днешния брифинг - ТУК

# 14 890
  • BG
Добро утро с 90 нови случаи.
 Журналистите ни са срам за гилдията. Не си ли записват, питат едно нещо по няколко пъти, аз ако бях нямаше да издържа
Добро да е!
Айде, спретнаха ни пика за след Цветница!
Нямаше ли “ние ви казахме, ама вие сте си виновни”?
Аз гледах само 2 мин и изключих, журналистите са много дразнещи, щабът също, но голяма част от новите случаи са от огнищата Плевен,Видин, Кюстендил също, четох в днес бг, а и вчера са направени 1000 теста, това не е от потвърден източник обаче

# 14 891
Гледам вчера се е вихрила дискусия и за грипа...
Починалите от грип, особено вкъщи или по домовете за възрастни рядко се изследват за грип. Най най-грубо казано, гледат колко е обичайната смъртност и всичко, което е отгоре по време на грипния сезон го пишат на грипа:)
Да, май е така. А сега всичко се пише на короната, нали вчера някой пусна графика. Изведнъж, след февруари вече няма смъртни случаи от грип.
Платените въпроси към ББ от вчера как се справя, милия, без заплата, направо ме умилиха, ще се разплача...Joy
Тези 90 нови къде са открити, дадоха ли инфо по места?
Нощен гост, мерси, видях, че си отговорила.

# 14 892
  • София
Едно време, преди малко повече от 20г., беше трудно да влезеш журналистика. Как е сега не знам, ама толкова глупави и неграмотни хора събрани на куп....
Някой писа за разхайтените медици. Медиците са част от нашето общество, не от някакво друго, не знам точно какво очаквате от тях. Каквито са всички други, такива са и те. Има съвестни хора, а има и такива " абе аай, стига с тоя вирус".
Не помня да е било трудно. Преди 25 години отидох с група колеги социолози, за да правим образователно предаване, а ни молеха да останем. Останахме някои. Който не беше решил, той не е станал журналист, тв водещ и прочее. Сега е по-трудно, но не знам защо, като заплащането не е по-добро, а вече няма и опитни журналисти, които да научат някого на нещо. Вероятно е трамплин за финансово успешен брак или по-добре платена работа. Нямам друго обяснение.
Знам само, че всички, които имахме друга професия и образование се отказахме. Имаше лекари, икономисти, социолози, политолози, разпределени по ресори, сега не знам какво имат, но основно работят с бутоните за копи и пейст. Затова гледам и брифингите лично, защото те не са в състояние и правилно да ги цитират и преразкажат.

# 14 893
Заразените 10 деца, били деца на медици.
Най-много нови случаи от огнищата: София, Видин, Кюстендил.
В Интензивни отделения са 37. Този брой поне не расте.

# 14 894
Добре де, и според мен Мангъров говори глупости на килограм, особено това с тестовете изобщо не му е ясно на горкия, не съм и съгласна, с предложенията му за разхлабване, но чисто технически е прав за стадния имунитет. 

Дали с ваксина или с преболедуване, стадният имунитет ни чака на края на пътя. Освен това, чисто епидемиологично, още на 30-40% епидемията ще се забави и като не препълваме спешните отделения, на никого няма да му дреме дали ще се заразяваме .

Откривам с изумление, че някои хора вярват в мистичното изчезване на вируса, но не виждам никакви изгледи това са се случи.
Епидемиите от САРС /2003г./ и MERS/2015г./ са били преодолени без стаден имунитет. Вярно, че мащабите са били много малки. Ваксини няма. Вирусите са "изчезнали мистично" или поне не са се появили при хора.
Може да е лаишко мнението ми, но при положение, че толкова учени и то светила, не дават все още категоричен отговор на множество въпроси, защо да не се надяваме на чудо.

Общи условия

Активация на акаунт